Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, precum şi a altor opt persoane, acuzate de delapidarea Petrom Service. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore în dosarul privind falimentarea Petrom Service. Cei doi sunt acuzaţi că au prejudiciat statul român cu peste 98 de milioane de euro, prin delapidarea Petrom Service şi spălare de bani. În plus, din probele strânse de procurori reiese că au fost afectaţi 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.

Alături de cei doi oameni de afaceri, au mai primit mandat de arestare şi Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală, Sorin Mihai, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Zizi Anagnostopol, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu. Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit sediul tribunalului cu o oră înainte de anunţarea deciziei, după expirarea ordonanţei de reţinere, el urmând să se predea la Direcţia Cercetări Penale.

*************