A patra partidă de verificare susţinută de elevii lui Napoli în stagiul din Turcia a fost şi prima din această iarnă în care poarta Universităţii nu a fost perforată. După ce, în fiecare meci de pregătire de până acum, adversarii au depăşit mereu defensiva Ştiinţei, sâmbătă, Lung jr. (prezent pentru prima dată în meciurile de pregătire din Antalya) a reuşit să-şi păstreze poarta intactă.

Pe lângă prezenţa lui Lung jr. între buturile Ştiinţei, un alt argument pentru cifra 0 din dreptul golurilor primite ar fi faptul că Zoro a fost şi el, pentru întâia oară, integralist. Fundaşul ivorian a arătat o siguranţă deosebită în jocul defensiv şi şi-a coordonat în permanenţă colegii din celelalte compartimente. Alături de Zoro, David Lopes a făcut un meci mult mai bun decât precedentele, astfel că defensiva Ştiinţei a fost de netrecut.

Lung jr., pentru prima dată titular


Dacă defensiva a fost la înălţime în partida cu bulgarii, atacul a părut a fi noul punct ne-vralgic al trupei lui Napoli. Deşi fraţii Costea au adus din nou pericol în mai multe rânduri la poarta adversă, Ştiinţa nu a reuşit nici ea să înscrie. Napoli a trimis, sâmbătă, în teren o formulă de joc apropiată de cea pe care o pregăteşte pentru meciurile oficiale, însă fără Wendel şi Walter Lopez din primul minut. Astfel, pentru Ştiinţa au evoluat: Lung jr. - Dănănae, Zoro, D. Lopes, Buşu - Prepeliţă (Ologu ’80), D. Stoica, M. Costea - Gângioveanu (Crăciun ’75), V. Bujor (Firţulescu ’46), Fl. Costea (Wendel ’70). Ritmul infernal de meciuri din turneul din Antalya a părut să-şi spună cuvântul contra bulgarilor, juveţii prestând un joc oarecum fără vlagă, oboseala acumulându-se în urma antrenamentelor grele, îmbinate cu meciuri din două în două zile. Astfel, cele două echipe au oferit un meci slab din punct de vedere calitativ şi al spectacolului, cu doar câteva faze de poartă. Gângioveanu, Mihai Costea şi Florin Costea au fost cel mai aproape de gol, în timp ce, la cealaltă poartă, după o intervenţie excelentă în prima repriză, Silviu Lung jr. a şomat pe parcursul întregii părţi secunde.

Adversar de gală în ultimul amical

Ultima partidă de verificare pentru elevii lui Napoli, înainte de revenirea acasă, va aduce faţă în faţă pe Universitatea şi una din echipele de top din prima ligă a Rusiei, Lokomotiv Moscova. Gruparea moscovită a încheiat ultimul sezon pe poziţia a cincea, la 20 de puncte în urma campioanei Zenit Sankt Petersburg. Înfiinţat încă din 1923, clubul şi-a primit denumirea actuală de Lokomotiv Moscova 13 ani mai târziu. După destrămarea URSS, Lokomotiv a câştigat de două ori prima ligă rusă, precum şi de cinci ori Cupa Rusiei şi de două ori Supercupa. Moscoviţii şi-au adjudecat ultimul trofeu, Cupa Naţională a Rusiei, în sezonul 2006 - 2007. Partida Universitatea Craiova - Lokomotiv Moscova se va disputa astăzi, cu începere de la ora 18, urmând a fi transmisă în direct de postul de televiziune Digi Sport.


sursa editie.ro