Pagina 1 din 20 1 2 3 11 ... UltimaUltima

Taximetristii din Craiova


  1. #1
    Newcomer Galb reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    17-02-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    36
    Mesaje bazar
    7
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Taximetristii din Craiova

    Am ramas blocat in trafic... mi s-a intamplat chiar azi... si cred ca si ieri... si am impresia ca si alaltaieri... si ceva imi spune ca in fiecare zi se va intampla la fel... daca nu mie, altora...
    Dimineata, ora 8 fara un pic, servici inceput deja, am dus cu treburi de servici niste materiale la o tipografie din incinta liceului Electroputere, str. Electroputere, chiar in capat, unde se infunda (pentru necunoscatori, strada Electroputere are doar un capat, pe unde se si intra pe strada, se si iese de pe strada). Zi de scoala, elevii veneau si ei catre liceu (intre noi fie vorba, numai ca sa aiba de unde sa plece dupa cateva minute). Am stat 10 minute blocat pe strada Electroputere. De ce? Pentru ca domnii taximetristi considera necesar sa isi duca clientii, pe domnii elevi (iar o paranteza, parintii nu au cu ce plati intretinerea, dar copii lor dau bani pe taxi in fiecare zi, pe taxi, pe tigari si pe fast-food), sa isi duca domnii elevi, reiau ideea, EXACT pana la poarta liceului (cam 100 de metrii mai sus). Unde se chinuie sa intoarca, in spatii inguste, iar in drumul de coborare inapoi spre Valea Rosie se intalnesc cu celelate taxiuri cu alti domni elevi (si acesti plini de bani). Normal ca din cauza ca locatarii de la bloc isi au si ei masina parcata se creasza ambuteiaje. Azi, o zi mai deosebite, un taximetrist si-a amintit in mod ciudat legislatia rutiera, ca cei care urca au prioritate fata de cei care coboara, si s-a bagat pe dreapta, intr-un loc liber intre doua masini, pt a ii lasa pe colegii taximetristi ai dumnealui sa urce. Din pacate, nu a avut suficienta intelihenta sa se uite in retrovizoare si sa vada ca in spatele sau mai erau si eu si alte 4 masini. Si am stat, nene, aproape 10 minute, timp in care nici un taximetrist nu i-a rugat pe clienti sa coboare, ca nu are cum sa mai urce, si sa elibereze itnersectia, toti statea unul dupa altul, al coada sa urce, desi se vedea clar ca noi nu avem pe unde sa mai coboram. Intampalrea avea loc cam la vreo 10 metri de intersectie, in spatele meu erau 4 masini, in spatele celui din fata mea erau doua. E si asta un fel de prostitutie, sa accepti sa incalci toate logicile de bun simt, sa accepti sa incalci reguli de circulatie, sa accepti orice pentru cativa leisori in plus pe care ii castigi pe aparatul de taxat. Avaritie si prostitutie. Prostia cred ca e si a clientilor, care de lene sa mearga 100 de metri pe jos, pana la poarta liceului, stau siderati, privind in gol in taxi, asa cum probabil au vazut ca se face prin filme. In cele din urma, frecand cu greu masinile, taximetristii au reusit sa dea in marsarier si sa elibereze drumul de coborare. Binenteles, dupa ce am plecat toti care vroiam sa coboram, ei au urcat drumul pana la poarta liceului, fericiti ca au castigat mai mult decat se asteptau la cursa aceasta. Dar in tot acest timp UNUL nu a spus clientilor ca ii pare rau, nu are cum sa ii duca mai departe si sa ii roage sa coboare acolo. Oricum, am avut suficient timp sa fac o lista recapitulativa a ce inseamna sa fii taximetrist in Craiova:
    1. Opresti unde vrei cand nu ai clienti, nu conteaza daca s-a depasit limita permisa de taxiuri in statie, nu conteaza daca esti oprit pe trecerea de pietoni, pe carosabil intr-un loc ingust, in dreptul unei usii de intrare in magazin, poarta vreui locuitor de pe acea strada, etc.
    2. Opresti unde vrei cand astepti clientii (de ex. pe Unirii, vizavi de BNR, sa incurci toata circulatia). De asemenea, opresti unde vrea clientul cand e sa coboare, indiferent daca incurci sau nu circulatia.
    3. Daca iti zice cineva ceva, sari la bataie, injuri, scuipi.
    4. Te iei de fiecare femeie de pe strada.
    5. O iei pe sens invers (Liceul Auto) sau pe sens interzis (str. Savinesti) sau virezi unde nu e voie (de pe AI Cuza cu sensul spre Balcescu virezi stanga spre Prefectura, taind toata AI CUZA),
    6. Te iei la harta cu politia daca te-a prins ca ai luat-o pe sens invers (Pai stiti, sunt in masina cu dl. X de la Finante, de aia am luat-o pe sens interzis pe strada asta de la Mitropolie inspre fisc. Ce il intereseaza pe politist cine e in masina, legea e lege pt toti).
    7. Daca ai facut vreun accident, iti chemi colegii taximetristi si il luati la bataie pe celalelt, chair daca e vina ta.
    8. In intersectii, daca ai prioritate iti lasi colegii taximetrsti sa treaca de pe strazile laterale, indiferemt daca in spatele tau ai o coada de masini sau nu. Daca nu ai prioritate, te bagi in fata, chiar daca e sa o iei pe trotoar.
    9. La semafor de fiecare data te bagi pe banda aialata, pentru ca iti vei forta intrarea pe banda pe care o vrei.
    10. Fumezi cand stai pe loc si arunci chistoacele pe jos.
    11. Asculti muzica tare, chiar daca nu stai pe loc.
    12. Vorbesti la telefon cand conduci.
    13. Cumperi de la copii strazii aparate antiradar sau casetofoane. Ce te intereseaza de unde le-au furat, daca sunt cu 10 lei, ce, esti prost sa nu le iei?
    14. Pe partea de eludare fiscala nu ma bag, sunt sigur ca exista un procent semnificativ de taximetristi care nu au atestat sau nu platesc taxe sau inseala legea intr-un fel sau altul.
    Asadar, pentru un serviciu la care nu apelezi decat cand te grabesti f rau sau cateodata cand ploua sau cand nu te simti bine, care e rostul taximetristrilor in peisajul rutier? Nu e destula bulibaseala in oras? Nu e destula viata infractionala?
    Stiu ca am fost destul de rau in exprimare si ca am privit lucrurile doar din pct meu de vedere si chiar vreau sa vad opinia unui taximetrist aici (in viata reala cred ca opinia lui ar consta intr-un pumn si un scuipat pe fata), dar nu e logic ca unii sa stea cu frica in buci ca pot sa fie dati afara ca intarzie prin oras, blocati in trafic din cauza unor taximetristi avizi de bani si care urmeaza propria lege... nu e corect ca taximetristii sa ceara doar drepturi iar la obligatii sa nu faca nimic... de aia se spune despre ei "neamu' lu' manivela"...

  2. #2
    Banned quaxo este placut de toti quaxo este placut de toti quaxo este placut de toti
    Data de inscriere
    08-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    1,045
    Mesaje bazar
    705
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    228
    Puncte CF
    3.0
    bine ai venit in era moderna a craiovei treaba e in traficul asta jegos de la noi sa ramai calm...ca altfel mori de inima...eu nu ma mai enervez cand ii vad ca fac anumite manevre inventate de ei ...ma amuz
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Moderator v1peritza's Avatar v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    29-03-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    1,807
    Mesaje bazar
    169
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    5291
    Puncte CF
    40.5
    Usergroups:
    majoritatea taximetristilor nici nu stiu sa conduca... nu merg in fiecare zi cu masina la servici, ca deh ... mai e si treaba prin oras pe care nu o pot face daca sunt la servici, si atunci merg cu taxi..
    jur ca ieri am crezut ca nu ajung intreaga acasa, la cum mergea "dl. sofer" ... am scapat milimetric de coliziunea cu vreo 3 masini (in intersectii diferite)...
    asta la partea cu sofratul... La partea cu respectarea regulilor de circulatie si mai ales de bun simt nu mai vorbesc...
    ma rog, e problema celor care ii angajeaza, si mai apoi a celor care ii tolereaza.
    daca ma deranjeaza vreun taximetrist, cand sun sa fac o comanda, specific numarul indicativului pe care nu il doresc

  4. #4
    Member GAN reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-11-2007
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    123
    Mesaje bazar
    6
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    oh da. o mare problema a orasului. ei au impresia ca sunt peste lege, ar trebui sanctionati aspru.
    ati vazut ce atenti sunt cu drepturile lor? la obligatii insa se fac ca ploua. detest oamenii astia.

  5. #5
    Banned Che Guevara's Avatar Che Guevara reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    Patria lui Hamlet
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    4,656
    Mesaje bazar
    235
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Galb Vezi mesajele
    ...
    14. Pe partea de eludare fiscala nu ma bag...
    Mai de mult lucram la o companie in Craiova si avea foarte multe drumuri de facut in oras. La banci, la somaj, la finante, la potentiali clienti, etc.

    Aveam masina de firma dar de multe ori preferam sa merg cu taxiul. Fiindca eram mai multi pe aceeasi masina si trebuia sa ne impartim atributiile. OK. Fiind vorba de deplasari in interes de serviciu va dati seama ca de fiecare data aveam nevoie de bon. Nici nu va imaginati cate scuze am auzit de la taximetristi in legatura cu bonul de la taxi.
    1. Uitai sa pun aparatu' dar mergem pana in statia de taxi si luam un bon de la un coleg.
    2. Pusa-i aparatu' dar uitai as trag parghia aia din spate.
    3. N-am hartie.
    4. N-am aparatul fiscalizat (ce dracu o mai fi si asta si care o fi legatura).
    5. Nu mai pun aparatu' ca consum hartie (e 20.000 de lei vechi un sul de hartie pt asaceva)
    6. Hai ca am un bon de azidimineata si ti-l dau pe ala. Vrei?
    7. Colegul meu a uitat sa cumpere hartie si eu nu vreau sa platesc 20.000 pt el.
    8. Iti un bon de-asta de rezerva. Ca scot listingul cu toate cursele pe ziua de azi si il decontezi. Nu e valabil pt administratia financiara dar macar tu poti sa te justifici la seful tau cu banii cheltuiti pe cursa.

    Si probabil ca scuze au mai fost destule dar nu stau acum sa mi le amintesc pe toate. Asa fura taximetristii taxele.

  6. #6
    Spammer tutza20's Avatar tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tutza20 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    18-03-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    2,770
    Mesaje bazar
    1136
    Putere Reputatie
    46
    Reputatie
    2177
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Taximetristii se cred regii soselelor...si cand ii vezi cu un amarat de matiz cu >500.000km si se dau mari smecheri...nu dau prioritate...pe trecerea de pietoni...daca lasa pe cineva sa treaca...daca scapa ala pietonul neinjurat asta e bine..oricum nu generalizez..mai sunt si taximetristi cu capul pe umeri care isi vad de treaba lor si conduc ca restul lumii,scuze daca am facut greseli ortografice,dar am scris in graba
    God must be a Rottweiler

    2 dogs, 1 breed, 1 single love: THE ROTTWEILER

  7. #7
    Trancer Chroma's Avatar Chroma este o comoara de om Chroma este o comoara de om Chroma este o comoara de om Chroma este o comoara de om
    Data de inscriere
    09-10-2007
    Varsta
    41
    Sex
    F
    Mesaje
    1,043
    Mesaje bazar
    206
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    315
    Puncte CF
    15.5
    Usergroups:
    Mie cel mai mult imi displace ca se baga in seama cand eu dau de inteles foarte clar ca vreau sa ajung la destinatie in liniste, nu trancaneala despre vreme/politica/ceilalti participanti la trafic/MANELE etc.

    Le indic de la bun inceput directia si strazile pe care sa mearga, precum si locul unde sa opreasca FARA SA INCURCE PE CEILALTI.

    Nu stiu, probabil ca sunt asa de sictiricti sa stea toata ziua in masina si pe strazi/statii incat nu le mai pasa de reguli de circulatie, alti soferi sau clienti, sa iasa banu', atat.

  8. #8
    Racer andrei_bbk's Avatar andrei_bbk este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    07-12-2008
    Locaţie
    craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    189
    Mesaje bazar
    94
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    48
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Galb Vezi mesajele
    "14. Pe partea de eludare fiscala nu ma bag, sunt sigur ca exista un procent semnificativ de taximetristi care nu au atestat sau nu platesc taxe sau inseala legea intr-un fel sau altul.
    "...
    am auzit de un taximetrist care avea de platit amenzi in valoare de 300 si ceva de milioane....iar in trafic sunt cea mai joasa specie de taran la volan...

  9. #9
    Newcomer andrei c reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-02-2009
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje
    34
    Mesaje bazar
    62
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    39.0
    zilele trecute am intalnit unu care manca seminte de dovleac in timp ce conducea........, ce poti sai ceri acelui om ..........

  10. #10
    Junior Truth Hurts reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    10-02-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    53
    Mesaje bazar
    5
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Desi nu pot sa nu fiu de acord cu ceea ce ai scris, draga Galb, regasindu-mi nervii printre randurile tale (si eu consum motorina din buzunarul personal si timp din nervii mei pentru gesturile samaritene ale taximetristilor fata de colegi de-ai lor, doar pentru un banut in plus pe aparatul de taxat), nu ma pot opri sa nu te intreb: Alo, Galbule, pe ce lume traiesti? Esti din Australia, din Vanuatu, din Madagascar sau din desene animate ajuns aici? De cand te-ai nascut ai trai intr-un glob de sticla? Te-au gasit ai tai in oul de pasti, ca surpriza Kinder? Ceri bun simt si responsabilitate din partea romanilor? Ai ramas la nivel de clasa a doua, cand eram invatati ca romanii sunt un popor ospitalier, curajos si muncitor? HA! De trei ori HA! Esti in Romania, taica. Tara lu' manea, Blaxy Cheeky Girls, Naomi, Nikita, Huidu, Badea, Becali, Turuc de la Dinamo prins de politie cu 187 si oftica ca de ce a fost oprit si toti ceilalti. Dupa 'tzâspe ani de comunism s-au dus obligatiile, acum avem doar drepturi! Trezeste-te. Dai mereu exemple cu legea, ba ca rutiera, ba ca de bun simt, ba a lu Arhimede. Bre, la noi nici E nu este egal cu MC la patrat. Gravitatia exista pentru ca ii dam noi voe, iar florile creste pentru ca tre sa le dam la bagaboante sa le umplem de impresionism. Nimic in Romanica nu mere fara sa vrem noi sa eziste! Las-o-n balarii de lege, nu te mai lega atata de ea, ca si eu m-am legat de lege si de necesitatea respectarii ei in cateva posturi de-ale mele si am primit vreo trei cartoane rosii, ca comentarii ca care e problema mea cu libertatile lor?
    Revenind la un limbaj normal, uman, imi place caracterizarea cu neamu' lu' manivela, doar ca trebuie sa precizez ca exista si OAMENI printre taximetristi. Putini, dar sunt. Nu o spun ca as fi taximetrist, nu sunt, nu as putea face meseria asta, mi se pare destul de periculoasa pentru felul meu de a fi, dar sa nu generalizam caracterizarile lui Galb. Desi viata de zi cu zi ne demonstreaza, parca, existenta unei gene ADN a taximetristilor, toti o apa si un pamant!

  11. #11
    Banned danut_cv reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    25-02-2009
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    7
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    inca o parere :)

    parerea mea este ca exista si traximetrisiti nebuni si vor exista mereu , dar MAJOTITATEA manevrelor pe neasteptate,mersul pe interzis , viratul din scurt fara semnalizare, intoarcerea pe linia continua se produc din vina VOASTRA ( clientilor ) care nu au nici cea mai mica idee despre ce reguli trebuiesc respectate si daca iti explica ca tre sa mai mergi umpic in plus sa ajungi acolo se uita ca poate ii costa 0.2 - 0.3 lei in plus si nu domnule opreste aicea sau intoarce aicea ce vrei sa ma ocolesti si mai da si cu usa de parca ar fi .... c-am astea sunt clientii nostri niste taranii in proportie de 90 %

    de tiganii nu mai vb cum conduc sau de baieteii cu x6 si q7 care opresc in mijlocul strazii baga avariele si stau sa vb intre ei si de cei cu nr de bg si alte tari care zici ca participa la curse la cum merg

    mai cascatii ochii si uitati-va la stiri si vedeti cum mor oamnenii nevinovatii si 99 % din accidente tot din vina tiganilor , baieteilor de bani gata si a soferilor cu masini cu nr straine se intampla


    daca am refuza " oamenii bine crescuti " pur si simplu nu am mai avea clientii, cel mult 2-3 curse pe zii , ce sa mai cerem daca nici buna ziua nu sunteti instare sa dati cand intrati intr-o masina ce alte pretentii sa avem

    in concluzie toate manevrele minune nu vor disparea decat cand se va mai educa lumea

    va astept cu reputatii negative ca stiu ca multi se simt ......( nu are rost sa va mai zic mai mult )
    Last edited by danut_cv; 03-03-2009 at 21:28.

  12. #12
    Aetana's Avatar Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta Aetana este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-11-2005
    Varsta
    34
    Sex
    F
    Mesaje
    4,432
    Mesaje bazar
    97
    Putere Reputatie
    60
    Reputatie
    1979
    Puncte CF
    8.5
    Usergroups:
    ma nu stiu,sunt si ciudati gramada,au fost masini din care m-am dat jos si-mi venea sa pup pamantu,cum le-am urat unora sa intre in primu stalp la cat au fost de scarbosi,si sunt si oameni ok...acum na...concluziile sunt greu de tras,pt mine una,dar cred ca fiecare filtreaza prin experientele proprii si fiecare are cate-o parere distincta
    women have their fault,men only two,everything they say, everything they do
    My similing licence has been suspended...there is no gold at the end of the rainbow

    kandya, Trabook, Aetana! x3

    Augen sagen mehr als Worte

  13. #13
    Participant Curse london's Avatar london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta london este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-05-2007
    Locaţie
    Pämânt , Europa ...
    Sex
    M
    Mesaje
    473
    Mesaje bazar
    355
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    1521
    Puncte CF
    192.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Aetana Vezi mesajele
    ma nu stiu,sunt si ciudati gramada,au fost masini din care m-am dat jos si-mi venea sa pup pamantu,cum le-am urat unora sa intre in primu stalp la cat au fost de scarbosi,si sunt si oameni ok...acum na...concluziile sunt greu de tras,pt mine una,dar cred ca fiecare filtreaza prin experientele proprii si fiecare are cate-o parere distincta
    nici eu nu le gasesc vreo scuza . majoritarea sunt oameni limitati , baieti veniti din sate (sa munceasca in craiova )
    toata ziua se plimba pe strazile craiovei si ar trebui sa fie un exemplu pentru ceilalti soferi !
    Pentru o viata sanatoasa recomandam sa consumati minim doi litri de red bull in fiecare zi !

  14. #14
    Junior profiler's Avatar profiler a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    27-03-2006
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    72
    Mesaje bazar
    314
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -2
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    gresit din partea dvs ca-i bagati pe toti in aceeasi oala. sunt si oameni respectabili si cu multa cultura si bun simt printre ei. este mult mai usor sa dai cu piatra si sa faci acuze cand nu stii ce presupune meseria de taximetrist. am facut si eu taxi aproape 9 ani pana sa-mi gasesc calea spre o profesie pentru ca tara asta nu iti ofera altceva ca proaspat absolvent de facultate decat un salariu de doi bani si nesiguranta daca nu ai bani sa dai spaguta de angajare de cel putin 5ooo e.
    cati dintre dvs cei care faceti acuze stiti ce inseamna sa stai 20 de ore la volan atunci cand lucrezi la patron ca sa te alegi cu 40-50 ron pe tura?
    cati dintre dvs stiti ce sentiment deosebit ai cand intri cu masina in hanul rosu sau in fata luncii dupa orele 22 si nu se stie daca cei pe care-i ai in masina platesc , iti sparg geamurile, iti pun cutitul la gat sau alte minuni pe care vi le poate spune orice ,,neam al lu manivela" ca se intampla sporadic?
    cati dintre dvs pot sta in masina vara la 60 grade si iarna la -14 la o tura de 24 de ore?
    cati dintre dvs pot suporta un client ciufut care iti gaseste un motiv din orice sa te suspecteze ca vrei sa-l inseli (ocolind ruta, neoprind unde vrea el in 90 % din cazuri in locuri cu interzis) si sa te trateze ca pe un gunoi ca asa a auzit el despre taximetristi sau domnisoare tute care fac pe importantele ca un sofer nu se ridica la rangul ei de maimuta cordita dar cand e la plata nu gaseste 0,2 ron sa plateasca intreg bonul emis?

  15. #15
    Maniac liwiu_evo's Avatar liwiu_evo are ceva special... liwiu_evo are ceva special...
    Data de inscriere
    14-04-2007
    Locaţie
    in spatele tau cu farurile stinse
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    4,036
    Mesaje bazar
    300
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    136
    Puncte CF
    7.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de profiler Vezi mesajele
    gresit din partea dvs ca-i bagati pe toti in aceeasi oala. sunt si oameni respectabili si cu multa cultura si bun simt printre ei. este mult mai usor sa dai cu piatra si sa faci acuze cand nu stii ce presupune meseria de taximetrist. am facut si eu taxi aproape 9 ani pana sa-mi gasesc calea spre o profesie pentru ca tara asta nu iti ofera altceva ca proaspat absolvent de facultate decat un salariu de doi bani si nesiguranta daca nu ai bani sa dai spaguta de angajare de cel putin 5ooo e.
    cati dintre dvs cei care faceti acuze stiti ce inseamna sa stai 20 de ore la volan atunci cand lucrezi la patron ca sa te alegi cu 40-50 ron pe tura?
    cati dintre dvs stiti ce sentiment deosebit ai cand intri cu masina in hanul rosu sau in fata luncii dupa orele 22 si nu se stie daca cei pe care-i ai in masina platesc , iti sparg geamurile, iti pun cutitul la gat sau alte minuni pe care vi le poate spune orice ,,neam al lu manivela" ca se intampla sporadic?
    cati dintre dvs pot sta in masina vara la 60 grade si iarna la -14 la o tura de 24 de ore?
    cati dintre dvs pot suporta un client ciufut care iti gaseste un motiv din orice sa te suspecteze ca vrei sa-l inseli (ocolind ruta, neoprind unde vrea el in 90 % din cazuri in locuri cu interzis) si sa te trateze ca pe un gunoi ca asa a auzit el despre taximetristi sau domnisoare tute care fac pe importantele ca un sofer nu se ridica la rangul ei de maimuta cordita dar cand e la plata nu gaseste 0,2 ron sa plateasca intreg bonul emis?
    de acord cu tine, INSA cred ca esti de acord cu mine ca peste 70% din ei nu sunt cinstiti, onesti, etc.
    cel putin noapte NU o sa mai iau taxi in viata mea. toti de care am dat mi s-au parut ciudati. pana acum, cand am fost nevoit sa merg noapte cu taxi, veneam de la chefuri si eram luat, si atunci nu m-a deranjat, ca n-am constientizat. de ex: unu asculta melodii porcoase(niste parodii tampite) cu clienti, altu' ocolea de zor ruta, doar-doar ne-o face de bani(eram mai multi) ca nu pusese nici ceasu. altu mi-a indrugat nu stiu ce aiureala cu tarif dublu noaptea si a trebuit sa-i platesc.
    si ziua, rar dai de un om de omenie. 95% n-au sa-ti dea rest exact dupa ceas, mai sunt unii cu niste harburi de trebuie sa ridici de usa sa o inchizi(ce-i drept, din ce in ce mai putini), etc.

    poate am cam multe "cerinte", insa din moment ce il platesc sa ma duca undeva, pot s acer ce vreau eu: sa inchida radio sau sa nu fumeze, sa-l opreasca pe salam, sa opreasca chiar statia pe timpul cursei.

    nu stiu cati din voi stiu si cati din taximetristi chiar respecta asta.

    Citat Mesaj iniţiat de Che Guevara Vezi mesajele

    Si probabil ca scuze au mai fost destule dar nu stau acum sa mi le amintesc pe toate. Asa fura taximetristii taxele.
    taximetria e ca orice meserie, oamenii aia isi fac treaba, castiga un ban, dar ca orice meserie trebuie facuta corect. sunt TOTAL de acord cu controalele pe care le fac cei de la rutiera.

    legat de harburi de taxi: cine ar avea curaj sa se urce intr-o masina d etaxi cu airbagurile sarite si lipite cu banda izolera? sau mai bine zis ce idiot de la RAR a trecut ITP-ul harbul respectiv, pentru ca daca ar fi fost reparata intr-un service autorizat, volanul ar fi fost schimbat, banuiesc.
    Last edited by liwiu_evo; 03-03-2009 at 23:00. Motiv: Automerged Doublepost
    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari. De asemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel. Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;

  16. #16
    Banned user44788 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-12-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    347
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    daca nu ii luati pe sus asa s-au invatat.si eu am observat cat de nesimtiti si prosti au devenit.toti manelistii de la tara au ajuns pe taxi.oricum or sa dea faliment in curand.

  17. #17
    Banned danut_cv reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    25-02-2009
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    7
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    trist dar adevarat

    imi pare rau ca am postat sa va explic dar nu are rost . sa stii ca ar trebui puse girofare pe taxiurii datorita clientilor cu mintea ingusta . si sa punctez cateva ideii

    1. daca te urci in masina sa ai si tu bani potriviti , nu suntem banca sa aveam sa va dam rest la toti de la hartia de 500 ron .


    2. daca tu platesti cursa nu inseamna ca trebuie sa o luam pe unde vreti voi ca sunteti in stare sa ne faceti sa mergem pe 2 roti sa o taiem pintre blocurii sa scurtati 20 - 30 metrii si daca nu incalcam regulile de circulatie pentru voi ( intors pe linia continua, intratul pe interzis , etc. ) sunteti in stare sa sunati la dispecerat dupa cursa sa va plangeti ca va ocolit omul si nu trebuie sa o luam pe drumurii cu gropi de 1 metru una dupa alta ca vezi doamne ca scurtezii tu 100 metrii in loc sa o luam pe asfalt ca nu bagi tu zeci de milioane in reparatia masinii - dar dee daca aveti mintea ingusta nu va ganditi asa si dupaia sariti repede cu gura " domnule cat m-ati ocolit " ( adaptata in mod civilizat de mine )

    3 daca nu ar fi clinetii care cer in mod expres in 90% din taxiurii nu ai mai auzii manele

    4. intri si tu in masina mai scuturii si tu namolul de pe picioare umpiculet ( dar asta e ceva vis ) sau tarii plasa pe jos 2- 3 km si o urci direct pe bancheta si zici - domnule e curata nu curge si murdaresti tot acolo ca un taran in loc sa cerii sa iti deschida portbagajul .

    5. vrei sa ajungii la service-urile dupa metro , selgross , vilele dupa selgros sau dupa metro trebuie sa platesti dublu distanata parcusa ca vezi placuta care iti arata ca nu te mai afli in craiova

    6 nu dai nici buna ziua cand intrii normal ca ti se va vorbii in scarba sau in nesimtire ( adica ne coboram la acelasi nivel ca tine sa nu te simti jignit )

    7. etc. etc. etc.

    va astept cu reputatii negative ca stiu ca multi se simt ......( nu are rost sa va mai zic mai mult )

  18. #18
    Afacerist HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti HARNEAL69 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    07-09-2007
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    2,621
    Mesaje bazar
    2966
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    2820
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de london Vezi mesajele
    nici eu nu le gasesc vreo scuza . majoritarea sunt oameni limitati , baieti veniti din sate (sa munceasca in craiova )
    toata ziua se plimba pe strazile craiovei si ar trebui sa fie un exemplu pentru ceilalti soferi !
    ai dreptate london majoritatea sunt de la tara ,sa vedeti cand vine vara si prinzi la unu in masina de conduce in slapi si ciorapi de bumbac, pe 40 de grade cum miroase in masina senzatie
    Date de contact:

    Id messenger: harneala69

    Nr telefon: 0767 391 521

  19. #19
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7
    1.
    Citat Mesaj iniţiat de danut_cv Vezi mesajele
    imi pare rau ca am postat sa va explic dar nu are rost . sa stii ca ar trebui puse girofare pe taxiurii datorita clientilor cu mintea ingusta . si sa punctez cateva ideii

    1. daca te urci in masina sa ai si tu bani potriviti , nu suntem banca sa aveam sa va dam rest la toti de la hartia de 500 ron .


    2. daca tu platesti cursa nu inseamna ca trebuie sa o luam pe unde vreti voi ca sunteti in stare sa ne faceti sa mergem pe 2 roti sa o taiem pintre blocurii sa scurtati 20 - 30 metrii si daca nu incalcam regulile de circulatie pentru voi ( intors pe linia continua, intratul pe interzis , etc. ) sunteti in stare sa sunati la dispecerat dupa cursa sa va plangeti ca va ocolit omul si nu trebuie sa o luam pe drumurii cu gropi de 1 metru una dupa alta ca vezi doamne ca scurtezii tu 100 metrii in loc sa o luam pe asfalt ca nu bagi tu zeci de milioane in reparatia masinii - dar dee daca aveti mintea ingusta nu va ganditi asa si dupaia sariti repede cu gura " domnule cat m-ati ocolit " ( adaptata in mod civilizat de mine )

    3 daca nu ar fi clinetii care cer in mod expres in 90% din taxiurii nu ai mai auzii manele

    4. intri si tu in masina mai scuturii si tu namolul de pe picioare umpiculet ( dar asta e ceva vis ) sau tarii plasa pe jos 2- 3 km si o urci direct pe bancheta si zici - domnule e curata nu curge si murdaresti tot acolo ca un taran in loc sa cerii sa iti deschida portbagajul .

    5. vrei sa ajungii la service-urile dupa metro , selgross , vilele dupa selgros sau dupa metro trebuie sa platesti dublu distanata parcusa ca vezi placuta care iti arata ca nu te mai afli in craiova

    6 nu dai nici buna ziua cand intrii normal ca ti se va vorbii in scarba sau in nesimtire ( adica ne coboram la acelasi nivel ca tine sa nu te simti jignit )

    7. etc. etc. etc.

    va astept cu reputatii negative ca stiu ca multi se simt ......( nu are rost sa va mai zic mai mult )

    1. Din 10 taximetristi doar unu coboara sa iti bage bagajul in portbagaj, asta daca ii zici tu
    2. Din 10 taxiuri, la 9 se asculta manele si 7 soferi fumeaza la volan fara sa intrebe clientul daca poate fuma, am intalnit si cazuri foarte rare din pacate cand soferul ma intreba daca poate fuma si normal ca i-am zis OK
    Dar daca omu aprinde tigarea si nu ma intreaba si am indraznit sa ii atrag atentia zice scurt: e masina mea coae daca nu iti convine da=te jos si normal ma dau jos
    Atata timp cat faci un serviciu si nu ma respecti, atunci nici eu nu va respect

    4. Nu ai voie sa pleci pe traseu fara bani marunti, ma refer la fise
    Sunt de acord ca nu trebuie sa imi dai mie rest la 500 ron, dar cand cursa face 5,10 ron si ii dau 6 ron omu zice ca nu mai are sa dea rest ca nu are schimbat
    Afara daca nu are sa iti dea rest, ori nu mai ia clienti pana nu are schimbat ori cursa e moca

    5. Sunt de acord ca sunt si clienti zgarciti, care se uita si la 1 leu daca ii ocolesti, imputiti etc care mori de miros cu ei in masina

    6. Sunt si masini in care te urci si miroase frate de mori, chiar asa nu poti sta cu geamul deschis sa mai aerisesti sau sa o mai speli, sunt cazuri si cazuri

  20. #20
    arhitectã Xayidee's Avatar Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor Xayidee este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    14-02-2006
    Locaţie
    Neverland/Cluj
    Varsta
    35
    Sex
    F
    Mesaje
    2,010
    Mesaje bazar
    34
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    673
    Puncte CF
    10.0
    Usergroups:
    ma ma pronunt la felul cum se conduce pentru ca desi stiu regulile, nu am carnet, deci nu ma bag (totusi a se vedea ultima liniuta).

    Citat Mesaj iniţiat de FREAKTUNING Vezi mesajele
    1.

    1. Din 10 taximetristi doar unu coboara sa iti bage bagajul in portbagaj, asta daca ii zici tu

    6. Sunt si masini in care te urci si miroase frate de mori, chiar asa nu poti sta cu geamul deschis sa mai aerisesti sau sa o mai speli, sunt cazuri si cazuri
    1. avantajele de a fii fata si mica de statura: in toate taxiurile in care m-am urcat s-au oferit sa ma ajute cu bagajele. a fost un nene foarte dragut data trecuta cand am ajuns in Cluj care mi le-a dus pana la scara. Desi, si in Craiova mi le urca ei in portbagaj cand sunt singura, de cele mai multe ori nu e nevoie.

    6. aici sunt de acord cu tine. astea nu ar mai trebuii lasate pe taxi.

    ce nu imi place in taxi:

    - fumul de tigara: nu tot timpul ma deranjaza, dar spre exemplu cand ma intorc din club si deja sunt gazata, putin aer curat m-ar ajuta sa nu imi vars matele cand ajung acasa. chiar daca miros a fabrica de tigari nu inseamna ca sunt fumatoare. daca omul imi cere voie sa fumeze sau e de treaba chiar nu am nici o problema.

    - vorbitul la telefon cand conduce. in primul rand ca e in trafc, al doilea ca e la serviciu si nu ma intereseaza pe mine viata lui privata, al treilea e ca unii urla de parca vorbesc de pe deal cu badea Gheorghe din vale. (mentionez ca nu am inclinatii confesionale in taxi, prefer sa ma gandesc la ale mele, sau sa fac conversatii "despre vreme")

    - muzica: nu imi plac manelele si nu imi place sa fie tare. cel mai bine e pe radio. inteleg ca unii comanda in mod special manele, dar unde nu se specifica schimba pe radio. (si lounge music e ok, desi nu ascult).

    - centuri in spate! doar asa ca sa ma simt si eu in siguranta.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 20 1 2 3 11 ... UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: