Craiovenii mai au la dispoziţie cinci zile pentru a-şi procura vinietele de parcare, autorităţile locale anunţând că vor începe controalele în trafic, după data de 6 septembrie. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Taxe şi Impozite, şoferii pot să apeleze la trei puncte de lucru – cel din Piaţa Centrală, cel de pe strada „Mitropolit Firmilian” şi cel din cartierul Craioviţa Nouă - pentru a-şi plăti taxa de parcare, care este de 40 de lei pe an, şi pentru a-şi ridica apoi vinietele.

Cei care solicită viniete pe o perioadă mai scurtă de timp – valabile pentru o lună sau o zi – pot să le cumpere de la chioşcurile RAT Craiova. În acest caz, ei trebuie să prezinte copii după certificatul de înmatriculare al maşinii şi după actul de identitate al proprietarului sau deţinătorului autovehiculului.

Cei care conduc maşini înmatriculate în alte ţări şi care vor să-şi plătească taxa de parcare trebuie să aibă certificatul de înmatriculare al maşinii în original şi copie, procura care le oferă calitatea de utilizator şi actul de identitate al utilizatorului.

Potrivit regulamentului recent adoptat de consilierii municipali, şoferii sunt obligaţi apoi să afişeze aceste vinietele în parbriz. Cei care nu procedează întocmai riscă o amendă între 100 şi 500 de lei dacă nu şi-au plătit taxa de parcare şi o amendă între 100 şi 200 de lei dacă nu afişează vinieta la loc vizibil.

cvlpress.ro