in ultimul timp imi prepar salatele cu ulei de floarea soarelui si sunt mult mai bune decat atunci cand le fac cu ulei de masline, ce parere aveti?
in ultimul timp imi prepar salatele cu ulei de floarea soarelui si sunt mult mai bune decat atunci cand le fac cu ulei de masline, ce parere aveti?
Depinde de uleiul de masline folosit. Incearca un ulei de masline bine rafinat.
Pentru salate eu folosesc numai uleiul de rapita. Ies delicioase.
Pana sa descopar acest ulei foloseam, la salate, uleiul de floarea soarelui pentru ca nu-mi placea gustul dat de uleiul de masline.
Aici e de gustibus.
"Nu înţelegi un lucru pe deplin decât dacă poţi să i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
Si eu prefer salatele cu ulei de masline.Acum, depinde si de calitatea lui.
De masline momentan, dar ma tenteaza sa incerc si uleiul de porumb.
depinde ce ulei de masline folosesti, dar am observat ca majoritatea variantelor imi displac si mie ca si gust
pls die k thnx bye
depinde de gusturi
eu in afara de salate beau dimineata ambele uleiuri (ori unul ,ori altul)cate o lingura pe stomacul gol si sunt multumit de beneficiile fiecaruia
important e sa fie presate la rece cu adevarat
Eu folosesc, la salate, ulei de porumb si de masline.
Depinde ce ulei de masline folosesti , unele sunt mai amare si nu le suport .
In general la cat ulei folosesti la o salata sincer nici nu conteaza ( eu la altceva nu folosesc ) poate decat sa ungi o tava/tigaie .
Deja mi s-a facut foame . Sper ca acum te simti vinovat
Cel de porumb eu il folosesc la prajit.Desi mananc foarte rar prajit,uleiul de porumb este mai putin nociv la temperature inalte.
ulei de masline, dar astea de la noi cica sunt facaturi, deci sanatate din parti.
Cred ca gasesti alternative ok pe raionul bio din auchan.
In alta ordine de idei, uleiul de porumb e mult prea naspa. Dpmdv, un ulei n-ar trebui sa dea prea mult gust, iar cel de porumb e prea aromat si strica.
Aici, in Italia, nu numai la salate, dar si la prajeli se foloseste tot uleiul de masline.
Decat la cartofi prajiti/calamari se foloseste uleiul de floarea soarelui.
Aici (in IT) gasesti uleiuri bune de masline, la preturi accesibile tuturor, poate sunt si in Romania dar foarte scumpe... cele bune. Eu tot ulei de masline folosesc la salate si cel de floarea soarelui la prajeli. Pe cel de porumb nu am avut curajul sa-l incerc ca am vazut ca are un miros aparte...
Uleiul de masline nu e bun pt prajit.Daca e mai scump nu inseamna ca e mai bun. Cel mai bun pt prajit este cel porumb,pt ca are o temperature de ardere mai ridicata. Uleiul de masline il recomand pt salate,dar si cel de floarea soarelui are avantajele lui,deci si acesta e bun pt salate,uleiul de floarea soarelui avand aproape de 10 ori mai multi acizi grasi polinesaturati foarte necesari .
pt prajit, cel de palmier e cel mai bun...poti sa prajesti peste si apoi gogosi si ce mai vreti si nu lasa nici un fel de gust. alimentele isi pastreaza gustul natural si nu se ard niciodata. se poate refolosi de multe ori. la salate nici mie nu imi place cel de masline
Uleiul de masline da o nota de amarui,chiar daca este extra-virgin,dar na e mai sanatos...merge in salate
Pentru prajit cartofi si nebunii uleiul de palmier e cel mai adecvat,ies beeton !!!
Rooby
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: