Târgul de joburi organizat, ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate nu a suscitat interesul tuturor angajatorilor invitaţi să participe şi nici nu a adus vizitatori pe măsura aşteptărilor.

Aflat la prima ediţie, evenimentul organizat de Asociaţia Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR) şi Asociaţia Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate şi Transparenţă s-a adresat şomerilor din regiunea Olteniei, dar şi persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala, sau romilor. Acţiunea face parte din proiectul “Dezvoltare durabilă prin acces egal pentru toţi pe piaţa muncii”, finanţat din fonduri europene, care se desfăşoară în perioada noiembrie 2010 – decembrie 2011, cu scopul de a facilita integrarea pe piaţa muncii a 1.800 de persoane ce fac parte din categorii defavorizate, din toate cele cinci judeţe ale regiunii Sud-Vest Oltenia.

30-40 de vizitatorii în primele două ore

Participarea la târgul de joburi a oferit şomerilor posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă, dar şi de a fi informaţi şi consiliaţi pentru a redacta CV-uri şi a se prezenta la interviurile organizate de angajatori. Mobilizarea a fost însă amorţită de canicula zilei de ieri. După primele două ore de la deschidere, numărul vizitatorilor era sub aşteptările organizatorilor, dar şi angajatorii s-au lăsat aşteptaţi. „Până la această oră s-au prezentat în jur de cinci-şase angajatori din domenii diferite: asigurări, construcţii sau servicii de pază. Am avut 12 confirmări la multele invitaţii trimise şi sperăm să mai vină până la închiderea târgului. Aşteptam, totuşi, mai multe persoane interesate în găsirea unui loc de muncă. Până acum au venit 30-40 de persoane. Sperăm ca numărul lor să crească după-amiază, odată cu scăderea temperaturii de afară”, a declarat Alin Banu, coordonator regional de proiect.

Angajatorii au plecat cu câteva CV-uri

Postul de reprezentant vânzări pentru asigurări de locuinţă a atras interesul unora dintre vizitatorii care fie au depus CV-ul, fie şi-au lăsat datele de contact la reprezentanţii firmelor de profil prezente la eveniment. Mai ales că acestea din urmă nu au impus criterii de recrutare foarte stricte. „Candidaţii pot avea între 18 şi 83 de ani şi nu sunt cerute studii superioare în mod obligatoriu. Important este ca la interviu candidaţii să arate că au abilităţi de comunicare şi că-şi doresc postul respectiv. Ei beneficiază de instruire şi pregătire pentru a-şi însuşi noţiuni activităţi pe care le impune postul de reprezentant vânzări. Pe lângă faptul că ne adresăm unui public divers, avem avantajul că oferim program flexibil şi comisioane motivante”, a spus Adina Dodenci, reprezentant firmă de asigurări.

Sursa: cvlpress.ro