Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Crimiminalităţii Organizate Craiova, la data de 13.09.2011, au organizat şi executat o acţiune, în Craiova, pentru prevenirea şi combaterea traficului ilegal de minori.
În cadrul aceateia, poliţiştii l-au identificat, imobilizat şi condus la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova pe C. NELUŢU, 22 de ani, din Craiova, suspect de comiterea unei astfel de infracţiuni.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că, suspectul, în luna aprilie 2010 a recrutat, transportat şi găzduit în Italia, o minoră pe care apoi a exploatat-o sexual timp de aproximativ două luni, activitate în urma căreia a obţinut circa 8000 de euro.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Craiova a dispus reţinerea pentru 24 de ore a învinuitului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a craioveanului.

*

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Crimiminalităţii Organizate Craiova, la data de 13.09.2011, în urma extinderii cercetărilor într-un cauză aflată în lucru, au stabilit faptul că din grupul infracţional destructurat la data de 19.08.2011, cu ocazia unei acţiuni desfăşurate în judeţe Dolj şi Mehedinţi, facea parte şi R. MIRON, 56 de ani, din comuna Gruia, jud. Mehedinţi.
În urma administrării probatoriului în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus faţă de învinuit reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând ca astăzi, să fie prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.
În sarcina acestuia a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional, în vederea sãvârşirii de infracţiuni şi trafic de persoane.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a învinuitului.