M-am uitat in ultimul timp la tv mai des decât de obicei. Am vazut mai multe cazuri care m-au socat, m-au intristat si m-au pus pe gânduri.
Sunt o gramada de oameni care sufera de diferite boli.
90% din cazuri necesita tratamente si interventii in strainatate. Sunt oameni saraci si foarte saraci carora costul unei operatii sau al unui tratament e de domeniul fantasticului pt ei. Ceea ce nu inteleg este de ce exista asemenea costuri la operatii. De exemplu o fata de la Zlatna suferea de o boala foarte rara, iar costul operatiei (in Germania) era de 120.000 de euro!!!! Nu mi se pare normal si moral sa existe sume de genu asta intr-un domeniu ca medicina.
Apreciez doctorii si responsabilitatile care le au ei, practic in mâinile lor stau atâtea vieti, dar banii au ajuns mai presus de viata unui om in ziua de azi.(sau cel putin asa mi se pare)
Pai ori il operezi pe om si il ingrijesti, sa il ajuti sa traiasca, sa ii redai o viata cât de cât normala mai apoi...ori il jecmanesti de bani (asta in cazul celor care au) ori iti bati joc (de cei care nu au).
Cred ca daca costurile ar fi mai mici (mult mai mici), ar exista o sansa pentru fiecare, ar avea o speranta mai mare fiecare bolnav...