Trei din cei şase vânători care au purces la o vânătoare restrânsă de mistreţi pe fondul de vânătoare Baloteşti, din judeţul Mehedinţi, cu autorizaţie eliberată de AJVPS, au avut ghinion cu carul.

Căutaţi la cartuşe

Pe lângă faptul că au alergat în zadar o zi întreagă şi n-au împuşcat niciun porc, s-au întors acasă cu amenzi de câte 1.000 de lei de fiecare. Şi asta pentru că poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase (SAESP) din cadrul IPJ Mehedinţi le-au luat urma, ca să-i verifice la ce se aşteptau mai puţin, şi anume la cartuşe. Potrivit legii, vânătorii nu au voie să deţină şi să folosească cartuşe cu alice mai mari de cinci milimetri. La control, trei dintre cei şase vânători aveau alice mai mari de cinci milimetri în cartuşe. De precizat că, de regulă, la vânătoarea de mistreţi se foloseşte brenekele, ce este, de fapt, un singur element din plumb, aflat în cartuş.

“La controlul asupra documentelor şi armelor, la trei vânători am găsit 16 cartuşe care aveau alicele mai mari de cinci milimetri, ceea ce este interzis de lege. Cei trei vânători au fost sancţionaţi cu amendă în cuantum de 1.000 de lei de fiecare”, a declarat agentul-şef principal Janin Bucă, de la SAESP - IPJ Mehedinţi, renumit în judeţ pentru exigenţa şi profesionalismul de care dă dovadă.

S-au întors acasă şi amendaţi, şi fără mistreţi

Vânătorii care s-au întors acasă şi amendaţi, şi fără mistreţi sunt S. Ion, de 68 de ani, din comuna Cireşu, I. Constantin, de 47 de ani, din Severin, şi M. Marcel, de 30 de ani, din comuna Izvoru Bârzii. “Ştiu povestea, Poliţia a procedat corect şi legal. Cei trei vânători aveau alice de nouă milimetri, ceea ce nu permite legea armelor. E voie până la maxim cinci milimetri alica. Pe lângă amenda de 10 milioane de lei de fiecare, vă pot spune că n-au împuşcat nimic. Iar banii pe autorizaţie, respectiv trei milioane de lei vechi, i-au pierdut, deoarece după data de 15 februarie s-a închis sezonul de vânătoare la mistreţi”, a declarat directorul AJVPS Mehedinţi, Nicolae Popa.


Sursa: editie.ro