Doi cetăţeni sârbi, care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, ce se ocupa cu introducerea ţigărilor în România prin contrabandă, au fost depistaţi, ieri-dimineaţă, de poliţiştii de frontieră mehedinţeni împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au confiscat, cu ocazia controlului, 23.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, ascunse în podeaua dublă a două autotrenuri.

Sârbii, «livraţi» la punct fix

La ora 2.30 s-au prezentat la controlul de frontieră, pentru a intra în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, cetăţenii sârbi P. Dejan, în vârstă de 31 de ani, şi T. Zoran, în vârstă de 36 de ani, conducând două autotrenuri înmatriculate în Serbia. Având date şi informaţii certe despre implicarea celor doi cetăţeni sârbi în traficul internaţional cu ţigări, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit al documentelor de călătorie şi a încărcăturii transportate de cele două autotrenuri. La controlul amănunţit efectuat de către autorităţile de frontieră, în cele două autotrenuri s-a găsit ascunsă, în podeaua dublă a acestora, cantitatea de 23.500 de pachete cu ţigări, mărcile “Marble”, “Trokadero” şi “Monte Carlo”, netimbrate şi nedeclarate.

Puşcărie de la cinci la 15 ani


Din cercetările efectuate s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi ascunse în podeaua dublă a autotrenurilor, sub materialele de construcţii transportate, cu scopul de a fi comercializate în judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi. “În cauză s-a întocmit dosar penal, împotriva lui P. Dejan şi T. Zoran, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi nerespectarea dispoziţiilor privind operaţiunile de import - export. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi contrabandiştii riscă o pedeapsă cu închisoarea, prevăzută de la cinci la 15 ani. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni efectuează cercetări privind implicarea şi a altor persoane în activităţile infracţionale desfăşurate de cei doi cetăţeni sârbi. Cantitatea de 23.500 de pachete cu ţigări şi cele două autotrenuri au fost indisponibilizate, în vederea confiscării”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisarul-şef Valeriu Pera.


sursa editie.ro