Legea Atractiei


  1. #1
    Member Lizzie's Avatar Lizzie este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    18-07-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    37
    Sex
    F
    Mesaje
    233
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    36
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    Legea Atractiei

    In ultima vreme tot aud vorbindu-se de aceasta lege si toti se omoara sa ne spuna ca putem atrage lucrurile dorite (sau nedorite) prin puterea gandului canalizat pozitiv( sau negativ). Credeti in asa ceva?
    Am cules cateva idei despre lege de pe net.Cititi,e destul de interesant. Unele par aberatii dar unele chiar au sens.

    Esti ceea ce gandesti
    Asadar, ce este Legea atractiei? Exista multe definitii si chiar expresii populare care descriu Legea atractiei. Iata doar cateva:

    1. cele care se aseamana se atrag ("like attracts like");
    2. ceea ce gandesti atragi ("whatever you think about, you attract");
    3. lucrurile pe care te focalizezi se extind ("whatever you focus on, expands");
    4. cine se aseamana se-aduna;
    5. ban la ban trage;
    6. de ce ti-e frica, de aia nu scapi.

    Legea atractiei este peste tot, in orice aspect al vietii. De fapt, este la baza a tot ceea ce se manifesta. Este crucial sa intelegi Legea atractiei daca doresti sa ai o viata asa cum o visezi, plina de bucurie. In esenta, Legea atractiei este foarte simpla, insa poate fi extrem de greu de inteles si de acceptat.

    Legea atractiei spune ca toate cele care se aseamana se atrag. Gandurile pozitive atrag lucruri pozitive, iar lucrurile pozitive atrag alte lucruri pozitive. Este valabil si pentru cele negative.

    Esti ceea ce gandesti. Fara exceptie, lucrul la care te gandesti acum este cel pe care-l atragi in viata ta, indiferent ca este dorit de tine sau nu. Mai mult, cu cat te gandesti mai mult la un lucru, cu cat te focalizezi mai mult pe el, cu cat ii acorzi mai multa atentie si emotie, cu atat forta ta de atractie este mai mare si il aduci in viata ta, indiferent ca este ceva ce iti doresti sau nu.

    Din experienta mea in piata dezvoltarii personale si profesionale, Legea atractiei este "inghitita usor" de oameni cand vine vorba despre lucrurile pozitive pe care le-au atras in viata lor. Insa aproape instantaneu primesc de la oameni replica: "Nu am atras acest accident. Altii spun "nu eu am atras aceasta boala".

    Totusi, Legea atractiei spune ca, fara exceptie, tot ce avem in viata noastra am atras prin gandurile noastre si prin actiunile repetate. Noi am atras ce este bine si ce este rau, ce este dorit si ce este nedorit.

    Mii si mii de ganduri inconstiente
    Permite-mi sa-ti explic ceea ce am spus. Interesant este ca Universul nu gandeste in termeni de "bine" sau "rau". Acestea sunt etichete relative care au valoare doar intr-un anumit context si pentru anumite persoane. "Bine" pentru tine poate fi "rau" pentru cel de langa tine, si invers.

    Legea atractiei raspunde la ceea ce gandesti, indiferent ca gandesti ceva "bine" sau ceva "rau". Legea atractiei nu face distinctie intre bine/rau, util/inutil, eficient/ineficient… dorit sau nedorit. Legea atractiei raspunde mereu, fara exceptie, doar gandurilor tale. Multe din lucrurile nedorite din viata ta au ajuns la tine datorita gandurilor inconstiente pe care le ai. De fapt, peste 90% din gandurile tale sunt inconstiente. Nu stii ca gandesti asa. Habar nu ai. Cum este posibil?!

    "Programare". Cu totii suntem "programati" de parinti, prieteni, colegi, sefi, subalterni, mass-media… intr-un cuvant "societate". De-a lungul intregii noastre vieti ne formam tot felul de credinte limitative pe baza acestei programari. Iar aceste credinte limitative produc ganduri inconstiente care, prin Legea atractiei, ne aduc multe belele (fara sa constientizam).

    Legea atractiei functioneaza fie ca o cunoastem sau nu, fie ca suntem constienti sau nu de ea, fie ca o acceptam sau nu. Legea atractiei raspunde, fara exceptie, gandurilor (constiente si inconstiente) pe care le emitem. Deci, ar trebui sa inveti sa-ti controlezi gandurile, tiparele inconstiente, nu?

    Cum sa accelerez atractia?
    Parca te si aud… "Da, da, sigur! Dar trebuie sa-mi platesc facturile! Trebuie sa scriu emailul asta pentru ca ma omoara seful! Trebuie sa… trebuie sa…"

    Cum te simti?

    Este punctul critic. Legea atractiei raspunde la ceea ce gandesti. De fapt, raspunde mai puternic gandurilor care au atasate emotii puternice. Cu cat te simti mai rau, cu atat atragi mai repede si mai puternic mai mult rau. Cu cat te simti mai bine, cu atat atragi mai repede mai mult bine.

    Nu spun ca nu trebuie sa dai acel email. Spun doar sa-l dai naibii odata si sa te concentrezi pe ceea ce vrei sa obtii! Fa ceea ce trebuie sa faci si gandeste-te la ceea ce vrei sa obtii. Ce vrei? Opreste-te un pic si focalizeaza-te pe ceva ce vrei cu adevarat. Este imposibil sa simti emotie negativa cand te concentrezi pe ceva ce vrei sa obtii.

    Decat daca… "Ah, vreau asta, dar nu cred ca pot sa obtin." Gandul tau este ca ai dori asta, insa ai atat de multe credinte limitative incat nu crezi ca vei obtine. Ai dreptate. Legea atractiei va aduce in viata ta mai multe frustrari, mai multe probleme care sa-ti demonstreze ca nu poti sa obtii asta. Este uneori o lupta permanenta in capul nostru intre dorinte si credinte limitative… si Legea atractiei raspunde ambelor. Astfel ca Legea atractiei iti va aduce in viata atat lucruri dorite, cat si nedorite.

    Asadar, cum procedezi ca sa accelerezi succesul? Este cam ca la sofat. Ai acceleratia (gandurile pozitive date de ceea ce vrei sa obtii) si frana (gandurile negative date de credintele limitative si alte mecanisme). Daca vrei sa ajungi repede din punctul A in punctul B, apasa acceleratia si ia piciorul de pe frana.

    Cum rup lantul negativ?
    In primul rand, trebuie sa intelegi ca NU trebuie sa te opui lucrurilor pe care nu le vrei. Acest principiu este atat de important incat il repet: evita cu toate puterile sa te opui lucrurilor nedorite. De ce? Pentru ca daca te opui lor, le acorzi atentie… iar Legea atractiei raspunde si iti aduce mai multe.

    Te-ai trezit prost dispus dimineata? Perfect. Gandeste-te la ceea ce vrei sa obtii din ziua respectiva. Ai varsat cafeaua pe tine? Gandeste-te la ceea ce vrei sa obtii din ziua respectiva. Ignora lucrurile pe care nu le doresti.

    Denis Healey are un citat celebru: "Prima lege a gropilor: cand esti intr-o groapa, opreste-te din sapat!" Aplicat la Legea atractiei, acest principiu spune sa te opresti a te mai focaliza pe ceea ce nu vrei. In schimb, focalizeaza-te pe ceea ce vrei, gandeste-te la toate lucrurile pozitive pe care le doresti in viata ta.

    In cele mai multe cazuri, doar aceasta actiune este suficienta pentru a intrerupe lantul negativ si a te indrepta spre ceea ce doresti. Insa in unele cazuri extreme (depresii periodice, dezamagiri constante, probleme de sanatate care se tot aduna si asa mai departe) este nevoie de o actiune brusca, puternica, intensa.

    In astfel de cazuri iti sugerez sa iti distragi gandurile decat sa le schimbi. Pur si simplu opreste-te si culca-te. Serios. Asculta muzica, iesi afara cu prietenii. Opreste-te din ce faci si fa cu totul altceva care sa-ti distraga ATENTIA. De fiecare data cand ai un gand negativ, distrage-ti atentia. Iar cand te simti OK cu tine, atunci focalizeaza-te pe ce vrei.

    Daca vrei sa schimbi lumea, schimba-te pe tine.
    Devino tu, mai intai de toate, un om asa cum ai vrea sa fie toti in lume. Devino tu un exemplu de gandire pozitiva, de succes, de ce vrei tu.

    Si, in plus, poti fi cel mai mare ajutor pentru cei din jurul tau cand ii vezi asa cum isi doresc EI sa fie. Aceasta este influenta reala, adevarata. Este singurul fel de influenta pe care-l poti exercita, de altfel. Am scris acest articol cu intentia ca tu sa scoti ce are mai bun in el si sa te ajute sa devii ceea ce tu vrei sa devii. Succes!
    "Pinky: Gee, Brain, what are we going to do tonight?
    Brain: The same thing we do every night, Pinky - try to take over the world! "

    -Pinky & The Brain-

  2. #2
    Rednex Cirozel's Avatar Cirozel are ceva special... Cirozel are ceva special...
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje
    2,865
    Mesaje bazar
    107
    Putere Reputatie
    52
    Reputatie
    162
    Puncte CF
    40.0
    Ia zi-ne-o p-aia cu barbatu' cu privirea care taie, gen polizor, lazer eyz, sabia cu luneta..am vazut pe threadu' cu note...ala la ce atractie se incadreaza?

    I love the nigger cock thrusting in my mouth. Cred ca incep la modul cel mai serios sa ma indoiesc de propria-mi heterosexualitate. once you go black, you never go back.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Oldtimer casperschi are ceva special... casperschi are ceva special...
    Data de inscriere
    09-02-2008
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    1,130
    Mesaje bazar
    153
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    136
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    miroase a inceput de secta si a integrare in absolut.
    nu exista decat o lege general valabila si aia e "esti ceea ce mananci".

    sunt foarte dezamagit de tine wizzie... pareai ca esti una din cele bune...
    mutton power!!!

  4. #4
    Member Lizzie's Avatar Lizzie este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    18-07-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    37
    Sex
    F
    Mesaje
    233
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    36
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    lol eu doar am citit o carte de psihologie pe subiect...nu vorbi in necunostiinta de cauza,the book was the shit,cel putin pt mine.Prea multi oameni slabi de inger si pesimisti around.

    Despre legea atractiei am auzit la tv din documentarul 'The Secret',nu este nici o secta,nu sunt adepta ei,nu cunosc mai nimic despre ea,tot cea am scris a fost de pe net I didnt make it up.Nu am zis ca eu o adopt sau ca o bag pe gat cuiva..doar mi se pare un subiect cat de cat inteligent fata de 80% din subiectele de pe forum Too many topics about pussy,se pare ca sunt cele mai dorite

    Cirozel,citeste cu atentie ce am scris aici,nu are legatura cu atractia dintre sexe.Aia cu privirea e an inside thing,numai eu stiu despre ce vorbesc si la cine am gasit-o.Nu o lua in serios,sunt sigura ca nu e cazul tau.
    "Pinky: Gee, Brain, what are we going to do tonight?
    Brain: The same thing we do every night, Pinky - try to take over the world! "

    -Pinky & The Brain-

  5. #5
    Rednex Cirozel's Avatar Cirozel are ceva special... Cirozel are ceva special...
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje
    2,865
    Mesaje bazar
    107
    Putere Reputatie
    52
    Reputatie
    162
    Puncte CF
    40.0
    Citat Mesaj iniţiat de Lizzie Vezi mesajele
    Cirozel,citeste cu atentie ce am scris aici,nu are legatura cu atractia dintre sexe.Aia cu privirea e an inside thing,numai eu stiu despre ce vorbesc si la cine am gasit-o.Nu o lua in serios,sunt sigura ca nu e cazul tau.
    Stai linistita eu privesc dupa colt , pt lemne si branza folosesc discu' si cutitu' nu privirea ca barbatii adevarati

    I love the nigger cock thrusting in my mouth. Cred ca incep la modul cel mai serios sa ma indoiesc de propria-mi heterosexualitate. once you go black, you never go back.

  6. #6
    Member Lizzie's Avatar Lizzie este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    18-07-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    37
    Sex
    F
    Mesaje
    233
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    36
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    in sfarsit cineva cu umor pe aici...i like ya
    "Pinky: Gee, Brain, what are we going to do tonight?
    Brain: The same thing we do every night, Pinky - try to take over the world! "

    -Pinky & The Brain-

  7. #7
    Posts reader Dadi's Avatar Dadi este placut de toti Dadi este placut de toti Dadi este placut de toti
    Data de inscriere
    10-05-2006
    Sex
    F
    Mesaje
    2,031
    Mesaje bazar
    18
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    254
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Lizzie Vezi mesajele
    lol eu doar am citit o carte de psihologie pe subiect...nu vorbi in necunostiinta de cauza,the book was the shit,cel putin pt mine.Prea multi oameni slabi de inger si pesimisti around.
    so maybe shit hasn't followed u around long enough to actually believe in it...


    nu, nu cred in legea atractiei. cred in legea isteriei si a crizelor, daca exista una. cel mai stupid si mai nenimerit lucru cand dai de greu de mai multe ori consecutiv este sa te panichezi, sa te crizezi si sa dai din colt in colt. cel mai bun lucru este sa te detasezi. sa te relaxezi si sa vezi ce mai poti sa salvezi din situatie. daca reusesti sa faci asta, esti un ratat optimist.
    benga!


    Dujman

    ...

  8. #8
    Senior Member Swifty_yo's Avatar Swifty_yo reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-11-2005
    Locaţie
    Intr-o Scorbura
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    774
    Mesaje bazar
    222
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    9
    Puncte CF
    11.0
    Eu unul cred in karma. De ce? Deoarece pt mine constituie un foarte bun refugiu atunci cand se intampla ceva rau, si ma "impiedica" sa fac un rau la randul meu. Adica face ceea ce face orice religie(cu toate ca nu este una, este mult mai discreta), iti impune niste restrictii si iti promite rasplata.

    Asa este si cu legea atractiei. Pe scurt, atunci cand gandesti pozitiv iti e greu sa-ti pierzi cumpatul si sa faci ceva stupid, regretabil, etc. Ti se intampla bine atunci cand gandesti pozitiv, deoarece reduci mult sansele de a ti se intampla ceva rau (de a provoca o actiune care pana la urma s-ar intoarce si te-ar musca de fund).

    trebuie sa intelegi ca NU trebuie sa te opui lucrurilor pe care nu le vrei
    Chestia asta o fac de mult timp. Cand stiu ca ma asteapta ceva ce nu imi place, nu ma stresez, ma ghidez dupa zicala "we'll cross the bridge when we'll get to it", si ma gandesc cat de bine o sa ma simt dupa ce termin de facut respectivul lucru. Si mi se pare cel mai sanatos mod de a privi lucrurile. Te impiedica sa te panichezi (si sa o dai in bara), si iti distrage atentia de la situatia actuala. E ca traversatul desertului: daca zici "cat o sa ma oboseasca urmatorul pas?", nu ai sanse, dar dac zici "inca un pas spre o sticla de apa" sigur scapi.
    Daca vrei sa schimbi lumea, schimba-te pe tine.
    Eh, aici nu prea mai merge. Ca sa duci asta la capat trebuie sa influentezi multi oameni. Poate merge sa schimbi cativa oameni, care la randul lor vor schimba mai multi si totul va creste exponential, dar te asigur ca pana la urma totul se va restrange la un grup, nu la toata societatea omeneasca.

    PS: scuza eventualele greseli gramaticale, ortografice, etc.
    Azi cand ai putere, aur si marire,
    prinde radacina orice fericire!
    Inaintea ta un altu-a fost stapanul lumii,
    dupa tine, altu-o va lua in stapanire.

    (Saadi)
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: