Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat astăzi că unii dintre exponenţii PDL îşi dau cu părerea despre lucruri pe care nu le cunosc, făcând trimitere la declaraţiile preşedintelui PDL, Radu Berceanu, de sâmbătă, de la Consiliul local de coordonare a PDL Craiova.

Menţionăm că Berceanu a avut proasta inspiraţie de a folosi sintagma “furt intelectual”, atunci când s-a referit la asumarea anumitor proiecte de infrastructură din Craiova, toate demarate de primarul Solomon. “În ceea ce priveşte furtul intelectual, în locul domnului Berceanu m-aş abţine să folosesc termenul furt. Ca să lămurim lucrurile, vreau sa precizez ca pe 30 aprilie 2009 prezentam opiniei publice proiectele din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Craiovei, gândit de mine împreună cu specialiştii din cadrul instituţiei, iar în noiembrie 2009 anunţam aprobarea acestuia de către autoritatea de coordonare a instrumentelor structurale de pe lângă Ministerul de Finanţe.

Asta s-a intamplat după ce lista de proiecte inclusă în plan, în valoare de 96 de milioane de euro, fusese deja avizată de oficialii Consiliului Europei (…) Văd că domnul Berceanu îşi dă cu părerea despre ce nu cunoaşte, dar nu are cum să aprecieze ce am făcut şi fac eu pentru Craiova, fiindcă dumnealui a fost ministru pentru alte oraşe!”, a spus primarul Solomon.

Nouapresa.ro