La data de 21.06.2011, ora 18.44, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi despre faptul că, pe o aleea din cartierul Valea Roșie, mai multe persoane tulbură ordinea și liniștea publică. La fața locului au fost dirijate două patrule auto de siguranță publică din cadrul Secţiei 3 Poliție, formate din poliţişti şi jandarmi, care au încercat să restabilească ordinea și liniștea publică. În momentul în care poliţiştii au trecut la legitimarea și identificarea persoanelor prezente, acestea au devenit recalcitrante, iar una dintre acestea, pe fondul consumului de alcool, l-a lovit cu pumnul în zona feței pe unul dintre poliţişti.

Întrucât persoanele respective au devenit agresive, agenții de poliție au făcut somațiile legale de încetare a acțiunilor violente executând, în condiții legale, cinci focuri de avertisment în plan vertical.

Ca urmare a somațiilor și focurilor de avertisment, agresorul împreună cu o altă persoană s-au urcat într-un autoturism și au dispărut în trombă.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă complexă coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova care, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, i-au identificat pe toți participanții la acest eveniment: B.MINUȘ, 45 ani, M.CRISTINEL, 40 ani, B.FLORIN, 42 ani, M.ARISTIȚA, 42 ani, B.ISOLA, 40 ani, M.ION, 38 ani şi B.COSTEL, 19 ani, toţi din Craiova.

Întrucât două dintre persoanele respective au părăsit locul faptei, poliţiştii întreprind măsuri de prindere și cercetare a acestora.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și ultraj, cercetările fiind continuate de către poliţiştii craioveni sub coordonarea procurorului de caz.