Video: Descoperire uimitoare - Planete singuratice plutesc liber in centrul Caii Lactee


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Video: Descoperire uimitoare - Planete singuratice plutesc liber in centrul Caii Lactee

    O nouă clasă de planete “singuratice” a fost descoperită de astronomi. Aceste corpuri cereşti, de mărimea lui Jupiter, plutesc izolate, departe de orice stea gazdă. Oamenii de ştiinţă cred că acestea ar fi putut fi aruncate din sisteme stelare aflate în plină evoluţie.

    O echipă internaţională de astronomi a făcut această descoperire în timpul observaţiilor asupra centrului galaxiei noastre, Calea Lactee, informează Daily Mail. Ei au găsit dovezi a ceea ce par a fi zece planete care se deplasează liber prin spaţiu, cu masa apropiată de cea a lui Jupiter.

    Dr David Bennett, de la Universitatea Notre Dame din statul Indiana, a declarat că rezultatele sugerează că sistemele planetare devin adesea instabile, unele planete fiind date afară de pe orbite în urma unor apropieri prea strânse cu alte corpuri cereşti. Descoperirile nu numai că dovedesc existenţa acestor planete singuratice, ci şi faptul că sunt ceva obişnuit. Faptul că au fost descoperite zece planete odată, în condiţiile în care sunt foarte greu de găsit, duce la ideea că existenţa lor este un fapt la fel de comun ca şi a celor care orbitează un sistem solar. Unele dintre ele ar putea fi chiar destul de calde pentru a susţine viaţa, ca urmare a efectului de seră şi a cantităţii mari de hidrogen din atmosferă, spun oamenii de ştiinţă.

    Planetele au fost descoperite cu tehnica efectului de lentilă gravitaţională, care se foloseşte de faptul că lumina este deviată când trece pe lângă cun corp cu masă mare, cum sunt aceste planete singuratice. Acest fenomen creează un efect de lupă uriaşă, planeta fiind scoasă în evidenţă de lumina de la steaua sursă. Această tehnică este posibilă numai dacă telescopul surprinde obiectul observat perfect aliniat cu steaua sursă.

    Dr. Bennett şi colegii săi au detectat cu ajutorul acestei tehnici nu mai puţin de zece planete care au masa aproximativ cât a lui Jupiter.



  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Ne uimesc continu descoperirile astronomice!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: