Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea zilei 12.10.2015


Vezi rezultatele sondajului: Sunteti de acord cu propunerea legislativă potrivit căreia defăimarea socială se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei până la 60.000 lei?

Votanţi
57. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    23 40.35%
  • Nu

    21 36.84%
  • Nu ma pot pronunta

    13 22.81%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 12.10.2015

    Sunteti de acord cu propunerea legislativă potrivit căreia defăimarea socială se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei până la 60.000 lei?

    • Da
    • Nu
    • Nu ma pot pronunta


    "Senatul a aprobat, în şedinţa plenului de ieri, propunerea legislativă privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiată de Liviu Dragnea (PSD), potrivit căreia defăimarea socială se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei până la 60.000 lei. “Defăimarea socială constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv amendă de la 2.000 lei la 60.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup social”, se arată în propunerea de lege.

    Propunerea vizează şi înfiinţarea, în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a Departamentului pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei. Departamentul are ca atribuţii să aplice sancţiunile contravenţionale persoanelor fizice şi juridice care discriminează social, să elaboreze Ghiduri de bune practici în materie, să verifice implementarea măsurilor de promovarea a demnităţii umane, dar şi să asigure asistenţă de specialitate. Departamentul va fi condus de vicepreşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar numărul maxim de posturi este zece, “exclusiv posturile aferente cabinetului vicepreşedintelui Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării”.

    Potrivit propunerii de lege, persoana care se consideră vizată de defăimarea socială poate formula, în faţa instanţei de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare defăimării sociale sau anularea situaţiei create prin discriminare. “Toleranţa este garantată pentru orice grup social, în condiţiile în care nu se aduce atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale prevăzute în Constituţia României”, se mai arată în iniţiativa legislativă. Această prevedere nu se aplică însă, în cazul acţiunilor care contravin legii, sprijină sau finanţează terorismul, subminează siguranţa naţională, urmăresc sau încurajează segregarea socială, pun în pericol caracterul unitar al statului sau sănătatea publică, precum şi în cazul în care se încalcă drepturile şi libertăţile altor persoane care nu aparţin grupului social.

    Propunerea social-democratului Liviu Dragnea vizează, totodată, promovarea demnităţii umane şi toleranţei şi prin activitatea didactică, dar şi la nivelul administraţiei publice şi al funcţionarilor publici. Astfel, cel puţin o dată pe an, Guvernul va prezenta o analiză a stadiului implementării măsurilor privind promovarea drepturilor omului, demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup la nivelul administraţiei publice, iar Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor elabora, anual, un plan privind implementarea acestor măsuri. “Concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice vacante, organizate şi gestionate conform legii, vor include evaluarea însuşirii cunoştinţelor în domeniul legislaţiei privind demnitatea umană, combaterea discriminării, egalitatea de şanse şi promovarea toleranţei faţă de diferenţele de grup”, se mai arată în actul legislativ.

    Liviu Dragnea a propus, de asemenea, ca demnitatea umană şi toleranţa să fie promovate inclusiv prin mass-media, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune urmând să includă, în grila lor de programe, emisiuni cu această tematică, care vor reprezenta minimum 1% din totalul timpului de emisie. În expunerea de motive, Liviu Dragnea susţine că toleranţa faţă de diferenţele dintre grupurile sociale are “un rol vital pentru coexistenţa diverselor grupuri sociale în cadrul unei naţiuni, fără a afecta identitatea, valorile, istoria şi aspiraţiile acelei naţiuni”.

    Social-democratul precizează faptul că iniţiativa sa de lege vine în completarea legislaţiei comunitare în materie, fiind inspirată de “Convenţia Cadru Europeană pentru promovarea Toleranţei şi Combaterea Intoleranţei”, “propusă ca model pentru toate statele membre ale UE, de către Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii”. “În cazul adoptării acestei propuneri legislative, România ar fi primul stat membru al UE care ar promova acest model pro-activ pentru asimilarea la nivelul societăţii româneşti a principiilor şi valorilor privind demnitatea umană şi toleranţa faţă de diferenţe dintre grupurile sociale”, mai apreciază deputatul PSD în expunerea de motive. Legea are un caracter ordinar, iar Senatul a aprobat-o în calitate de primă Cameră sesizată, cu 52 de voturi “pentru”, 23 de voturi “împotrivă” şi trei abţineri."


  2. #2
    Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    in eter
    Sex
    M
    Mesaje
    4,693
    Mesaje bazar
    616
    Putere Reputatie
    61
    Reputatie
    12249
    Puncte CF
    19.0
    NU . De calomnie s a uitat ?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Moderator rogedan's Avatar rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    09-01-2007
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    10,452
    Mesaje bazar
    3838
    Putere Reputatie
    87
    Reputatie
    13019
    Puncte CF
    611.0
    Usergroups:
    Nu

  4. #4
    Rocker Deaconu Paul's Avatar Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    13-01-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    677
    Mesaje bazar
    827
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    738
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Da
    Ei te vor needucat !
    Nu-ti place sa citesti,
    Esti mai usor de controlat

  5. #5
    Senior Member blondu''s Avatar blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    04-12-2008
    Locaţie
    Minas Tirith
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    761
    Mesaje bazar
    597
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    578
    Puncte CF
    28.0
    Usergroups:
    Nu!
    #rezist

  6. #6
    Afacerist ana maria's Avatar ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    30-04-2007
    Locaţie
    downtown
    Sex
    F
    Mesaje
    9,581
    Mesaje bazar
    3782
    Putere Reputatie
    82
    Reputatie
    20002
    Puncte CF
    822.0
    Usergroups:
    da
    Perpetuum Mobile

  7. #7
    Spammer john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    15-08-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    2,047
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1889
    Puncte CF
    78.0
    Nu

  8. #8
    Addicted! silver20's Avatar silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    09-10-2008
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    1,963
    Mesaje bazar
    64
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1664
    Puncte CF
    73.0
    Nu ma pot pronunta

  9. #9
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    nu

  10. #10
    Banned mario008's Avatar mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008
    Data de inscriere
    17-11-2012
    Locaţie
    Bora Bora
    Sex
    M
    Mesaje
    1,357
    Mesaje bazar
    291
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -2000
    Puncte CF
    86.0
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta

  11. #11
    Addicted! piti_cata's Avatar piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    22-11-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    1,724
    Mesaje bazar
    359
    Putere Reputatie
    46
    Reputatie
    3330
    Puncte CF
    197.5
    Nu

  12. #12
    Spammer @#I's Avatar @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta
    Data de inscriere
    05-11-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,872
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1105
    Puncte CF
    0.0
    Ceaușismul nu a murit. România e singura țară care face asemenea legi bolșevice.
    Este o lege care nu are alt rost decât acela de a masca hoția, prin care să se pedepsească libera exprimare.
    ”Defăimarea” mafiei.

  13. #13
    De-al casei mihnearafael's Avatar mihnearafael are ceva special... mihnearafael are ceva special...
    Data de inscriere
    30-10-2011
    Sex
    M
    Mesaje
    263
    Mesaje bazar
    23
    Putere Reputatie
    27
    Reputatie
    178
    Puncte CF
    14.0
    Nu(legi facute de hoti pr hoti...)

  14. #14
    De-al casei Syncron's Avatar Syncron este placut de toti Syncron este placut de toti Syncron este placut de toti
    Data de inscriere
    22-03-2009
    Locaţie
    On the runway
    Sex
    M
    Mesaje
    283
    Mesaje bazar
    1039
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    249
    Puncte CF
    28.5
    Nu
    Religia este opiul poporului,inima unei lumi fara inima!

  15. #15
    Addicted! bog28ucv's Avatar bog28ucv este placut de toti bog28ucv este placut de toti bog28ucv este placut de toti
    Data de inscriere
    10-02-2009
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    1,589
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    268
    Puncte CF
    164.0
    Nu

  16. #16
    Senior Member proiect are ceva special... proiect are ceva special...
    Data de inscriere
    13-05-2015
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    836
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    23
    Reputatie
    103
    Puncte CF
    0.0
    nu

  17. #17
    Spammer @#I's Avatar @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta
    Data de inscriere
    05-11-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,872
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1105
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de TYSON Vezi mesajele
    NU . De calomnie s a uitat ?
    Legi ale hoției făcute de hoți. Logic, nu?

  18. #18
    De-al casei costy_antony's Avatar costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-10-2009
    Locaţie
    location not found..try again?
    Sex
    M
    Mesaje
    363
    Mesaje bazar
    947
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    696
    Puncte CF
    30.0
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta !
    Hoţii îţi cer banii sau viaţa; femeile le vor pe amândouă. (Samuel Butler)

  19. #19
    Maniac hiena's Avatar hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-12-2005
    Locaţie
    Disclosing location would violate the covenants of the Witness Protection Program
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    3,518
    Mesaje bazar
    1213
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    4103
    Puncte CF
    12.5
    Da
    Cu deosebita consideratie / Best regards / Cordialement / Cordiali saluti / Mit freundlichen Grüßen

  20. #20
    De-al casei Vento's Avatar Vento are ceva special... Vento are ceva special...
    Data de inscriere
    07-01-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    322
    Mesaje bazar
    138
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    143
    Puncte CF
    33.5
    DA! Poate ne mai civilizam si noi!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: