Topul oraselor de vizitat in 2012


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Topul oraselor de vizitat in 2012

    Lonely Planet, autoritatea mondială în materie de turism şi călătorii, a întocmit o listă surprinzătoare cu destinaţiile ce nu trebuie ratate în concediile de anul viitor, relatează RTV.net.

    Uitaţi ceea ce ştiaţi despre alegerea unei destinaţii inedite pentru călătorie. Noi arene sportive, evenimente globale, festivaluri, cultură pop efervescentă, toate îşi fac loc, cu brio, pe o listă întocmită de Lonely Planet.

    1. Londra, Regatul Unit

    Olimpiada care se apropie cu paşi repezi dă o fervoare fără precedent oraşului-capitală al Marii Britanii şi îi transformă arii vaste în zone-magnet pentru vizitatori, consideră cei de la Lonely Planet. Deşi Londra nu e un oraş lipsit de atracţii turistice “entuziasmul olimpic” va completa fericit bătătoritele trasee turistice londoneze de la Big Ben la Tate Modern şi de acolo la London Eye. Nunta regală din acest an a mai dat o idee tour-operatorilor din capitala Regatului, iar agenţiile oferă acum un mic tur ce urmează traseul alaiului nunţii lui Kate şi William, adăugate la deja celebrele trasee Jack Spintecătorul, Beatles sau Harry Potter.

    2. Muscat, Oman

    Omanul “trage” cu toată “artileria” pentru a atrage turişti în ţară, fie că e vorba de muzee sau de noile staţiuni. Capitala Muscat este un loc ce concentrează, pe o suprafaţă relativ mică, evenimente culturale, spaţii comerciale, locaţii de cazare luxoase, activităţi acvatice sau evenimente culturale. Interesul e mare în condiţiile în care Omanul, practic, nu s-a aflat decât accidental în ofertele turistice ale companiilor de profil mondiale şi e, din acest puct de vedere, un “tărâm virgin”, numai bun de explorat. Cei de la Lonley Planet îl condiseră destinaţia perfectă pentru familii, cupluri sau bărbaţi care caută emoţii ce îi pot ajuta să traverseze criza vârstei de mijloc.

    3. Bengaluru, India

    Veşinc îmbătată de viaţă bună această metropolă a sudului indian deţine cea mai rafinată bucătărie indiană, cele mai bune berării şi cea mai vie scenă culturală şi artistică, fără a mai menşiona cea mai modernă şi cosmopolită societate pe care o puteţi întâlni la această oră în India. Nu e o destinaţie turistică pentru oricine ci doar pentru cei cu spirit tânăr şi aventurier. Singura problemă: barurile şi cluburile se închid la 23.30!

    4. Cádiz, Spania

    Cádiz a primit onorabilul titlu de Capitală Culturală Ibero-Americană pentru 2012 – o premieră pentru un oraş european. În plus carnavalul anual al oraşului vine să condimenteze viţa culturală “aşezată” a urbei spaniole. Oamenii din Cádiz se îmbracă fistichiu şi petrec pe străzi două săptămâni! Chiar dacă nu ştiţi spaniolă localnicii vă vor primi într-un grup ad-hoc pentru carnaval, fie că e vorba de teatru, grup de dans sau grup coral.

    5. Stockholm, Suedia

    Recenta peliculă “Fata cu un dragon tatuat” (film a cărui acţiune se petrece, în mare parte, în Suedia) pare să fi accentuat interesul general pentru vizitarea părţii tenebroase a capitalei suedeze, cel puţin din partea fanilor cineastului Stieg Larsson. Din “păcate”, spun cei de la Lonely Planet, amatorii de trasee cinematografice trebuie să caute din greu deoarece Stockholm-ul arată perfect în majoritatea regiunilor sale. Dacă vreți un soi de Veneţie a Nordului veţi iubi metropola scandinavă cu ale sale 14 insule şi 50 de poduri. Obiectivele includ canalele urbane, partea medievală a oraşului, cochetele coffe shop-uri, galeriile de artă şi o inimaginabilă reţea de muzee, cu sute de locaţii, pe alese.

    6. Guimaraes, Portugalia

    Acest oraş din nordul Portugaliei este incredibil de frumos, fapt recunoscut prin locul pe care şi l-a obţinut pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ciudat, Guimaraes nu se află pe “radarele” vizitatorilor străini dar acum este momentul pentru a-l vizita: la anul Guimares este Capitală Culturală Europeană 2012!

    7. Santiago, Chile

    Cultura şi sportul se îmbină armonios în frumosul oraş sud-american, proaspăt îmbogăţit cu o salbă de muzee nou-nouţe. Seara, localurile se întrec în a oferi locaţii exclusiviste pentru cină iar viața de noapte exultă! Să mai notăm că municipalitatea construieşte de zor cea mai înaltă clădire pe pe continent – Torre Gran Costanera, de 70 de etaje. Santiago oferă forfota plăcută a oraşelor sud-americane fără aglomeraţia din Buenos-Aires. Foarte important în Chile – cultura cafelei este de un rafinament aproape extrem!

    8. Hong Kong, China

    Piese de teatru în aer liber, cântec, dans şi poezie – un oraş vibrant cu muzica dar şi cluburi literare. Bucuraţi-vă de zgârie-nori high+tech “cocoţaţi” pe dealuri înainte care vă provoacă toate simţurile într-o piaţă alimentară. Drumeţii, tururi culturale cu barca, viaţa de noapte, mâncarea asiatică şi un sistem de transport eficient sunt atracţii mondiale ale acestui oraş-stat.

    9. Orlando, Statele Unite ale Americii

    Pe 25 şi 26 februarie 2012, Orlando va găzdui cel de-al 61-lea All-Star Weekend de Baschet – concerte, festival de slam dunk-uri şi, evident, partida de baschet dintre cele mai bune echipe ale Americii. Evenimentul va accelera la maxim dezvoltarea şi competiţia benefică a tuturor localurilor oraşului, fie că e vorba de restaurante, vinării, baruri sau cluburi de dans.

    10. Darwin, Australia

    Era o vreme cand Darwin era doar un oraş australian de frontieră, plin de pescari gălăgioşi, tineri hippie şi camionagii. Acum însă Darwin are o scenă nocturnă permanentă, câteva pieţe publice magice şi o serie de restaurante de clasă mondială. Lăsaţi cangurii din Sydney şi Melbourne! Darwin este Australia reală!

    *************

  2. #2
    Junior lucian88's Avatar lucian88 a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    29-07-2010
    Locaţie
    Behind you..
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    71
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -9
    Puncte CF
    0.5
    personal as incepe de la 10 la 1
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Foarte frumoasa India
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: