UMF Craiova: Jocuri de culise infernale, premergator alegerii rectorului


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,776
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    UMF Craiova: Jocuri de culise infernale, premergator alegerii rectorului



    Ceea ce se ştie cu exactitate la UMF Craiova este următorul lucru: mandatul actualului rector, Adrian Săftoiu, încetează, lăsând în urma sa o bună poziţionare a învăţământului medical craiovean, după ultima evaluare a ministerului de resort.

    Candidaţi declaraţi pentru ocuparea funcţiei menţionate, la data de 13 ianuarie a.c., sunt prof. univ. dr. Ion Georgescu şi prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, acesta din urmă decan al Facultăţii de Medicină, ambii reputaţi chirurgi, dar şi cadre universitare respectabile, care şi-au şi prezentat proiectele de management. Candidatura prof. univ. dr. Jony Neamţu, decanul Facultăţii de Farmacie, s-a pierdut pe drum.

    Cum desemnarea atât a Senatului UMF, cât şi a Consiliului profesoral, în conformitate cu prevederile Legii învăţământului în vigoare, a generat destule comentarii acide, referitoare la corectitudinea votului şi, mai ales, a numărării opţiunilor exprimate, mergându-se până la etichetări nefaste de „mascaradă”, „regie ieftină” şi „manipulare grosieră”, de bună seamă că, în continuare, „se lucrează”. Artizanul acestui artificiu al suspiciunilor de tot felul este prorectorul UMF Craiova, prof. univ. dr. Tudorel Ciurea, considerat alfa şi omega în toate abilele jocuri de culise, orchestrate cu dibăcie, de ani şi ani. Fost decan, rector, în două mandate, şi prorector, şi-ar dori acum funcţia de preşedinte al Senatului, legea în vigoare interzicându-i o altă funcţie eligibilă. Pentru aceasta, cele 360 de cadre didactice din facultăţile arondate UMF Craiova sunt îndrumate şi „prelucrate” în privinţa exprimării votului. De partea „administrativă” se ocupă directorul general, Mihai Caragea, şi acesta un apropiat al prof. univ. dr. Tudorel Ciurea.

    Chiar dacă unele aspecte nevralgice ale scrutinurilor anterioare au fost, poate, amplificate, aşa cum se întâmplă de regulă, nu-i mai puţin adevărat că s-au comis şi erori, cu potenţial de nelegitimare a votului exprimat. Este vorba de surmontarea unor prevederi ale legii în vigoare, conform cărora şefii de departamente (fostele catedre) pot accede în Consiliul profesoral, dar electiv, nu direct, cum s-a întâmplat.

    În genere, atmosfera este tipic electorală unui colegiu uninominal, în care primarii sunt consideraţi principalii vectori, capabili de basculare a votului într-o parte sau alta. Aparent, confruntarea celor doi candidaţi menţionaţi – prof. univ. dr. Ion Georgescu şi prof. univ. dr. Ion Rogoveanu – pare fără legătură cu „jocurile de culise” premergătoare zilei de 13 ianuarie a.c. Numai că impresia este amăgitoare. Pe ultima parte a mandatului său de rector, Adrian Săftoiu a evadat de sub tutela lui Tudorel Ciurea, încât acesta din urmă ar dori un succesor mai flexibil, ca să nu spunem obedient. Nici unul dintre candidaţii enunţaţi nu este pe gustul său deplin.

    Iar Ion Georgescu – cu destule merite în legitimarea UMF Craiova ca entitate de sine stătătoare, şi edificarea noului sediu – nu prezintă nici o garanţie din acest punct de vedere şi, „cal bătrân”, nu mai poate fi învăţat cu hamul. Cum inclusiv adjudecarea funcţiei de preşedinte al Senatului, afacere bine preparată, nu este o certitudine, existând riscul anulării alegerilor, îndelung contestate, este evident că batista pe ţambal, cum se spune, nu se mai poate pune. Prorectorul Tudorel Ciurea se vrea, în continuare, la butoane. Dacă nu nemijlocit, atunci prin interpuşi. Dar mai poţi avea încredere deplină în cineva?


  2. #2
    Banned JamaiCatalin's Avatar JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum
    Data de inscriere
    22-12-2007
    Locaţie
    Niciodata Stabil
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    1,685
    Mesaje bazar
    1305
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -500
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    sa vedeti cum striga "hotii" ne-au furat hotii dupa alegeri ca la fiecare alegere
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: