CRAIOVA. Pe ultima sută de metri a anului bugetar, municipalitatea craioveană lansează la apă proceduri de achiziţie publică de-a dreptul stranii. Urgenţa urgenţelor s-a dovedit a fi în aceste zile în care craiovenii aşteaptă iarna, o instalaţie de irigat pe care primăria vrea s-o achiziţioneze.
Potrivit caietului de sarcini publicat de edili, instalaţia respectivă, compusă printre altele din 240 de aspersoare capabile să lucreze atât în regim automat cât şi manual şi 13 controllere, este menită să asigure irigarea unei suprafeţe de 5000 de metri pătraţi. Suprafaţa cu pricina, neidentificată în documentaţia de atribuire, este “gazonată, având încorporate diverse jocuri florare”, după cum precizează caietul de sarcini.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, ar fi vorba atât de anumite parcele din parcurile Craiovei, rămase tot anonime, cât şi de spaţiul verde amenajat pe banda de delimitare dintre cele două sensuri de circulaţie de pe marile bulevarde ale Craiovei, care ete irigat la această oră cu furtunul şi cisterna de angajaţii RAADPFL.
Instalaţia achiziţionată de primărie urmează să asigure udarea spaţiului verde cu aproximativ 3 litri pe metru pătrat, în perioada aprilie-septembrie, lucru care nu explică însă graba municipalităţii de a cumpăra asemenea echipamente, prin achiziţie directă, chiar în debutul sezonului rece.
Suma pusă în joc de primărie pentru achiziţie este de 15000 de euro, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

*************