Vine iarna si o data cu ea raceala,din pacate, nu doar racelile si gripele se instaleaza cu preponderenta iarna. Orice afectiune generala care slabeste starea de imunitate a organismului determina fragilitate la orice fel de agresiune, cu preponderenta la frig. Asa ca, daca iarna va plangeti de diverse dureri, poate fi un perfect semnal de alarma sa mergeti la medic pentru examinari amanuntite.
Bolnavii cu diabet zaharat, cei cu insuficienta hepatica sau renala, cei cu boli sistemice (cum e cazul leucemiei) sau cei anemici pot fi extrem de deranjati de frig. Aceste persoane nu mai au un sistem imunitar competent, ceea ce ii face sensibili la multiple agresiuni, printre care frigul se afla pe primele locuri. Daca nu suferiti de o afectiune grava, iata posibilele boli care lovesc in anotimpul extrem de rece.

Pe primul plan, bolile pulmonare

Afectiunile pulmonare au o legatura directa cu frigul si se acutizeaza iarna. Iata mecanismul. Frigul determina ingustarea cailor respiratorii, adica bronhoconstrictia. O data ingustate, prin caile respiratorii circula o cantitate mai mica de aer, ceea ce poate cauza dificultati in timpul respiratiei si senzatia de disconfort.