Statul vrea sa stie cine canta la tine in casa. Ati stabilit capul gospodariei?


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Statul vrea sa stie cine canta la tine in casa. Ati stabilit capul gospodariei?

    Viitorul recensământ al populaţiei, care se va desfăşura în perioada 20 – 31 octombrie, se dovedeşte deja din ce în ce mai controversat. Ai probleme în a te îngriji sau a te spăla singur? Porţi ochelari sau ai probleme cu vederea? Trăieşti în concubinaj şi nu prea aduci bani în casă?

    Toate aceste detalii statul vrea să le ştie despre tine, aşa că le-a aşezat sub formă de întrebări în chestionarele pe care va trebui să le completezi când chestorul va ajuge la uşa ta.

    Este bine să nu te mire sau să nu te amuze viitorul recensământ, pentru că, da, statul va intra în cele mai intime detalii privind situaţia ta familială, locativă sau chiar de statut social.

    Ca o noutate, tot începând din acest an apare obligativitatea să completezi şi codul tău numeric personal, cu scopul declarat de autorităţi de a nu apărea „dubluri” în numărătoare.

    Cine cântă în casă?

    Una dintre cele mai controversate rubrici ale chestionarelor este cea privind nominalizarea „capului gospodăriei”.

    Fără să ne clarifice pe ce criterii este desemnat, „şeful casei” este tema unuia dintre formularele care trebuie completate.

    În legătură cu acestă noţiune încă vagă şi neclară, de „cap al gospodăriei”, trebuie să declari ce grad de rudenie ai: soţ/soţie, fiică, partener, nepot, părinte etc.

    Părerile sunt deja împărţite cu privire la „şeful în casă”, având în vedere că în prezent Codul Familiei declară că cel puţin soţul şi soţia sunt egali în faţa legii.

    Banii, dar şi atribuţiile zilnice în gospodărie ar putea fi criteriile pe baza cărora să îl nominalizăm pe cel considerat „cap al familiei”, dar, mai mult ca sigur acest formular va stârni reacţii la completarea lui.

    În afară de rubricile cu care ne-am obişnuit – căsătorit, necăsătorit, divorţat etc –,va trebui să declarăm statului şi dacă trăim într-o uniune consensuală.

    Interesant este că doar femeile sunt obligate să specifice şi anul în care uniunea a fost constituită, persoanelor de sex feminin fiindu-le alocată o rubrică specială în acest sens.

    Plecaţi de-acasă?

    Statul vrea, de asemenea, să ştie exact şi care este numărul românilor plecaţi în străinătate, cu atât mai mult cu cât perrsoanele care locuiesc de mai bine de 12 luni în străinătate nu mai sunt considerate ca fiind locuitor al statului respectiv.

    Etnia, religia precum şi limba maternă sunt principalele caracteristici etno-culturale pe care recenzorii vor să le afle, cu menţiunea că „fiecare persoană este liberă să îşi exprime propria opţiune, fără nici un fel de constrângere”.

    Sănătos sau nu prea?

    La fel de interesantă este şi rubrica în care trebuie să ne evaluăm singuri starea de sănătate sau de dependenţă faţă de rude ori prieteni.

    Astfel, dacă avem dificultăţi de concentrare, dacă nu putem să ne îmbrăcăm ori să ne spălăm singuri sau dacă avem probleme mobilitate sau de a urca scările, va trebui să i le mărturisim recenzorului.

    Dificultăţile de auz, chiar dacă sunt atenuate de un aparat auditiv trebuie să fie precizate.

    O altă rubrică este cea în care ni se cere să precizăm dacă reuşim să comunicăm bine, adică dacă ne înţelegem cu ceilalţi sau avem dificultăţi în acest sens.

    Aici trebuie adăugate şi cauzele dificultăţii, care pot fi ereditare sau apărute în urma vreunui accident.

    WC în casă sau în fundul curţii?

    Nu în ultimul rând, casa este luată la bani mărunţi, în sensul în care se va dori să se ştie dacă avem WC în casă sau în curte sau dacă baia are duş sau cadă.

    Se va anunţa de asemenea dacă locuinţa are sau nu bucătărie ori dacă avem butelie. Termopanul sau polistirenul de la reabilitare termică sunt alte teme pe care le veţi aprofunda în chestionar.

    Trebuie menţionat că specialiştii de la statistică apreciază că întregul proces de completare a documentelor durează circa 30 de minute.

    În cazul în care nu veţi fi de găsit, informaţiile legate de dumneavoastră vor fi colectate oricum de la vecini sau preotul local.

    *************

  2. #2
    De-al casei kkkotto07's Avatar kkkotto07 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    09-06-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    313
    Mesaje bazar
    332
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    74
    Puncte CF
    9.0
    47 milioane de euro costa aceasta bataie de joc, nenorocitii dracului!

  3. #3
    Senior Member PandaBlue's Avatar PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta
    Data de inscriere
    07-01-2006
    Locaţie
    !
    Sex
    M
    Mesaje
    649
    Mesaje bazar
    1775
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1040
    Puncte CF
    41.0
    "Plecat sa cumpar paine, daca nu ma gasiti, cautati-ma la oua!" Mesajul meu pentru recenzori!!!!
    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...

  4. #4
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Probleme de comunicare au imbecilii, paduchii si raiosii care au facut chestionarele si acest "recensamant".
    Sa-i vad morti cu spume la gura !

    ---------- Post added 20-10-2011 at 11:44 ----------

    Citat Mesaj iniţiat de PandaBlue Vezi mesajele
    "Plecat sa cumpar paine, daca nu ma gasiti, cautati-ma la oua!" Mesajul meu pentru recenzori!!!!

    Imi pare rau pentru oameni, totusi, ca o fac si ei pentru niste bani, dar vor avea probleme din cauza anormalilor care au facut chestionarele.
    Recensamantul asta e o mare hotie si imbecilitate . NU este nevoie de asa ceva.

  5. #5
    Banned quaxo este placut de toti quaxo este placut de toti quaxo este placut de toti
    Data de inscriere
    08-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    1,045
    Mesaje bazar
    705
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    228
    Puncte CF
    3.0
    O tara in pragul falimentului cheltuie o suma incredibila pentru absolut nimic....aaa da si am vazut chestionarul,mi se pare invaziz si intrebarile prost formulate.Idioti.
    De fapt sa fim maturi pentru o secunda...e o escrocherie nationala cu scopul de a fura niste bani intr-un mod legal.Daca analizam scopul real,e foarte bine pusa la punct si realizabila.

  6. #6
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Asa ceva!? Din pacate, primul instinct e sa cerem socoteala recenzorilor, desi ei nu au vreo vina!

  7. #7
    Senior Member marians65's Avatar marians65 are ceva special... marians65 are ceva special...
    Data de inscriere
    13-12-2006
    Locaţie
    aici
    Varsta
    59
    Sex
    M
    Mesaje
    537
    Mesaje bazar
    40
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    101
    Puncte CF
    41.0
    Textul articolului este cel putin tendentios ca si cum totul e un urias nimic...de fapt, ce sa le ceri astora de la fituica asta..pardon...pagina de internet pro pesedista....
    In alta ordine de idei era clar ca statul"adica noi toti!!!!!"avea nevoie de o actualizare a informatiilor despre proprii cetateni.DE zeci de ANI nu s-a mai actualizat baza de date ,nu se stie exact cati suntem,cati suntem romani,cati traiesc ,unde ,ce facem ,ce mancam si unde ne cacam.......
    Sunt date statistice care sunt cerute de Comisia europeana.Aia vor sa afle cine suntem cat putem consuma si cat putem produce....unii intradevar ca vor avea probleme pentru ca datele vor fi analizate de fisc in primul rand....aici e buba...teama....
    umor oltenesc
    Horoscopul lunii:
    Dragoste : astrele iti surad...
    Sanatate: astrele iti surad si mai tare....
    Bani: astrele se tavalesc deja pe jos de ras.....





  8. #8
    De-al casei vortex's Avatar vortex este placut de toti vortex este placut de toti vortex este placut de toti
    Data de inscriere
    09-11-2005
    Locaţie
    Underground
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    293
    Mesaje bazar
    1476
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    244
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de marians65 Vezi mesajele
    Textul articolului este cel putin tendentios ca si cum totul e un urias nimic...de fapt, ce sa le ceri astora de la fituica asta..pardon...pagina de internet pro pesedista....
    In alta ordine de idei era clar ca statul"adica noi toti!!!!!"avea nevoie de o actualizare a informatiilor despre proprii cetateni.DE zeci de ANI nu s-a mai actualizat baza de date ,nu se stie exact cati suntem,cati suntem romani,cati traiesc ,unde ,ce facem ,ce mancam si unde ne cacam.......
    Sunt date statistice care sunt cerute de Comisia europeana.Aia vor sa afle cine suntem cat putem consuma si cat putem produce....unii intradevar ca vor avea probleme pentru ca datele vor fi analizate de fisc in primul rand....aici e buba...teama....
    nu numai pagina este pro pesedista ci tot ce tine de rubricile de politica .... asta pentru cine avea vreun dubiu ...
    SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI !!


  9. #9
    Newcomer robert72's Avatar robert72 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    08-09-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    49
    Mesaje bazar
    100
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1
    Puncte CF
    21.0
    Rahatul asta de recensamant ne va tine de cald in iarna care ne bate-n use?

  10. #10
    De-al casei kkkotto07's Avatar kkkotto07 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    09-06-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    313
    Mesaje bazar
    332
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    74
    Puncte CF
    9.0
    Articolul de mai sus este preluat din Ora de Dolj, nu e conceput de administratorii acestui forum. Aceste date sunt cerute de Uniunea Europeana? Pai UE a cerut sa fiu intrebat idiotenii? UE a cerut sa coste 47 mil euro?
    Marian si Vortex, Lenin spunea odata ca " cine nu e cu noi e impotriva noastra". Cam asta-i pdl-ul, cam astia sunteti voi.

  11. #11
    De-al casei vortex's Avatar vortex este placut de toti vortex este placut de toti vortex este placut de toti
    Data de inscriere
    09-11-2005
    Locaţie
    Underground
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    293
    Mesaje bazar
    1476
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    244
    Puncte CF
    0.0
    selectia articolelor numai pro psd preluate si postate aici este acelasi lucru cu cel pe care l-am zis mai sus si anume ca rublicile de politica sunt pro psd! ....sau in alta ordine de idei ca sa intelegi mai bine puteau fi preluate si alte articole care sa nu-i avantajeze pe pesedei ca sunt orice dar nu albi ca varul si imaculati.....in fine faza cu cine nu este cu noi e impotriva noastra ti se aplica tocmai tie pentru ca nu am zis ca simpatizez cu pdl sau alte formatiuni politice sau in alta ordine de idei daca nu imi place psd nu inseamna ca imi place pdl ,aceasta concluzie tu ai tras-o si demonstreaza ca asta este modul in care gandesti tu si anume ca trebuie sa imi placa psd ca sa nu fiu catalogat ca simpatizant pdl tactica folosita se de anumite televiziuni suburbane .....eu doar am facut o simpla remarca fara sa laud sau sa promovez vreun partid politic !!
    SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI !!


  12. #12
    De-al casei kkkotto07's Avatar kkkotto07 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    09-06-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    313
    Mesaje bazar
    332
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    74
    Puncte CF
    9.0
    Daca consideri ca prin articolele anti pd-l postate sau mai bine zis articole in care este criticat pd-lul forumul urmareste sa realizeze o propaganda pro psd, atunci lasa-ma, folosindu-ma de aceeasi logica, se te consider pd-list daca vezi situatia asa. Sunt chiar curios sa imi indici un articol pro psd postat pe forum, poate nu l-am citit. Si oricum intr-un stat de drept e firesc ca presa sa fie mult mai incisiva asupra actiunilor si politicilor socio-economice ale partidul de guvernamant.

  13. #13
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    ma intreb din cele 47 mil chiar nu se puteau gasi alte intrebuintari ?? legea cu cauciucurile taxa de inmatriculare si acum rasul asta de recesamant ?!!referitor la titlul ..care stat ??????? Romania e condusa de jeguri bogate avare si lipsite de scrupule care gandesc cum si de unde sa mai suga cate ceva ...

  14. #14
    De-al casei vortex's Avatar vortex este placut de toti vortex este placut de toti vortex este placut de toti
    Data de inscriere
    09-11-2005
    Locaţie
    Underground
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    293
    Mesaje bazar
    1476
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    244
    Puncte CF
    0.0
    cine a urmarit rubricile despre politica ale acestui forum stie despre ce vorbesc,nu ma refer numai la criticile care se aduc in mod frecvent partidului de la putere ,m-am referit la faptul ca ele sunt coroborate intr-un mod sustinut numai cu articole favorabile psd-ului de parca astia sunt singura alternativa pentru romania.....deci concluzia nu este prea greu de tras si consider ca nu am gresit cu nimic cand am formulat-o .....am zis ca majoritatea articolele postate sunt pro psd ,nu am facut deductia numai pe baza acestei rubrici critice la adresa pdl asa cum vrei tu sa interpretezi !!....asta nu ma face pe mine simpatizant pdl cum incerci sa impui de la tine din burta si sa demonstrezi totodata ca tu esti ala care te incadrezi in citatul pe care l-ai expus mai sus....daca pentru tine nu exista decat aceste doua partide afla ca mai sunt si altele ...
    ps: cat despre presa ..... intr-un stat de drept ea ar trebui sa fie libera si impartiala , sa prezinte faptele asa cum sunt nu prin manipulari,minciuni si expuneri de speta joasa asa cum au ales sa o faca unele televiziuni si asta te asigur ca nu are nimic de a face cu incisivitatea de care vorbesti tu !!
    Last edited by vortex; 22-10-2011 at 09:04.
    SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI !!


  15. #15
    Senior Member PandaBlue's Avatar PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta PandaBlue este deja o vedeta
    Data de inscriere
    07-01-2006
    Locaţie
    !
    Sex
    M
    Mesaje
    649
    Mesaje bazar
    1775
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1040
    Puncte CF
    41.0
    Si totusi... cand vine sa-mi numere "painile"?
    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...

  16. #16
    Senior Member marians65's Avatar marians65 are ceva special... marians65 are ceva special...
    Data de inscriere
    13-12-2006
    Locaţie
    aici
    Varsta
    59
    Sex
    M
    Mesaje
    537
    Mesaje bazar
    40
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    101
    Puncte CF
    41.0
    Nu sunt selectiile propsd??nu exista orientare politica a forumului??
    Pai atunci ce cauta banerul cu nea Zgonea cel prezent pe toate tembeliziunile de stiri???
    Daca era Basescu in fruntea forumului ?? ce credeai??
    umor oltenesc
    Horoscopul lunii:
    Dragoste : astrele iti surad...
    Sanatate: astrele iti surad si mai tare....
    Bani: astrele se tavalesc deja pe jos de ras.....





Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: