CRAIOVA. Temperaturile scăzute care s-au înregistrat în ultimele săptămâni dau motiv de “gâlceavă” pe eşichierul vieţii politice din Bănie. Tărăniştii craioveni le cer autorităţilor locale precum şi factorilor de răspundere, în speţă Regiei de Termoficare, să explice modul în care se va stabili preţul gigacaloriei, acesta urmând a creşte, după unele zvonuri, cu 44 de procente faţă de anul trecut.

“Primăria nu s-a implicat activ în a verifica toate lucrările de izolare termică, făcute uneori de mântuială. Mai mult, pentru că există această dorinţă din partea mai multor craioveni, autorităţile locale ar trebui să lase la libera alegere a fiecăruia modul în care vrea să îşi încălzească locuinţă”, este părerea preşedintelui PNȚCD Craiova, Gheorghe Duduială. În lipsa unei concurenţe pe piaţă, ţărăniştii spun că majoritatea craiovenilor vor fi nevoiţi să suporte şi în această iarnă pierderile sistemului de distribuţie a agentului termic, salariile “umflate” ale personalului Regiei de Termoficare şi alte “mofturi” (cheltuieli ineficiente) pe care Regia doreşte sa le impună.

Solicităm primarului Antonie Solomon, ca în desele apariţii pe care le are la posturile de televiziune locale, să prezinte modul de calcul în urma căruia să stabileşte preţul gigacaloriei pentru acest an”, a mai cerut Duduială.

Tirul ţărăniştilor continuă: “Dacă responsabilii din Primarie nu sunt capabili să facă acest demers, ar fi bine sa dea posibilitatea celor care doresc, să-şi monteze în apartamente centrale proprii de încălzire şi să nu mai impună atâtea condiţii pentru debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire”.

*************