Mai exista bun simt?


  1. #1
    Newcomer alinasorin's Avatar alinasorin este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    30-11-2011
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    19
    Mesaje bazar
    42
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    22
    Puncte CF
    0.0

    Mai exista bun simt?

    Mai exista bun simt? Si daca da, de ce se ascunde atat de bine ? Teoretic, el exista. Si, inca, in cantitati mari. Dupa cum am constatat, cu amaraciune, infectate cu doze mai mici, sau mai mari de "nesimtism",sunt toate categoriile de varste, de la copii de 10 ani, la adulti trecuti bine de prima tinerete. Nu tine cont, nici macar de studii - e, si aici chiar am o problema! Se presupune ca unuia prost, privat de educatie n-ai ce sa-i ceri, dar, ce te faci cu cei de la care, teoretic, ai avea mai multe pretentii???
    Oamenii nesimtiti nu se ascund. Oamenii de genul ,,Si ce daca ?” sau,,Ce-ai tu cu mine, ma ?” Ii stiti ? Sunt aia care arunca gunoaie pe geam si nu accepta sa li se spuna ca e un gest de taran. Aia care ragaie la masa, indiferent daca sunt oameni in jur sau nu. De fapt, mai ales daca sunt. Aia care mereu au dusmani neidentificati. Aia care vorbesc tare, dau muzica la maxim noaptea si sunt in general ,,foarte smecheri, frate”. Si-i vezi peste tot. Unii le zic tarani, altii le zic cocalari, iar altii le zic de mame. Numai ca lor nu prea le pasa. Oamenii astia sunt fericiti. Au dileme putine si retineri aproape deloc. Nesimţitul se simte bine oriunde tocmai pentru că este indiferent la cei din jur, nu îi pasă dacă deranjează, ci dimpotrivă iubeşte să îi deranjeze pe cei cu care se intersectează. Nu ma mai surprinde sau socheaza nimic
    .Sunt sigur că şi voi cunoaşteţi destui “nesimţiţi”. Prea mulţi. Puteti descrie câteva dintre caracteristicile acestora sau acţiuni tipice? Si reactiile voastre, care au fost? Ati ripostat in vreun fel, sau ati fost indiferenti?

  2. #2
    Banned userescu este placut de toti userescu este placut de toti userescu este placut de toti
    Data de inscriere
    29-05-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    467
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    280
    Puncte CF
    10.0
    Te ajut eu, desi sunt satul de tema asta.

    Sa-i luam pe cei care ”sparg samanta” sau mananca ceva pe strada, practic pe jos, ca animalele, lasand in urma resturile.
    Acestia au o privire care face ca expresia unor primate sa para cea a unor fiinte foarte nobile.
    Cand ii vezi rumegand si scuipand cu anii pe niste banci, privind in gol...increderea in rasa umana ti se zdruncina serios.
    Ii poti compara cu niste nebuni care alearga dezbracati pe strazi, dar aia macar sunt nebuni...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    De-al casei LOCOmotive's Avatar LOCOmotive este o comoara de om LOCOmotive este o comoara de om LOCOmotive este o comoara de om LOCOmotive este o comoara de om
    Data de inscriere
    29-01-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    267
    Mesaje bazar
    160
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    304
    Puncte CF
    41.0
    Stit ce e interesant? Ca nu realizeaza faptul ca nu e normal ca fac nici macar atunci cand ii tragi de maneca. Concret: eram pe o banca, la peronul 1 in statia cfr Craiova. Noaptea. Banca alaturata era ocupata de un ins de vreo 25 de ani, imbracat relativ decent, care manca ceva fast-food dintr-o punga. Bea si cola la litru. Pet-ul de cola la piciorul bancii, punga pe banca. Termina de mancat, aprinde o tigara, (ultima). O fumeaza, arunca chistocul "artistic" la vreo 4-5 metri de locul in care se afla, bea ultima gura de cola, pune sticla jos, se sterge la gura, pune servetelul in punga (pe banca) langa pachetul gol de tigari, se ridica si pleaca. Am luat foc. Ii atrag atentia ca a uitat ceva pe banca. El se opreste disperat si-si pipaie buzunarele. Cand in sfarsit a realizat ca nu-si uitase telefonul ci era vorba de resturile de mancare, zice "n-am uitat nimic, am terminat de mancat". Am ramas mut. N-am avut puterea sa-i zic ca uitase sa-si adune balegarul. M-am blocat pur-si-simplu cand mi-am dat seama ca e atat de dobitoc incat nu-si da seama ce vreau sa zic de fapt.

  4. #4
    Senior Member flavius86''s Avatar flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor flavius86' este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    30-03-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    959
    Mesaje bazar
    210
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    543
    Puncte CF
    42.0
    Sincer cu mana pe inima nu mai exista bun simt.Trist si foarte ingrijorator este ca multe persoane care au trait pe vremea lu "ceasca" acum au libertatea urcata la cap,cum atunci nu faceau multe chesti si pe deasupra intelegeau cand se interzicea ceva si acum ,numai inteleg nimic si fac doar de capul lor.Eu cred ca singurele vinovate de aceasta situatie sunt autoritatile statului:

    1.Politia nu-si face treaba cum trebuie din cauza dobitocilor care cersesc voturi la 4 ani,ajung in parlament si in loc sa faca legi clare si la obiect fac o lege cu portite pentru baieti destepti si fara pentru majoritatea oamenilor.(Ministerul de Interne si Ministerul de Justitie)
    2."Scoala scoate analfabeti"-daca un profesor vede ca un elev nu poate,sa-l lase repetent,nu e musai sa promoveze clasa daca nu este la nivelul colegilor.De aici subiecte de stiri"Promovabilitate la BAC sub 30%"(Ministerul de Educatie)
    3.Mass media-promoveaza doar incultura ca asta se vinde.Toate pitipoancele ajung vedete si apar la toate televiziunile si emisiunile daca ajunga sa "bage botul in lumanarea de pe tort a lu.....".(Ministerul de Cultura)
    4.Parinti nu sunt in stare sa educe acesti "ingineri".Nu cred ca-i invata acasa sa arunce pe strada,sa injure si sa se comporte ca niste maimute cand sunt in gasca din dorinta de a fi "cool".


    Eram la o coada si un "nene" (patronul unei firme de transport de persoane din Craiova si judet) s-a bagat in fata noastra ca el doreste doar un singur produs si ca se grabeste,i-am zis frumos ca si eu tot un produs vreau si ca eu astept civilizat sa-mi vina randul...vanzatoarea a vazut ca s-au suparat oameni de la coada si nu l-a servit pe acest "jmecher" chiar daca o ruga insistent.
    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!

  5. #5
    Newcomer alinasorin's Avatar alinasorin este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    30-11-2011
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje
    19
    Mesaje bazar
    42
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    22
    Puncte CF
    0.0
    Cum reactionati cand vedeti/aveti de a face cu pers nesimtiti/neciopliti? Mie, sincer de cele mai multe ori, mi-e rusine de nesimtirea lor, si prefer sa ma abtin, ma consolez cu ideea ca nu-l pot educa eu. Prefer sa nu fac pe "dirigintele" in societate, in "clasa ad-hoc" , si sa ma aleg cu vreo injuratura spre deliciul asistentei dominate de o indiferenta diplomatica.

  6. #6
    Banned arys reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    30-03-2008
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    72
    Mesaje bazar
    32
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    17
    Puncte CF
    0.0
    cred ca in tara asta am trecut de lipsa bunului simt,am intrat in indiferenta si ura...nici poate fi vorba despre bun simt cand ii vad cu muzica data la maxim la 1 noaptea in fata blocului...ca doar au masini cu ''basi grei'',sau aruncand mizerii pe strada,ma rog exemple sunt nenumarate,cert este ca e inconstienta,lenea,trufia,indiferenta si ura,nicidecum lipsa bunului simt,nu ai cum sa uiti ceva ce nu ai stiut niciodata,sa speram ca tot raul spre bine,la cum merge criza va fi o revolutie si se vor schimba multe...

  7. #7
    Senior Member mihai_emyl's Avatar mihai_emyl este o comoara de om mihai_emyl este o comoara de om mihai_emyl este o comoara de om mihai_emyl este o comoara de om mihai_emyl este o comoara de om
    Data de inscriere
    08-10-2005
    Locaţie
    craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    651
    Mesaje bazar
    3160
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    466
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Asta nu se intampla numai in Romania. La fel e si in FR , DE , NL , UK , special si mai ales Italia (vestita ca si a doua Romanie) ,
    chiar daca sunt tari care au 30 ani avans in fata noastra din toate punctele de vedere. Ce vreau sa subliniez este faptul ca asta tine de cei 7 ani de acasa si in general <cum e turcul si pistolul> . Parintii si educatia primita in primii ani de viata ai unui om fac ca el sa devina sau nu o primata civilizata sau nu.Parerea mea ca nu tine de studiile pe care le are fiecare sau/si facultatea pe care a termimnat-o. Cunostintele generale si inteligenta unui om nu este legata de bunul simt si repectul pe care-l are fata de semenii lui. Deci nu este legatura intr-e studii si bun simt. Atata timp cat subconstientul nu lucreaza asupra psihicului ptr a-l face sa se simta vinovat de ceea ce a facut (a injurat,a borat,a scuipat,s.a.m.d ) nici o durere nu are omu'. Si uite asa isi continua triumfator viata. Culme e ca unii ca cei mentionati mai sus sincer traiesc mai mult fata de cei care-si calculeaza fiecare gest , fapta si vorba.
    Ce a lasat Dumnezeu pe pamant si cum a lasat noi nu putem schimba. Facem parte dintr- comunitate lipsita de credinta si respect . O comunitate lipsita de oameni fara scrupule nu o sa avem niciodata . Exact cum a mentionat si colegul de mai sus: nu poti fi un diriginte al societatii.

  8. #8
    Banned arys reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    30-03-2008
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    72
    Mesaje bazar
    32
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    17
    Puncte CF
    0.0
    Sincer,nu vreau sa fiu ipocrit,dar cu toate astea sunt,nu tot timpul ma comport cum ar trebuii,as putea da vina pe mediul din aceasta tara,care transforma si cel mai pasnic si linisitit om,aducandu-l la culmile nebuniei,dar totusi sa raspunzi indiferentei cu ura e grav,ochi pentru ochi pana ajungem toti orbi.Nu stiu daca mai pot,daca mai putem face ceva sa schimbam ceva in bine,nu prea vad cum,macar sa incercam a ne detasa de asemenea ''animale bolnave''.

  9. #9
    Banned userescu este placut de toti userescu este placut de toti userescu este placut de toti
    Data de inscriere
    29-05-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    467
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    280
    Puncte CF
    10.0
    Daca, totusi, incerci sa faci ceva bun, cel mai bine e sa incerci cu duhul blandetii, chiar daca la inceput vei fi injurat.
    E singura sansa. Daca estii agresiv ,NU o sa faci nimic bun. Dimpotriva.
    Sa nu uitam ca niciunul din noi nu e perfect si cu totii am avut momente de prostie si nesimtire si de agresivitate de orice fel.
    Mai ales in adolescenta, dar si in diverse momente critice din viata noastra.
    Sa incercam sa ne autocontrolam tot timpul, atat cat putem si in felul acesta lumea se va pastra intr-un echilibru acceptabil, care sa ne asigure cat de cat o viata normala.
    Cel mai bine este sa nu exagerezi, indiferent de rolul pe care-l joci - de ”simtit” sau de ”nesimtit”. Sa nu fim prea agresivi. Sa fim mai prietenosi, mai deschisi la dialog, la critici, fara a scoate bata dupa trei secunde.
    Mai putina inversunare si mai multa deschidere.
    Mai putina teama de a nu fi luati in deridere si mai mult optimism.
    Si o piele mai groasa, care sa reziste mai bine la atacurile venite din exterior. Trebuie sa ne dezvoltam mai mult, noi, romanii dezamagiti), un caracter de luptatori.
    Renuntam prea usor si DEGEABA. Avem pielea prea subtire tocmai atunci cand nu trebuie .

  10. #10
    Member sabin_cv9's Avatar sabin_cv9 este o raza de lumina in ochii tuturor sabin_cv9 este o raza de lumina in ochii tuturor sabin_cv9 este o raza de lumina in ochii tuturor sabin_cv9 este o raza de lumina in ochii tuturor sabin_cv9 este o raza de lumina in ochii tuturor sabin_cv9 este o raza de lumina in ochii tuturor sabin_cv9 este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    17-03-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    248
    Mesaje bazar
    39
    Putere Reputatie
    30
    Reputatie
    712
    Puncte CF
    28.0
    Citat Mesaj iniţiat de userescu Vezi mesajele
    Te ajut eu, desi sunt satul de tema asta.

    Sa-i luam pe cei care ”sparg samanta” sau mananca ceva pe strada, practic pe jos, ca animalele, lasand in urma resturile.
    Acestia au o privire care face ca expresia unor primate sa para cea a unor fiinte foarte nobile.
    Cand ii vezi rumegand si scuipand cu anii pe niste banci, privind in gol...increderea in rasa umana ti se zdruncina serios.
    Ii poti compara cu niste nebuni care alearga dezbracati pe strazi, dar aia macar sunt nebuni...
    Nu-mi spune ca tu nu spargi seminte afara cand iesi cu prietenii? probabil tu mananci cu tot cu coaja sa nu faci mizerie
    "Nu lasa pe maine ce poti face azi"
    0764684887
    nanu.sabin@yahoo.com

    Facebook: http://www.facebook.com/media/set/?s...1924067&type=3

  11. #11
    Newcomer katalla's Avatar katalla reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    16-12-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    16
    Mesaje bazar
    155
    Putere Reputatie
    30
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    50.0
    Citat Mesaj iniţiat de sabin_cv9 Vezi mesajele
    Nu-mi spune ca tu nu spargi seminte afara cand iesi cu prietenii? probabil tu mananci cu tot cu coaja sa nu faci mizerie
    Ti-e greu sa crezi ca exista si oameni care nu mananca (ce e aia "sparge"?) seminte pe strada ? I-as intreba (asta in cazul in care s-ar gasi un limbaj comun, adica civilizat cu ei), pe cei care care ne indispun cu astfel de gesturi :
    - De ce nu mancati semintele in casa voastra ? Se face cumva mizerie si trebuie sa faceti curat dupa aceea ? Sau de ce nu iesiti si cu farfuriile cu mancare sa serviti masa pe strada ? Sau de ce sa nu si dormiti pe strada ?.......cam atat deocamdata. Oricum nu sunt convins ca astfel de indivizi ar sti sa citeasca, asa ca ramane intre noi i!!!!

  12. #12
    Banned A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta
    Data de inscriere
    07-03-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    1,635
    Mesaje bazar
    14
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1498
    Puncte CF
    6.0
    Nu prea mai exista. Iesiti in orice seara la plimbare prin centrul orasului si constatati singuri. Luati-o prin fata teatrului, in jurul universitatii etc.
    Zona teatrului este doar o zona unde ”orasenii” , plozii lor subumani si alte subspecii se strang in grupuri de mancat seminte si produs tone de coji scuipate pe jos, de flegmat pana se fac mici lacuri, de aruncat mii de chistoace pe jos samd.
    N-are rost...Poporul asta e fara speranta. Numai gunoi.
    Sper ca toti astia (tot acest gunoi subuman) sa fie inlocuiti cat mai repede, pentru binele omenirii, iar pamantul asta sa treaca in proprietatea altora, oameni adevarati, normali la cap.
    Mi-e sila.

  13. #13
    0-day Member Deea78's Avatar Deea78 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    14-04-2013
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    3
    Mesaje bazar
    9
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    59
    Puncte CF
    0.0
    Ei nu sunt nesimtiti ca arunca pe jos sau in jos de la etaj, ei sunt doar pasionati de gravitatie, pentru ca aruncatul gunoiului pe strada sau de la etaj nu va levita si nu se va deplasa unde-i este locul, el se duce jos pe sol si ramane acolo creand neplaceri si microbi........., si pt cei care sunt pasionati de gravitatie asta este "incredibil" !

  14. #14
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Asta cu aruncatul gunoilului pe strada e relativa.. Nu in toate cartiere sunt cosuri de gunoi.. Spre exemplu pe tot brestei cate cosuri de gunoi sunt?. Mergeam pe la 2 noaptea pe trotuar si am vazut un cos peste strada pe stalp.. dar n-am traversat ca m-am gandit ca poate o fi si pe partea mea de trotuar unu'.. de unde am aruncat sticla + guma acasa la pubela.. dar data viitoare o sa arunc pe strada sa nu ma car cu ea.. asta sigur. In legatura cu mancatul semintelor "la colt" de strada si "taina" la colt de strada sau prin centru.. .. la noi e sport national.

  15. #15
    0-day Member Adrian Vilan's Avatar Adrian Vilan reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    31-07-2013
    Mesaje
    1
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    exista da' e greu de pastrat pt unii din lipsa de educatzie
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: