Cheltuieli lunare


  1. #1
    Oldtimer Omnia's Avatar Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta Omnia este deja o vedeta
    Data de inscriere
    12-03-2008
    Locaţie
    2 pasi in urma ta
    Sex
    F
    Mesaje
    1,476
    Mesaje bazar
    113
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    1872
    Puncte CF
    40.5

    Cheltuieli lunare

    Urmeaza sa o iau din loc, adica sa ma mut din casa alor mei, si cu toate incercarile mele nu am reusit sa fac o estimare cat de cat coerenta a cheltuielilor lunare, pentru a avea macar o vaga idee la ce sa ma astept.

    Asadar:

    1. Cam cat ajunge cosumul/costul gazelor pentru un apartament de 3 camere (aprox 70 m2) cu doua persoane si centrala termica in lunile de iarna resectiv vara?

    2. Idem restul cheltuielilor aferente intretinerii (apa, gunoi etc).

    3. Medie a cheltuielilor cu alimentele

    In materie de cosum energie electica, servicii de telefonie etc, am reusit cat de cat sa pun la punct un cost de referinta.

    Orice sugestie este binevenita, intrucat trecerea de la statutul de turist in casa parintilor catre cel pe persoana pe picioarele ei este uimitor de dura uneori.
    Everyone is entitled to an opinion, it just happens that yours is wrong

    https://spreadsheets.google.com/spre...haMkE6MQ#gid=0

  2. #2
    arhitectã Xayidee's Avatar Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    14-02-2006
    Locaţie
    Neverland/Cluj
    Varsta
    35
    Sex
    F
    Mesaje
    2,010
    Mesaje bazar
    34
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    673
    Puncte CF
    10.0
    Usergroups:
    Acum asta depinde de ce tip de centrala ai. Daca ai pe gaz, nu o sa ai cheltuieli foarte mari, daca e pe curent presupun ca e mai mai scump.

    Daca centrala e doar pentru caldura atunci apa rece+calda+gunoi+femeie de serviciu+pierderi+fond de rulment (daca e)+plata alora de la asociatie, etc. inseamna intretinere. Daca centrala incalzeste si apa de la robinet atunci vei plati numai apa rece,etc. si gaz/curent.

    Cheltuielile pe scara sunt destul de putin maxim 20 ron.

    Incearca ca atunci cand faci abonament la curent sa faci o estimare corecta a cat urmeaza sa consumati (mai bine mai mult decat mai putin) pentru ca la recalculari sa nu iti vina o factura foarte mare si sa trebuiasca platita toata o data. Mai bine platesti putin mai mult in fiecare luna. Consumul in plus se plateste mai scump decat cel care intra in estimare.

    Pretul la metru cub de apa difera de la asociatie la asociatie.

    In caz ca stai in chirie, cel mai bine e sa te intelegi cu proprietarul pentru ca tot ce tine de reparatii pe scara/bloc/apartament (tevi, retea elctrica, etc.) tine de el.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: