Chestiunea zilei - 03.03.2017


Vezi rezultatele sondajului: Propunere legislativa: Judecatorii CCR urmariti penal, arestati, perchezitionati, trimisi in judecata doar cu incuviintarea colegilor. Pro sau contra?

Votanţi
42. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Pro

    4 9.52%
  • Contra

    35 83.33%
  • Nu ma pot pronunta

    3 7.14%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei - 03.03.2017

    Propunere legislativa: Judecatorii CCR urmariti penal, arestati, perchezitionati, trimisi in judecata doar cu incuviintarea colegilor. Pro sau contra?

    • Pro
    • Contra
    • Nu ma pot pronunta


    "Proiectul de lege care modifica, in acest sens, legea de organizare si functionare a Curtii Constitutionale prevede si ca mandatul de judecator inceteaza de drept in cazul unei decizii definitive de condamnare.

    "Judecatorii Curtii Constitutionale nu pot fi urmariti penal, retinuti, arestati, perchezitionati sau trimisi in judecata decat cu incuviintarea plenului CCR, la cererea ministrului Justitiei, sesizat de procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ. Incuviintarea se da cu votul a doua treimi din numarul judecatorilor Curtii, dupa ascultarea judecatorului in acuza", conform proiectului.

    In acest moment, judecatorii Curtii nu pot fi arestati sau trimisi in judecata penala decat cu aprobarea biroului permanent al Camerei care i-a numit sau a Presedintelui Romaniei, dupa caz.

    Proiectul mai prevede ca, pentru infractiuni savarsite de judecatorii CCR, urmarirea penala si trimiterea in judecata se face numai de catre Parchetul de pe langa ICCJ si competenta de judecata apartine ICCJ.

    "In caz de infractiune flagranta, judecatorii CCR pot fi retinuti si supusi perchezitiei, ministrul justitiei informandu-l de indata pe presedintele Curtii Constitutionale si solicitand, daca este cazul, incuviintarea pentru urmarirea penala si arestare", mai mentioneaza initiativa legislativa.

    Judecatorul trimis in judecata poate fi suspendat prin decizia plenului Curtii Constitutionale adoptata cu votul a doua treimi din membrii Curtii. In cazul unei decizii de achitare, suspendarea inceteaza, iar in cazul unei decizii definitive de condamnare, mandatul de judecator inceteaza de drept.

    Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat fara examen, mai prevede proiectul.

    Initiatorul a argumentat, in expunerea de motive, ca "se impune instituirea unor masuri concrete si distincte prin care sa se elimine anticipat orice posibilitati de exercitare a unei presiuni asupra judecatorilor Curtii Constitutionale".

    Proiectul se afla din 28 februarie in consultare publica la Camera Deputatilor, prima Camera sesizata.

    Singurul judecator al CCR care a avut probleme la DNA a fost Toni Grebla. Vidul legislativ a fost constatat in 2015, in momentul in care DNA a cerut arestarea lui."



  2. #2
    Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    in eter
    Sex
    M
    Mesaje
    4,693
    Mesaje bazar
    616
    Putere Reputatie
    61
    Reputatie
    12249
    Puncte CF
    19.0
    Contra - Sa raspunda la fel ca oricare cetatean al Romaniei si in plus daca este condamnat definitiv sa i se ia dreptul de a mai lucra vreodata in justitie .
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Contra

  4. #4
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    63
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    Contra.

  5. #5
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,744
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    180
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    contra



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  6. #6
    Spammer Anonim_User's Avatar Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    01-12-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    2,278
    Mesaje bazar
    102
    Putere Reputatie
    49
    Reputatie
    2209
    Puncte CF
    14.0
    Usergroups:
    Contra

  7. #7
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Contra. Nimeni nu este godlike !!

  8. #8
    De-al casei adrian3 este o comoara de om adrian3 este o comoara de om adrian3 este o comoara de om adrian3 este o comoara de om
    Data de inscriere
    01-06-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    362
    Mesaje bazar
    469
    Putere Reputatie
    25
    Reputatie
    302
    Puncte CF
    5.0
    Contra, dar ! Asta cu "sa aiba aceleasi drepturi ca omul de rand este o prostie". Ei nu sunt oameni de rand. A, ca intr-o tara nordica cu coruptie aproape de 0 da, ar merge. Dar in romanica nu merge. Pentru ca, sa zicem, daca esti incoruptibil si nu te aliniezi anumitor interese, ti se face un dosar, esti plimbat in catuse pe la TV, de la cateva luni pana la 1-2-3 ani, si dupa nu se demonstreaza nimic. Ce se face in cazul asta ? Va zic eu, nimic, doar un om incoruptibil distrus de coruptie pentru ca tot mediocrul care matura strada vrea ca un magistrat sa aiba fix aceleasi drepturi si libertati ca si el.
    Nu sustin ca astia sa fie mai presus de lege, dar nici sa aiba acelasi statut ca omul de rand, ca nu e pe nicaieri asa.
    Ca o concluzie, cum se procedeaza in momentul de fata pentru prostimea de la tv:
    1. Daca esti corupt, dar te aresteaza ca asa vrea "regimu" se fac abuzuri, dosare pe genunchi, si pana la urma scapi pentru ca vicii de procedura.
    2. Daca nu esti corupt, ti se distruge imaginea, cariera, etc.
    Last edited by adrian3; 03-03-2017 at 16:13.

  9. #9
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Contra

  10. #10
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    Contra

  11. #11
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Contra
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: