Incepe justitia romaneasca sa functioneze ?


  1. #1
    Senior Member RaDuu's Avatar RaDuu este o raza de lumina in ochii tuturor RaDuu este o raza de lumina in ochii tuturor RaDuu este o raza de lumina in ochii tuturor RaDuu este o raza de lumina in ochii tuturor RaDuu este o raza de lumina in ochii tuturor RaDuu este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    29-05-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    577
    Mesaje bazar
    24
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    572
    Puncte CF
    21.0
    Usergroups:

    Incepe justitia romaneasca sa functioneze ?

    Stiu ca nu trebuie sa ne entuziasmam inainte de a vedea o sentinta. Credeti insa ca va ajunge undeva dosarul acesta, sau va fi pierdut printre hartii ca alte dosare ? Este totusi un atac la un om foarte puternic cu multe relatii si multa influenta. Se vede totusi o luminita de la capatul tunelului lung si intunecat de ignorare a hotilor din Romania ?
    In caz ca nu stiti cine este Nelu Iordache, puteti sa ma credeti pe cuvant cand va spun ca este unul din "regii asfaltului" care s-a imbogatit pe seama poporului, sugand din banii publici, sau puteti sa cautati pe google si probabil ca o sa gasiti aceeasi descriere.



    http://jurnalul.ro/stiri/observator/...ni-630299.html

    Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de Nelu Iordache, administrator Romstrade, "în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, utilizarea cu rea credință a creditului societății și spălare de bani, toate în formă continuată".

    Potrivit procurorilor anticorupţie, "există date și indicii temeinice că învinuitul Nelu Ioardache, în calitate de administrator al firmei SC ROMSTRADE SRL, a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinația sumei de 25.000.000 lei, bani încasați în vederea proiectării și execuției lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, lucrarea fiind finanțată în proporție de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene".

    DNA susţine că "cea mai mare parte, și anume 9.580.000 lei din suma destinată pentru construcția autostrăzii, a fost folosită la efectuarea de plăți către o companie de transport aerian controlată de învinuit, plăți făcute în baza unor contracte ce nu au legătură cu derularea contractului pentru autostradă. O altă parte din bani, și anume 9.861.000 lei, au fost retrași în numerar cu scopul declarat al achiziției de terenuri, în baza unor antecontracte de vânzare cumpărare. Restul de bani au fost folosiți pentru fie la rambursarea de dobânzi și comisioane restante aferente unui contract de credit, fie au a fost cheltuiți cu titlu de onorariu notar public, taxă de carte funciară și impozit aferente achiziționării unui teren în comuna Adunații Copăceni, precum și pentru materiale, lucrări și servicii de consultanță și transport necesare proiectului de construcție, a unui complex în comuna Adunații Copăceni. Toate aceste plăți nu au legătură cu proiectul de construcție a autostrăzii".

    "Pentru a disimula adevărata proveniență a banilor utilizați pentru plățile sus menționate, învinuitul Nelu Iordache a trecut acești bani, pe baza unor facturi care atestau operațiuni fictive, prin firmele administrate de complicii săi. Apoi banii s-au întors cu explicația „plată eronată” sau „plată nedatorată” în contul SC ROMSTRADE SRL deschis la o altă bancă decât cea prin care se derulau operațiunile de plăți aferente contractului pentru construirea autostrăzii.
    Activitatea infracțională a fost desfășurată cu sprijinul unor administratori ai unor firme care, în baza unor înțelegeri cu Nelu Iordache, au emis facturi aferente proiectului de construire a autostrăzii, le-au stornat și au restituit, de regulă în aceeași zi, sumele de bani la SC ROMSTRADE SRL, în alt cont, cu explicația de plată eronată sau necuvenită", se mai arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

    Astăzi, lui Nelu Iordache i s-au adus la cunoștință acuzațiile "în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală", mai susţin procurorii care precizează că "în cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane".
    "You have 99 problems... and bitches are all of them"

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Pana nu o sa vad un dosar instrumentat calumea, trimis in judecata si apoi acuzat, nu o sa imi schimb parerea.Pana atunci e doar can-can.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned arys reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    30-03-2008
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    72
    Mesaje bazar
    32
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    17
    Puncte CF
    0.0
    ''Incepe justitia romaneasca sa functioneze?''.Raspunsul este nu,desi DNA-ul in special a instrumentat in ultimii ani foarte multe cazuri,majoritatea nu au avut rezultatele asteptate.Noi ne bucuram de stiri si titluri prin ziare cand in realitate majoritatea din adevaratii infractori prinsi nu vad interiorul unei inchisori.
    Justitia este oarba insa in Romania e deasemenea proasta,hoata si curva.

  4. #4
    Senior Member flavius86''s Avatar flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    30-03-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    959
    Mesaje bazar
    210
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    543
    Puncte CF
    42.0
    nu...cand va veni unu precum Cuza atunci va functiona,pana atunci circ ieftin.
    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!

  5. #5
    Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-03-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    1,092
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    708
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    pana nu sunt bagati la cutie pe ani grei cativa judecatori nu se vor schimba sentintele cu "suspendare" sau cele ridicole...pacat de munca facuta de politie ,dna , ani ca sa fie apoi liberi .

  6. #6
    Spammer D.Y's Avatar D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati D.Y este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    25-06-2009
    Varsta
    30
    Sex
    M
    Mesaje
    2,124
    Mesaje bazar
    369
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    3115
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    niciodata.

  7. #7
    Maniac hiena's Avatar hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-12-2005
    Locaţie
    Disclosing location would violate the covenants of the Witness Protection Program
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    3,518
    Mesaje bazar
    1213
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    4103
    Puncte CF
    12.5
    Nu..cel puțin până când nu v-a dispărea generația de comuniști (cred că în 20 ani se curăță).
    Cu deosebita consideratie / Best regards / Cordialement / Cordiali saluti / Mit freundlichen Grüßen

  8. #8
    Banned userescu este placut de toti userescu este placut de toti userescu este placut de toti
    Data de inscriere
    29-05-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    467
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    280
    Puncte CF
    10.0
    Cred ca Iordache va merge la inchisoare, dar, in general, justitia din Romania mai are multe de facut pana sa convinga si pana sa se scrie cu J mare.
    Sa ne gandim la cum functioneaza pe plan local si dupa asta entuziasmul plapand se stinge imediat.
    Pe plan local , la Craiova, e jale.

    Nu in ultimul rand, pana nu schimba marimea pedepselor pentru infractiuni economice grave, nu prea o sa se rezolve mare lucru.
    Cei care se fac vinovati de fraude foarte mari, de exemplu, ar trebui sa primeasca condamnari numai cu executare de multe zeci de ani. Ar fi o idee foarte buna sa mai adoptam cate ceva si din sistemul american de justitie, astfel incat criminalii sa poata primi condamnari de sute de ani, care sa nu se contopeasca in cea mai grava, ci sa se cumuleze.
    Si fara posibilitatea liberarii conditionate a celor care provoaca prejudicii foarte grave societatii.
    Altfel nu se poate. Trebuie sa tremure chilotii pe ei de frica. Daca nu exista teama de o pedeapsa reala, dura, atunci criminalii vor fi fericiti sa fure milioane, gandindu-se ca vor primi maximum cativa ani (si nici atat, asa cum se obisnuieste in societatea noastra bolnava).
    Cei mai mari infractori , care ar trebui sa primeasca astfel de pedepse , se gasesc in chiar sistemul de justitie: judecatori, magistrati etc.
    Last edited by userescu; 04-12-2012 at 13:30.

  9. #9
    Utilizatorul Lunii OCT CrYSTy-fcv's Avatar CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati CrYSTy-fcv este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    31-03-2009
    Locaţie
    C r a i o v a
    Sex
    M
    Mesaje
    2,338
    Mesaje bazar
    137
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    4375
    Puncte CF
    81.5
    Usergroups:
    nu cred, o sa se uite si de cazu asta cum s`au uitat si de altele...

    Aşteaptă-te la orice de la oricine, până la urmă şi diavolul a fost un înger.

    Dacă mă vorbeşti pe la spate, înseamnă că nu eşti în poziția în care să-mi poți da peste nas.

    Niciodată nu ne maturizăm cu adevărat. Învățăm doar să ne purtăm în public.

    Ceea ce ți se întâmplă în viață depinde de tine...şi doar de tine.

  10. #10
    Insane Shodo's Avatar Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om
    Data de inscriere
    27-08-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    5,809
    Mesaje bazar
    1274
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    432
    Puncte CF
    18.0
    Usergroups:
    Nu sunt sigur daca este cel despre care, avocatul dansului, la tv declara ca "de fapt si de drept, ar trebuii stopata judecata, pentru ca nu au fost fonduri europene, ci bani publici!". Am ramas masca in momentul cand am auzit aceste vorbe! Adica...daca erau bani europeni, hai ca mergea, dar asa...din fonduri publice si etc....nu e nicio problema da`i in spanac pe cei care cotizeaza !
    Sunt oameni de afaceri care, in fiecare zi se zbat pe branci pentru a lucra mult mai mult, pentru a produce cat mai mult, pentru a fi mereu corecti in raport cu legea, care lucreaza numai in alb, care cand ajung la firma se dezbraca si se pun la munca alaturi de muncitori....si care totodata, privesc ce vad la tv, despre afaceristii lu` peste care fura bani de ici de colo, si astfel impactul psihologic suferit este unul major, impact ce poate duce la catastrofe! Cand zic catastrofe ma refer la incetarea productiei de catre firmele acestora, si astfel inca 2-3-50 de firme dispar.... Nu e bine deloc asa, pentru ca, in acest ritm...vom deveni o tara de hoteluri, carciumi, si pensiuni, nu vom mai produce nimic! Pacat!
    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!

  11. #11
    De-al casei R.m.S's Avatar R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta R.m.S este deja o vedeta
    Data de inscriere
    15-05-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    288
    Mesaje bazar
    264
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    1634
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Sunt multi factori , care influenteaza intr-un fel sau altul justitia la noi in tara ... Degeaba au facut ce-i din justitie un juramant , cand vine vorba de o spaga nu se mai tine cont de circumstante...
    On two wheels of a child

  12. #12
    Afacerist █ VeNoM™ █'s Avatar █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    30-12-2005
    Locaţie
    1Mai
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    1,679
    Mesaje bazar
    833
    Putere Reputatie
    46
    Reputatie
    2761
    Puncte CF
    7.5
    Usergroups:
    Justitie in Romania ?!! CE JUSTITIE ?!!

  13. #13
    Senior Member sera's Avatar sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti sera este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    16-12-2009
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    883
    Mesaje bazar
    905
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    2006
    Puncte CF
    11.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de VeNNoMM Vezi mesajele
    Justitie in Romania ?!! CE JUSTITIE ?!!
    +1
    am vazut la tv ca huidu a luat cu suspendare si ca trebuie sa plateasca asiguratorul sau 300 si ceva de mii de euro.omori oameni si scapi??? eu zic ca va scapa si iordache si avem mare nevoie de tepes

  14. #14
    Afacerist █ VeNoM™ █'s Avatar █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    30-12-2005
    Locaţie
    1Mai
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    1,679
    Mesaje bazar
    833
    Putere Reputatie
    46
    Reputatie
    2761
    Puncte CF
    7.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de sera Vezi mesajele
    +1
    am vazut la tv ca huidu a luat cu suspendare si ca trebuie sa plateasca asiguratorul sau 300 si ceva de mii de euro.omori oameni si scapi??? eu zic ca va scapa si iordache si avem mare nevoie de tepes
    Eu am un prieten care a fost prins cu furt de detectoare radar..initial ii s-a dat cu suspendare apoi dupa ce a fost inplicat intr-o altercatie,in auto-aparare a lovit pe cineva care a necesitat spitalizare...a primit 6 luni cu executare...desi a beneficiat de buna purtare ulterior ii s-au inchis nu mai putin de 10 dosare in cap...se apropie acum de 6 ani de puscarie si dosare cu care nu are nicio legatura continua sa apare si sa ii se mareasca pedeapsa...de ce Criminalii scapa cu amenzi iar un om pt ca a furat un detector de radar (efectiv de foame) face 10 ani de puscarie si trage toate pacatele celorlarti.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: