Alb-albaştrii s-au deplasat la Timişoara cu gândul de a scoate cel puţin un punct. Declaraţiile de dinaintea partidei s-au regăsit şi în formaţia aliniată de Napoli la primul fluier al întâlnirii de pe Bega.
Valentin TOMA, 13 martie 2011, 22:20
Cu Dănănae şi Lopes reveniţi după suspendări, tehnicianul italian a ales să schimbe sistemul său preferat, 4-3-3, cu o aşezare clasică, 4-4-2, cu fraţii Costea “vârfuri de lance”. Prin această mutare, Napoli a încercat să asigure un dublaj pe benzi, însă totul a funcţionat numai în teorie. Prima jumătate de oră a meciului s-a scurs fără prea multe evenimente notabile.

Alexa, Ghionea de două ori şi Goga l-au încercat pe Lung, însă goalkeeperul oltean s-a descurcat fără probleme. De cealaltă parte, atacul Ştiinţei a contat doar prin două şuturi mult prea optimiste ale lui Mihai Costea spre poarta lui Pantilimon, în timp ce decarul Florin s-a văzut doar când a fost semnalizat în ofsaid.

Corigenţi la fazele fixe

Timişoara a crescut încetul cu încetul presiunea la poarta lui Lung şi inevitabilul s-a produs, de două ori în patru minute. Mai întâi, golgheterul bănăţenilor, Ianis Zicu, a împins mingea în poartă din careul mic după ce defensiva olteană a bâlbâit o centrare venită din corner. Alb-albaştrii au cerut ofsaid, însă reluările au demonstrat că Buşu îl ţinea în joc pe Zicu. Apoi, la o nouă fază fixă la care apărarea olteană a dormit, Magera l-a păcălit pe Lung cu o deviere din câţiva metri, după un şut “semi-ratat” al lui Alexa.


Şi dacă defensiva a dormit, atacul format din fraţii Costea l-a lăsat pe Pantilimon să amorţească în poartă până la intrarea la cabine. După timpul de odihnă, Napoli l-a scos pe Lopez şi l-a trimis în teren pe Gângioveanu, cel care îi cerea italianului un loc de titular prin intermediul presei. Chiar şi aşa, tot oamenii lui Uhrin au atacat şi Magera putea mări avansul la numai câteva secunde de la reluare, însă Zoro s-a repliat şi a deviat în corner şutul cehului, care scăpase singur cu Lung.

Lung jr., singurul remarcat

“Uriaşul” din atacul lui Poli s-a revanşat, însă, câteva minute mai târziu şi a înscris tot în urma unei faze fixe şi tot din apropierea porţii. Napoli a revenit apoi la jocul cu trei vârfuri, însă expresiile “prea puţin, prea târziu” şi “frecţie la picior de lemn” se potrivesc de minune pentru a caracteriza acţiunile italianului. Meciul a continuat să curgă furtunos spre buturile oltene, însă Silviu Lung jr. a ţinut morţiş să le arate colegilor săi cum se joacă fotbalul şi i-a blocat de multe ori pe adversari.

Timişoara a dat, însă, ultima lovitură în primul minut al prelungirilor, Goga încheind spectacolul cu un şut puternic la vinclu. În urma rezultatului ruşinos pentru Universitatea, gazdele de ieri s-au apropiat şi mai mult de lider, în timp ce alb-albaştrii au mai alunecat puţin spre locurile retrogradabile. “Războiul” Ştiinţei începe, însă, de acum, pentru elevii lui Napoli urmând o serie de meciuri de şase puncte cu echipe din “subsol”.


Sursa: editie.ro