Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nu a elaborat regulamentele de acordare a burselor studenţeşti, iar plata acestora este blocată. Situaţia a semănat nemulţumire în rândul tinerilor, care, ieri, de Ziua Internaţională a Studentului au ţinut să expună greutăţile cu care se confruntă.

„Nu se pot acorda banii pe burse pentru că nu sunt aprobate regulamentele, iar Ministerul Educaţiei ne amână mereu cu promisiuni. Ultima promisiune a fost că vor fi elaborate în cursul acestei săptămâni, însă a trecut mai mult de jumătate şi nu am primit nici un semn”, a spus Alin Stoica, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti din Craiova.

O altă promisiune a Ministerului Educaţiei către cursanţi este aprobarea Statului Studentului care le garantează drepturile în universităţi.

„În România anului 2011, studenţii sunt fără un Statut propriu adoptat, nefiindu-le în acest fel garantate drepturile în universităţi. Modul în care Ministrul Educaţiei tratează mişcarea studenţească este absolut sub orice critică pentru că nu mai există nici un argument logic sau declarat pentru ca Statului Studentului să nu fie adoptat. Deşi, Legea Educaţiei prevede foarte clar că acesta va fi propus de către federaţiile naţionale şi adoptat prin Ordin al Ministrului, iar în final Legea concluzionează ca toate metodologiile vor fi adoptate în maxim opt luni de la adoptarea acesteia, nu putem să ne imaginam decât că studenţii nu mai sunt un grup de interes pentru dumnealui şi că din motive ascunse drepturile acestora nu trebuie să fie clar reglementate momentan”, au precizat reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Sursa: cvlpress.ro