La prima vedere ai spune că este un loc din lumea de gheaţă în care s-a născut Superman, planeta Krypton, dar este, de fapt, o peşteră spectaculoasă de sub oraşul mexican Naica, din statul Chihuahua şi ar putea deveni a opta minune a lumii.

Peştera se întinde la 290 de metri adâncime sub pământ, iar coloanele ei haotice de cristal care au crescut în sute de mii de ani au zeci de metri înălţime. Un om nu poate supravieţui mai mult de 10 minute în ea, temperaturile fiind foarte ridicate, dar în anumite porţiuni guvernul mexican a instalat aparate de aer condiţionat care permit vizitarea ei pe perioade ceva mai lungi de 10 minute de timp.

Coloanele ei sunt într-adevăr una dintre minunile lumii, spune un geolog spaniol de la Institutul Andaluz de Las Ciencias de la Tierra, Juanma Garcia Ruiz, care a studiat-o. Peştera a fost descoperită de multă vreme, au trecut deja 10 ani de atunci, la 25 de ani după ce pământul minelor din Naica a fost drenat pentru a permite excavări masive. Oamenii de ştiinţă care au studiat-o au înaintat o petiţie la guvernul mexican pentru a cere includerea ei în Patrimoniul Unesco.

Sursa: *************