Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a aflat din presă despre intenţia Guvernului de a construi şase spitale în şase regiuni de dezvoltare, în parteneriat public-privat cu consiliile judeţene din localităţile respective.

Cu toate acestea, crede că un spital universitar de urgenţă este unul dintre puţinele obiective care privesc întreaga regiune.

Prioteasa, «ars» cu promisiuni şi de alt Guvern

Prioteasa se arată mai prudent în ceea ce priveşte decizia Guvernului de a construi un spital în această regiune, deoarece, conform declaraţiilor sale, şi Executivul precedent a avut o propunere asemănătoare, dar fără niciun rezultat.

“Atunci când vorbeam despre Spitalul de Urgenţă, am avut în vedere un teren de şapte hectare, care ne-a fost pus la dispoziţie şi pe care îl avem, din fericire, în continuare şi mai avem şi alte terenuri. Între timp, am semnat un contract, prin care s-a făcut un schimb de teren, la Aeroportul din Craiova, pentru o unitate specială de elicoptere, pentru situaţii de urgenţă, care ar fi, de asemenea, în apropierea spitalului viitor. Mai mult decât atât, Craiova fiind un oraş cu facultate de medicină, este exact ceea ce s-ar dori, pentru că vorbim aici de cadre universitare, care, interdisciplinar, ar trebui să se ocupe de problemele de urgenţă ale întregii regiuni. Aşa că, încă o dată, salutăm această intenţie, de a se face ceva în această regiune. Chiar cred că este unul dintre puţinele obiective care privesc întreaga regiune şi că, alături de acest spital, ar mai trebui făcute şi alte lucruri, pentru că vorbim despre a doua regiune ca sărăcie din România şi, probabil, a şasea din Uniunea Europeană”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Noul spital, mană cerească pentru regiune

Prioteasa e de părere că, prin construirea unui spital în apropiere de Craiova sau în municipiu, cei care se vor angaja vor fi exact de aici. “Îmi place să discut cu date exacte, întâi trebuie să vedem ce se doreşte, cât de mare este, câte paturi are, ce fel de personal trebuie să fie angajat, trebuie să fie doctori, trebuie să fie profesori de la Universitate, ce pregătire trebuie să aibă în viitor, dar, cu siguranţă, una peste alta, construindu-se aici, în apropiere de Craiova sau în municipiu, cu siguranţă că aceia care se vor angaja vor fi exact de aici şi că mulţi dintre cei care îşi căutau serviciu altădată îşi vor găsi de data aceasta”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Sursa: editie.ro