Mai multe echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie Segarcea i-au luat la puricat pe agenţii economici care vindeau diverse produse în târgul de săptămână din localitatea BîRCA.

“Jandarmii au procedat oprirea şi stabilirea identităţii persoanei în cauză constatând că se numeşte M. Gheorghe în vârstă de 38 ani, din Calafat. În urma primelor verificări a reieşit faptul că M. Gheorghe a comercializat 12 perechi de adidaşi contrafăcuţi la preţul de 40 lei/bucată, încălţăminte sport ce imită inscripţia mărcilor geografice „Nike”.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea fără drept a unei mărci în scopul inducerii în eroare a publicului asupra calităţii produselor sau serviciilor la care se referea marca, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 83 lit. a din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, urmând a fi înaintate organelor competente pentru soluţionare”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj.

Sursa: lupamea.ro