Chestiunea zilei - 07.10.2016


Vezi rezultatele sondajului: Proiect de lege: Locuinte de serviciu pentru toti medicii sau 300 de euro ca bani de chirie. Pro sau contra?

Votanţi
52. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Pro

    27 51.92%
  • Contra

    22 42.31%
  • Nu raspund

    3 5.77%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei - 07.10.2016

    Proiect de lege: Locuinte de serviciu pentru toti medicii sau 300 de euro ca bani de chirie. Pro sau contra?

    • Pro
    • Contra
    • Nu raspund


    "Medicii ar putea beneficia de locuinta de serviciu sau de bani pentru chirie, daca proiectul unui senator independent va fi adoptat.

    Alfred Laurentiu Mihai e cel care a elaborat acest proiect de act normativ.
    "Am depus saptamana aceasta la Senat un proiect de lege prin care se doreste reducerea migratiei medicilor din sistemul romanesc de sanatate. Un fenomen care a atins cote alarmante.

    Mai precis, asigurarea cu locuinte de serviciu sau primirea unei indemnizatii pentru inchierea unei locuinte in acest sens pentru medici", a scris senatorul pe Facebook.

    Ce presupune proiectul

    Toti medicii ar beneficia de aceasta masura, inclusiv cei rezidenti. Conditia este ca ei sa lucreze cu norma intreaga intr-un spital.

    "Medicul care nu a detinut sau nu detine, in mod individual sau in comun, impreuna cu sotul/sotia sau copiii aflati in intretinere o locuinta proprietate personala in localitatea in care isi are sediul spitalul public in care isi desfasoara activitatea are dreptul la acordarea unei locuinte de serviciu complet dotata cu mobilier.

    In situatia in care medicului nu i se poate acorda o locuinta de serviciu, are dreptul sa beneficieze de o indemnizatie lunara pentru inchirierea unei locuinte in localitatea in care isi are sediul spitalul public unde isi desfasoara activitatea", se arata in proiectul de lege.

    Locuinta respectiva ar trebui sa fie pusa la dispozitie de autoritatea care administreaza spitalul - centrala sau locala, care ar suporta costurile din propriul buzunar. In plus, casa ar urma sa fie in localitate sau la maximum 50 de km departare.

    Locuinta i-ar ramane medicului sau familiei acestuia toata viata.

    Cati bani de chirie li s-ar da medicilor

    Cel care nu primeste locuinta va avea parte de o suma destinata inchirierii unui apartament, care e stabilita astfel:

    - cuantumul indemnizatiei lunare nu poate fi mai mare decat 80% din salariul mediu net pe economie, daca medicul isi desfasoara activitatea in cadrul unui spital situat la nivelul unui municipiu resedinta de judet,
    - cuantumul indemnizatiei lunare nu poate fi mai mare decat 70% din salariul mediu net pe economie, daca medicul isi desfasoara activitatea in cadrul unui spital situat la nivelul unui municipiu.
    - cuantumul indemnizatiei lunare nu poate fi mai mare decat 60% din salariul mediu net pe economie, daca medicul isi desfasoara activitatea in cadrul unui spital situat in alte localitati decat cele prevazute anterior.

    Avand in vedere ca salariul mediu net pe economie in luna iunie a fost de 2.078 de lei, sumele stabilite in proiectul de lege ar fi urmatoarele: 1.662 de lei, 1.454 de lei, respectiv 1.246 de lei, adica intre 300 si 377 de euro.

    Iar asta inseamna ca medicii si-ar putea gasi locuinte de inchiriat. De exemplu, in Bucuresti pot fi gasite garsoniere chiar si la jumatate din aceasta suma.

    Proiectul de lege vine in contextul in care salariatii din Sanatate si-au exprimat de nenumarate ori nemultumirile legate de salarizare si conditiile de munca."



  2. #2
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Pro
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,827
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    181
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    pro



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  4. #4
    Addicted! silver20's Avatar silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    09-10-2008
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    1,963
    Mesaje bazar
    64
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1664
    Puncte CF
    73.0
    Nu raspund

  5. #5
    Moderator domingo's Avatar domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    23-09-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    2,446
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    7067
    Puncte CF
    115.0
    Usergroups:
    Pro

  6. #6
    Spammer @#I's Avatar @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta
    Data de inscriere
    05-11-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,872
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1105
    Puncte CF
    0.0
    Proiectele pentru medici există demult și sunt făcute de oameni care știu să scrie, nu de Alfred Pulifrici. E plin senatul de retarzi semianalfabeți.

  7. #7
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Pro

  8. #8
    De-al casei Vento's Avatar Vento are ceva special... Vento are ceva special...
    Data de inscriere
    07-01-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    322
    Mesaje bazar
    138
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    143
    Puncte CF
    33.5
    PRO!

  9. #9
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Pro.

  10. #10
    Fan Stiinta MostBlood's Avatar MostBlood va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    24-03-2009
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    241
    Mesaje bazar
    661
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    76
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Da si nu.
    1) Da deoarece mi se pare un lucru firesc sa iti fie pus la dispozitie un acoperis deasupra capului (bani de chirie, chestia cu locuinta de serviciu care ramane pe viata a ta nu mi se pare in regula).
    2) "Nu" deoarece nu mi se pare in regula sa dai decat pentru medici si alte categorii bugetare "sa o ia in mana". Daca dai, da la toti. Pana sa dai la doctori, intai ai trebui sa se faca un triaj, sa-i inlature pe asa-zisi doctori care iti cer dreptul cel putin 5.000-10.000 euro sa iti dea un post, astfel esti medic doar pe diploma ca nu ai unde sa profesezi. Apoi sa se inlature spagarii. Scoate CAS-ul si fa tot serviciul medical privat, daca tot "dau/bag in buzunar" sa stiu ca atata face serviciul respectiv.

  11. #11
    Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-02-2011
    Locaţie
    Craiova Brazda
    Sex
    F
    Mesaje
    4,964
    Mesaje bazar
    3568
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    3910
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Pro
    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


    Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


    "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

  12. #12
    De-al casei russel are ceva special... russel are ceva special...
    Data de inscriere
    12-04-2007
    Locaţie
    pe aici...pe colo...
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    416
    Mesaje bazar
    24
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    112
    Puncte CF
    19.0
    evident pro.....sunt altii care ia mii de eu .....pe chirii

  13. #13
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    64
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    Pro

  14. #14
    Spammer gabrrieel's Avatar gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta
    Data de inscriere
    02-04-2013
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    2,034
    Mesaje bazar
    36
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    1363
    Puncte CF
    4.0
    Pro

  15. #15
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    Contra
    nu cred ca nu au case si de aceea parasesc tara.sa plateasca ca noi caci au de unde
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: