Preşedintele organizaţiei judeţene Dolj a Partidului Naţional Liberal, Mihai Voicu, a declarat, vineri, că electoratul va decide cine va fi candidatul Uniunii Social Liberale la Primăria Craiovei.

Mihai Voicu a mai spus că numele candidaţilor nu vor fi negociate şi că în lupta electorală va fi trimis cel care are cele mai multe şanse de a câştiga alegerile locale.
“Candidaturile nu sunt subiect de negociere. Electoratul este invitat, poate pentru prima dată, să decidă care sunt cei mai buni pe care îi vom prezenta ca şi candidaţi. Conform protocolului, în 30 de zile de la validarea acestui Protocol la tribunal, vom reconstitui, acolo unde este cazul – sunt mai puţine cazuri în judeţul Dolj, pentru că ştiţi că avem o alianţă cu PSD încă din 2008, ea funcţionează, după părerea mea, bine, indiferent de micile accidente, care sunt inerente, dar descrierea generală este că este o Alianţă corectă, care funcţionează bine la nivelul comunităţilor locale. Acolo unde mai există situaţii – puţine, după părerea mea, în care au fost accidente de constituire a majorităţii, ele vor fi remediate.

PNL va susţine fără ezitare pe cel care are şanse să câştige Primăria Craiovei, fie de la PNL, fie de la PSD. Desigur, ne propunem ca această candidatură să fie obţinută de PNL, dar acest lucru ni-l propunem să-l facem astfel încât să maximizăm şansele Uniunii Liberale şi, ţinând cont de faptul că este o decizie pe care o vor lua craiovenii în ultimă instanţă, suntem încrezători. Cei mai bine plasaţi 20 de candidaţi de fiecare parte vor fi desemnaţi candidaţi. Trebuie să luăm în considerare votul politic, care este unul extrem de consistent, după cum ştiţi un sondaj realizat înainte de constituirea Alianţei au arătat că 64% din electorat votează această Uniune. Snt convins că în majoritatea municipiilor reşedinţă de judeţ există un vot masiv, bineînţeles şi pentu consiliile judeţene este valabil acelaşi lucru şi, de aceea, nu va fi niciun fel de problemă să apliucăm Protocolul la nivel naţional. Dacă există o persoană care este detaşată fără niciun drept de apel în acest sondaj de opinie, această persoană va fi candidată”, a declarat Mihai Voicu.


sursa lupamea.ro