Spitalul de Urgenta si Traumatologie din Craiova, chinuit la nastere de consilierii judeteni


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Spitalul de Urgenta si Traumatologie din Craiova, chinuit la nastere de consilierii judeteni

    Consilierii judeţeni au adoptat, miercuri după-amiază, cu majoritate de voturi “oportunitatea de realizare” a unui parteneriat public privat pentru ridicarea unui Spital de Urgenţă şi Traumatologie la Craiova.
    Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa (PSD), a afirmat, miercuri, în plenul şedinţei ordinare a CJ, că ridicarea unui spital de urgenţă la Craiova cu dotări moderne este necesar, mai ales în contextul construirii unui depozit radio-activ la Kozlodui (Bulgaria), localitate situată la patru kilometri de graniţa cu România.

    “Asistenţa sanitară este una din marile probleme cu care se confruntă judeţul Dolj, amplificată în ultimul timp şi de alte probleme care urmează să fie puse în operă. Mă refer la depozitul de materiale radio-active de la Kozlodui. A apărut legea parteneriatului public privat (PPP). Având în vedere această lege şi o oportunitate deosebită pentru judeţul Dolj, consiliul judeţean a analizat această situaţie şi am considerat că se poate construi un spital la Craiova”, a declarat Prioteasa.

    El a mai afirmat că indiferent de şansele pe care Craiova le are pentru construcţia unui spital modern, CJ Dolj trebuie să se “zbată” pentru ridicarea unei astfel de unităţi.

    “Noi nu am mai lucrat niciodată pe această lege, ba dimpotrivă, suntem prima entitate din România care abordează PPP-ul. Este foarte greu dar există şanse de realizare a acestui spital de 50 la sută, dar dacă există o singură şansă dintr-o sută, tot merită ca noi, CJ Dolj, să ne zbatem şi să construim un asemenea spital pentru că ani de zile locuitorii din acest judeţ ştiu ce înseamnă să existe o unitate cu o dotare extraordinară şi să nu mai apelăm la spitalele din alte oraşe”, a mai spus Prioteasa.

    Consilierii judeţeni PDL apreciază însă că investitorii de care vorbeşte conducerea executivă a CJ Dolj ar putea fi “simple perdele de fum”.

    “Noi nu ne opunem investiţiilor, dar când votăm ceva să votăm în cunoştinţă de cauză. Săptămâna trecută venea AKH şi presa zice că nu vine, nu mai ştim ce să mai credem la un moment dat. Ajungem uneori la concluzia că poate aceşti presupuşi investitori care vin, la un moment dat, sunt perdele de fum. Nu ne puteţi cere să votăm un document în care spuneţi că există un presupus investitor care o să vină”, a declarat consilierul PDL Marcea Marcel.

    În urma discuţiilor care au durat aproximativ 45 de minute, consilierii judeţeni au adoptat cu majoritate de voturi “oportunitatea de realizare a unui parteneriat public privat pentru ridicarea unui Spital de Urgenţă şi Traumatologie la Craiova”.

    Zece consilieri judeţeni PDL s-au abţinut, în timp ce un singur democrat-liberal, Gheorghe Preotu, a votat alături de aleşii PSD şi PNL.

    La începutul lunii iulie, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, anunţa într-o conferinţă de presă că Grupul Vamed AG, care asigură managementul Spitalului AKH din Viena, doreşte să investească în ridicarea unei unităţi medicale cu 300 de paturi la Craiova, a cărui valoare se ridică la 200 milioane euro.

    “Suntem în poziţia de a spune că firma Vamed, care este implicată în construcţia de spitale, cea care are conceptul, a făcut proiectul, investiţia şi manageriază Spitalul AKH din Viena doreşte să construiască cu CJ Dolj un spital de 300 de paturi, într-un PPP (…) Este o investiţie de circa 200 milioane de euro în care CJ Dolj vine cu terenurile, circa 10-12 hectare, şi cu utilităţile”, declara Prioteasa.

    Sursa: *************

  2. #2
    Fan Stiinta edithcopy's Avatar edithcopy a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    11-07-2011
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje
    49
    Mesaje bazar
    93
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    ar fi ceva super sa avem un asa spital la noi.......
    fuck the sistem!!!!!!!!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de edithcopy Vezi mesajele
    ar fi ceva super sa avem un asa spital la noi.......
    Daca am avea nu l-am intretine!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: