Un tei secular din Romania, premiat la Bruxelles


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Un tei secular din Romania, premiat la Bruxelles

    După ce, în 2010, a câştigat competiţia naţională Arborele Anului în România, teiul secular din localitatea harghiteană Leliceni a câştigat concursul european “Arborele anului în Europa”, fiind premiat la o ceremonie desfăşurată la sediul central al Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) de la Bruxelles. Copacul are 500 de ani, măsoară 20 de metri înălţime şi are 390 centimetri circumferinţa trunchiului.

    Acest eveniment a avut loc în contextul seriei de evenimente dedicate Săptămânii Protecţiei Mediului de la Bruxelles, care se desfăşoară în perioada 24-27 mai. Premiul constă într-un trofeu realizat de un artist din Cehia. Teiul din Leliceni a fost desemnat, în luna martie a acestui an, Arborele European al Anului, după ce a primit cele mai multe voturi – peste 20.000 – în cadrul competiţiei European Tree of the Year, organizată de Fundaţia Cehă pentru Parteneriat de Mediu. Teiul din Leliceni a concurat cu platani din Ungaria şi Bulgaria şi stejari din Republica Cehă şi Slovacia, se arată într-un comunicat MAE remis, vineri, agenţiei Mediafax.

    Vârsta şi aspectul nu sunt singurele detalii care au contat în concurs – legenda şi istoria arborelui au fost la fel de importante. Teiul a fost plantat în prima parte a anilor 1500. În memoria oamenilor locului, copacul a fost perceput dintotdeauna ca un arbore singuratic, care a străjuit biserica din localitate. De-a lungul secolelor, povestea teiului merge mână în mână cu destinul oamenilor şi cu istoria locului. A fost martorul invaziei tătarilor şi a altor evenimente importante, supravieţuind catastrofelor naturale care au marcat locul. Arborele este un important simbol al regiunii. În anul 1992 a fost declarat monument al naturii, conform Registrului monumentelor judeţului Harghita, menţionează MAE.


  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Pomul din gradina zoologica Sibiu, mai "traieste"?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: