Introducere
Kombucco este o bautura folosita de peste 2000 de ani, cu efecte curative atribuite de mii de consumatori din toata lumea. Ea provine din China antica, din timpul dinastiei Tsin, iar conform arhivelor istorice prima mentionare pare sa fie din Coreea antica.
Inca dinaintea anului 220 i.Hr. (in timpul dinastiei Tsin) se credea ca Kombucco are anumite proprietati magice, care asigura nemurirea, dar recent s-au facut cercetari si s-au dovedit si confirmat multe din proprietatile atribuite pana atunci doar speculativ.
Aceasta bautura sanatoasa, 100% naturala, este efervescenta si cu gust proaspat, asemanator cu cel de cidru sau socata.
S-a stabilit ca prin intarirea sistemului imunitar si prin eliminarea toxinelor din corp devine foarte improbabil ca bacteriile si virusii care produc boli sa gaseasca un mediu propice pentru inmultire.
Mediul bogat creat de fermenti permite bacteriei sa transforme alcoolul in acid acetic, care este de fapt elementul principal in otet. In Kombucco a fost identificata bacteria Acetobacter aceti, subspecia Xylinum impreuna cu alte organisme asociate productiei de otet. Este interesant de observat ca otetul a fost utilizat de oameni de mii de ani. In cartea sa "Kombucco, The Essential Guide", Christopher Hobbs afirma: "Otetul a fost mentionat in scrierile asirienilor, grecilor si romanilor ca un medicament important prin el insusi".
Amintim de carcinomicina si carcinomidina, doua substante antitumorale recent descoperite a fi sintetizate de o specie de bacterii care se afla si in componenta Kombucco. Aceasta ar putea fi o partiala explicatie pentru actvitatea antitumorala a bauturii, dovedita de rezultatele incurajatoare obtinute de numerosi bolnavi de cancer.
Este bine sa precizam ca Kombucco este o bautura care nu provoaca dependenta si a fost chiar verificata indelung si admisa de o comisie a FDA (Federal Drug Administration), autoritatea medicala care se ocupa de autorizarea medicamentelor in Statele Unite ale Americii.
In Romania, Ministerul Sanatatii a autorizat firma ElaStar pentru producerea suplimentului alimentar Kombucco.
Istoric
In anul 414 i.Hr., Kombucco Orientalis a fost denumit de catre coreeni "Ceaiul Divin". Mii de oameni din toata lumea o beau zilnic si se bucura de efectele ei binefacatoare. Prima mentionare pentru Kombucco Orientalis pare sa fie in Coreea antica, dar ea a aparut in China in timpul dinastiei Tsin. De aici s-a transmis in Japonia, Rusia si India, unde este consumata zilnic de un numar mare de oameni. Inca dinaintea anului 220 i.Hr. – in timpul dinastiei Tsin – se credea ca Kombucco Orientalis are anumite proprietati magice, care asigura nemurirea.
In anul 414, imparatul Japoniei Inkyo a cautat pana in Coreea pe cineva care sa-i vindece tulburarile digestive, si, dupa indelungi cautari, l-a gasit pe doctorul Kombu, care probabil a adus "Ceaiul Divin" cu el.
Razboinicii japonezi considerau proprietatile bauturii atat de speciale incat o luau cu ei in toate bataliile. Arhivele istorice arata ca obiceiul lor era sa pastreze bautura in butelci. Ei considerau aceasta ca o bautura relaxanta si datatoare de puteri.
Istoricii considera ca Kombucco Orientalis a fost folosita pentru prima data pentru proprietatile sale videcatoare in Orientul indepartat, in principal in Japonia, China si Coreea. Odata cu extinderea rutelor comerciale, vanzatorii orientali probabil ca au adus bautura cu ei mai intai in Rusia, apoi in Europa de Est. Obiceiul de a bea ceaiul fermentat s-a raspandit in Europa si a durat pana la restrictiile impuse de al doilea razboi mondial. El a impiedicat producerea de Kombucco Orientalis, datorita absentei ingredientelor de baza. Se stie ca Kombucco Orientalis a aparut in Germania odata cu schimbarea secolului, venind pe drumurile comerciale dinspre Rusia.
Inalta societate italiana a facut o reala pasiune pentru ceaiul fermentat in anul 1950, iar in 1960 cercetatorii stiintifici din Elvetia au descoperit ca a bea Kombucco Orientalis este mai benefic decat a manca iaurt.
Dupa al doilea razboi mondial, Kombucco Orientalis a fost redescoperita in Germania.
Consumul zilnic recomandat
Kombucco Orientalis – bautura de viata lunga este optima pentru consumul intern (ca bautura). Aditional la consumul intern o puteti utiliza sub forma de comprese, aplicatii locale, la masaje etc. Dozajul obisnuit pe care vi-l recomandam este:
1 saptamana 200 ml./zi
3 saptamani 240 – 500 ml/zi
3 zile pauza
3 saptamani 240 – 500 ml/zi
Procesul de detoxifiere incepe imediat dupa primul pahar consumat. Doza de intretinere este de 200 – 300 ml./zi. Nu exista nici un fel de limite privind cantitatea de Kombucco consumata, insa o doza de peste 500 ml./zi nu va avea efecte superioare. Este recomandat ca in timpul curei cu Kombuco sa consumati suficienta apa (minim 2l/zi) pentru a ajuta la "spalarea" si eliminarea toxinelor din corpul dv.
Dintr-un KIT Kombucco Orientalis se obtin 20 litri Kombucco Orientalis gata pentru a fi consumata si este suficienta bautura pentru o cura standard de 2 luni.
Copiii si persoanele sensibile pot continua dupa prima saptamana cu 240 – 300 ml. sau mai mult, dupa dorinta.
Beneficiile Kombucco
Lista a fost alcatuita cu ajutorul marturiilor a peste 600 consumatori de Kombucco din toata lumea, care si-au impartasit experientele zilnice.
ajuta la curatarea colonului si a vezicii biliare
ajuta la obtinerea unei digestii sanatoase
indeparteaza colita si crampele stomacale
opreste diareea neinfectioasa
regleaza apetitul si reduce grasimea
ajuta la curele de slabire
ajuta la reducerea sau eliminarea celulitei
ajuta in tratamentul artritei
are efect de remisiune a lupus-ului
imbunatateste vederea si ajuta la vindecarea de conjunctivita, cataracta si glaucom
reduce sau elimina manifestarile sindromului premenstrual
ajuta la reducerea dependentei de alcool
curata acneea, psoriazisul si alte boli ale pielii
ingroasa si intareste parul
intareste unghiile
imbunatateste simtul mirosului
ajuta la indepartarea stress-ului si a insomniei
face parul grizonat sa revina la culoarea sa naturala
elimina matreata
usureaza vindecarea de bronsita si astm
actioneaza ca un laxativ usor, ajutand la evitarea constipatiei
regleaza activitatea intestinala
elimina unele simptome ale leuconevraxitei
este o bautura minunata
este un foarte bun calmant
imbunatateste performantele sexuale
elimina sau reduce palpitatiile
imbunatateste circulatia
lumineaza tenul si tonifica pielea
clateste parul foarte bine
ajuta la curatarea crustelor de pe piele
ajuta la inmuierea calcaielor
micsoreaza tumorile
ajuta la curatarea colonului si a vezicii biliare
ajuta la obtinerea unei digestii sanatoase
indeparteaza colita si crampele stomacale
ajuta in tratamentul artritei osoase
imbunatateste simtul mirosului
ajuta la indepartarea stressului si a insomniei
usureaza vindecarea de bronsita si astm
previne si vindeca infectiile vezicii urinare
curata ciupercile de pe unghii
imbunatateste flexibilitatea
elimina negii
previne gripa si raceala
alina arsurile, inclusiv cele solare
reduce simptomele gutei
Pentru a va detoxifia corpul si a reveni la o stare de sanatate normala, va recomandam sa folositi Kombucco cel putin 3 luni. Deoarece in corp se acumuleaza toxine zilnic (tigari, cafea, noxe, produse cu conservanti, coloranti etc.), consumul de Kombucco este foarte util zilnic pentru mentinerea starii de sanatate prin prevenirea bolilor si curatarea toxinelor din corp. Puteti folosi Kombucco toata viata fara a deveni dependent si fara nici un fel de efect negativ.
Daca ati inceput o cura cu Kombucco, nu este obligatoriu sa dureze 3 luni, acesta putand fi incheiat oricand. Nu exista efecte negative cunoscute atribuite Kombucco Orientalis.
Poate totusi cineva are nevoie... in zilele de azi sunt la moda "tratamentele naturiste alternative"