Medicul român Bogdan Vlădilă, în vârstă de 35 de ani, revoluţionează stomatologia printr-o nouă tehnică de implant, care accelerează regenerarea ţesuturilor din cavitatea bucală.

Vlădilă a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, iar apoi s-a specializat în Franţa, în probleme de implantologie. A profesat 11 ani în străinătate şi este secretar al European Union of Dentists.

Implantul inventat de medicul român este realizat din oxid de zirconiu dispus în zone cheie, spre deosebire de cele de până acum, fabricate de regulă din aliaje de titan. În plus, înainte şi după realizarea propriu-zisă a implantului, ţesuturile sunt stimulate cu frecvenţe electromagnetice regeneratoare.

"Am optat pentru oxidul de zirconiu din două motive principale. Primul este că acesta are cea mai bună biocompatibilitate, adică este acceptat de ţesuturi. A doua raţiune este legată de faptul că oxidul de zirconiu transmite mult mai bine frecvenţele regeneratoare, spre deosebire de titan, care le ecranează", a explicat dr. Vlădilă.

Fluxul electromagnetic care generează frecvenţele regeneratoare se aplică prin mijloace neinvazive şi nedureroase, putând fi aplicate oricărui pacient, cu scop preventiv sau terapeutic. Frecvenţele electromagnetice utilizate la implant pot fi folosite, la fel de bine, şi în cazul parodontozei. Noua tehnică se aplică deja în România şi în cabinete din Europa şi Statele Unite.

Invenţia medicului român a stârnit interesul elitei medicale mondiale. Asociaţia "Pierre Fauchard", care reuneşte cercetători în domeniul stomatologiei din toată lumea, va veni pentru prima oară în România în această primăvară, pentru a afla detalii despre tehnica inventată de medicul român, în vederea deschiderii de noi centre unde să fie aplicată. Pentru protejarea invenţiei împotriva furtului intelectual, medicul a solicitat protejarea acesteia la nivel internaţional, în nu mai puţin de 150 de ţări.

Sursa: editie.ro