Un vot de 2 milioane de euro pentru Water Park


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Un vot de 2 milioane de euro pentru Water Park

    Aleşii locali sunt chemaţi să şteargă cu buretele ce au votat cu un an în urmă şi să valideze o nouă factură pentru proiectului Water Park-ului din Parcul Tineretului. Primăria Craiova solicită o cerere de finanţare de 20 milioane de euro, cu 2 milioane de euro mai mare decât apreciase anterior. Autorităţile au uitat să precizeze un amănunt: în ce doresc să investească aceşti bani.

    Water Parkul era, la sfârşitul lui 2009, când tocmai se deschisese Parcul Tineretului, urgenţa numărul unu a oraşului. Municipalitatea, condusă atunci de primarul Antonie Solomon, plănuia ca, în anul următor, să continue amenajările din Lunca Jiului şi cu acest parc de distracţii. La câteva săptămâni de la inaugurare autorităţile au convocat o şedinţă extraordinară şi au pus în faţa consilierilor studiul de fezabilitate şi cererea de finanţare a proiectului. Aleşii locali au votat atunci în unanimitate amenajarea unui complex pentru copii şi adulţi cu o parte acoperită şi alta în aer liber, precum şi factura totală a acestei lucrări: 18 milioane de euro.

    Când senzaţie, când maculatură


    În ciuda faptului că începuse în mare forţă, proiectul Water Park-ului nu a mai fost continuat. Odată cu plecarea primarului, investiţia nu a mai fost văzută chiar ca o prioritate. Proiectul, cu tot cu documentaţia de rigoare, a fost pus la păstrare, fără ca autorităţile locale să dea vreo explicaţie în această privinţă. În decursul anului 2010, despre această lucrare s-a vorbit tot mai puţin, circulând zvonul că municipalitatea e interesată mai mult ca lucrarea să fie lăsată în aşteptare. Cert este că, dincolo de speculaţiile care s-au făcut, o altă lucrare – a pasajului suprateran de la kilometrul zero – i-a luat-o în faţă, deşi, la vremea respectivă, nu era într-o stare aşa de avansată.

    Al doilea vot e mai scump


    După o pauză de un an şi jumătate, se vorbeşte din nou în termeni siguri despre acest proiect. Consilierii municipali sunt chemaţi, în plenul de mâine, să modifice prima hotărâre. Potrivit raportului întocmit de Primăria Craiova, aceştia trebuie să-şi asume, de această dată, o valoare mai mare a lucrării. Dacă iniţial complexul din Parcul Tineretului se putea amenaja cu 18 milioane de lei, lucrarea s-a scumpit în timpul cât a stat la sertar, ajungând acum să coste nici mai mult, nici mai puţin decât 20 milioane de euro. În raport nu se precizează din ce cauză este nevoie de mai mulţi bani şi nici unde va ajunge diferenţa de 2 milioane de euro, dat fiind faptul că macheta nu a fost schimbată.

    Primăria Craiova se împrumută ca să plătească


    O sumă de 11 milioane de euro, reprezentând 50% din totalul cheltuielilor, va fi acordată din fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Regional POR, restul fondurilor urmând să fie suportat de municipalitate. Pentru că nu dispune de această sumă la buget, Primăria Craiova a recurs la varianta omului sărac, contractând un credit bancar de aproximativ 20 de milioane de euro, din care 8,3 milioane vor fi folosite pentru asigurarea co-finanţării Water Park-ului. Potrivit proiectului, singurii bani care vor fi luaţi de la buget sunt cei pentru acoperirea TVA-ului la cheltuielile neeligibile ale proiectului, în sumă de 800.000 de euro, în loc de 500.000 de euro, cât se calculase iniţial.

    Tobogane şi saune

    Water Parkul din Parcul Tineretului va fi alcătuit dintr-o parte acoperită şi alta neacoperită, adică aşa cum a fost gândit de la bun început. Potrivit proiectului tehnic, partea acoperită va adăposti o combinaţie de bazine de înot şi jocuri de apă pentru copii şi adulţi, ce vor putea fi utilizate pe toată perioada anului. Tot aici se vor găsi tobogane cu lansare de la înălţimi diferite, încăperi pentru solariu şi saune, precum şi canal cu apă curgătoare. Partea neacoperită are un bazin cu valuri artificiale, cascade, platforme de joc, tunele şi pistă de alunecare. În acelaşi proiect, municipalitatea intenţionează să construiască un bazin de polo, prevăzut cu vestiare, duşuri, săli de pregătire şi tribune.


  2. #2
    Member DennyS's Avatar DennyS va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    24-07-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    215
    Mesaje bazar
    429
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    81
    Puncte CF
    8.0
    Usergroups:
    Fara Solomon nu se mai face nimic HAI SOLOMON



    Justice 4 Craiova
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned s_ki_pp_er's Avatar s_ki_pp_er are ceva special... s_ki_pp_er are ceva special...
    Data de inscriere
    14-12-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    240
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    100
    Puncte CF
    0.0
    Probabil ca si.a tras partea leului si Solomon dar ... a mai si facut ceva ...

  4. #4
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Nu cred ca exista primar care sa nu ia si el cat poate.
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography

  5. #5
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de DennyS Vezi mesajele
    Fara Solomon nu se mai face nimic HAI SOLOMON
    Tocmai asta a fost si schema: el a lansat un proiect irealizabil sau care prericliteaza foarte mult economia locala si asa zdruncinata de criza planetara si l-a lasat pe mana interimarului...acuma o sa urmeze alegerile si Solom va avea ca avantaj in alegeri esecul proiectului al contracandidatului(adica ala e om rau nu a vrut sa faca Water Park...votati-ma pe mine ca despic firu-n patru')
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: