În ultima săptămână poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranţă. Oamenii legii au urmărit prin activităţile desfăşurate prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de viteză şi de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii prin loc prevăzut cu indicator sau marcaj, dar şi prevenirea accidentelor cauzate de traversările neregulamentare.
Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroului Rutier Craiova au acţionat, totodată, şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.
De asemenea, efectivele de poliţie au urmărit şi depistarea conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil în timpul mersului, fără a avea montat dispozitivul „handsfree”.
Poliţiştii au verificat pe parcursul acţiunilor aproximativ 350 autovehicule, fiind legitimate peste 400 persoane.
În cadrul acestor acţiuni desfăşurate de poliţişti au fost constatate 286 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni conform prevederilor OUG 195/2002 R în sumă totală de 33.585 lei.
Astfel, au fost aplicate 31 sancţiuni pentru depăşirea vitezei regulamentare, 25 sancţiuni pentru folosirea telefonului mobil, 40 amenzi au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă, iar 20 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare prin loc nepermis. De asemenea, au mai fost aplicate sancţiuni şi pentru transportatorii de persoane şi pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.
*
*
*
11 permise au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.
*
Exemplu:
P.IONEL, 53 de ani, din Cârcea, a fost depistat conducând un autoturism pe DJ652A fără a opri autoturismul să se asigure la trecerea la nivel cu calea ferată. Acesta a fost sancţionat de poliţişti conform prevederilor OUG 195/2002 R.

*
*
​ÎNCEPÂND DE ASTĂZI POLIŢIŞTII RUTIERI VOR DEMARA ACŢIUNI PUNCTUALE, CARE SE VOR DESFĂŞURA PÂNĂ LA DATA DE 8 IANUARIE 2012, PENTRU PREVENIREA ŞI REDUCEREA NUMĂRULUI ACCIDENTELOR DE CIRCULAŢIE PRODUSE PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL.