Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea zilei 14.10.2013


Vezi rezultatele sondajului: Cum vi se pare noul pachet de servicii medicale de baza pentru asigurati?

Votanţi
87. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Foarte bun

    3 3.45%
  • Bun

    9 10.34%
  • Slab

    18 20.69%
  • Foarte slab

    28 32.18%
  • Nu ma pot pronunta

    29 33.33%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 14.10.2013

    Cum vi se pare noul pachet de servicii medicale de baza pentru asigurati?

    • Foarte bun
    • Bun
    • Slab
    • Foarte slab
    • Nu ma pot pronunta


    "Prin pachetul de servicii medicale de bază cetăţeanul ştie la ce servicii are dreptul gratuit, fiind astfel mai puţin probabil să apeleze la plăţi informale, o practică din sistem pe care o descurajăm, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

    "Până acum, pacientul avea drepturi doar pe hârtie. În realitate trebuia să scoată bani din buzunar pentru orice. De acum înainte, serviciile din pachetul de bază sunt clare şi garantate. Dacă cetăţeanul ştie la ce servicii are dreptul în mod gratuit, este mai puţin probabil să apeleze la plăţi informale. Vrem să descurajăm această practică din sistem", a spus ministrul Sănătăţii.

    Nicolăescu a mai spus că, până acum, pacientul mergea la spital pentru orice, dar după aplicarea noului pachetul de bază va fi oferit pacienţilor acces mai uşor la tratament prin medicul de familie şi de ambulatoriu, iar finanţarea acestor două segmente va creşte.

    "Concomitent va creşte finanţarea pentru medicina primară şi pentru ambulatoriul de specialitate, unde se pot furniza aceleaşi servicii ca în spital, cu costuri mai mici. Pachetul nu va reduce tipurile de servicii medicale, nu taie din ele, ci spune clar unde şi cum se acordă ele, direcţionând pacientul", a explicat Eugen Nicolăescu.

    Ministrul Sănătăţii a adăugat că, prin pachetul de bază, medicilor de familie li se dă posibilitatea să acorde o gamă mai largă de servicii. De asemenea, va creşte şi numărul serviciilor acordat în ambulatoriul de specialitate.

    Nicolăescu a subliniat că un lucru foarte important este introducerea unui set de consultaţii preventive gratuite şi pentru adulţii care nu au probleme de sănătate.

    Ministrul a mai arătat pachetul evidenţiază un set de afecţiuni care pot fi tratate în afara spitalizării continue, în cazul în care ele nu prezintă complicaţii şi co-morbidităţi, iar pentru acestea se urmăreşte reducerea graduală a internărilor în spitalizare continuă şi tratarea în ambulatoriu.

    Nicolăescu a dat câteva exemple de boli care pot fi tratate în afara spitalului, dar pentru care în prezent se fac internări, "cu costurile de rigoare", indicând în acest sens anemia, migrena, conjunctivita, otita, faringita, amigdalita, rinita, sinuzita, urticaria şi leziunile superficiale ale mâinii.

    Întrebat ce trebuie să facă în plus medicul de familie pentru pacient, începând cu 1 februarie 2014, ministrul Sănătăţii a spus că acesta va oferi servicii diversificate.

    "Prin noul pachet de servicii i se permite medicului de familie creşterea, diversificarea serviciilor oferite prin recomandarea anumitor analize pentru boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare - AVC, diabet, cancere, boala renală cronică, depresiile şi altele, care în prezent puteau fi recomandate doar de medicul specialist. Ştim că în unele zone numărul specialiştilor este destul de mic, iar medicii de familie pot aprecia, în urma investigaţiilor, dacă pacientul are cu adevărat nevoie de specialist. Apoi, nu se mai pune omul pe drumuri doar pentru o investigaţie de rutină, de exemplu la diabet investigaţia este hemoglobină glicozilată. Aveam situaţii cu sute de pacienţi care invadau cabinetul unui diabetolog ca să li se prescrie investigaţia respectivă. De acum încolo, vom da posibilitatea şi medicului de familie să ofere această analiză", a explicat ministrul Sănătăţii.

    Nicolăescu a adăugat că medicii de familie se vor implicarea şi în monitorizarea unor boli din programele naţionale. Activitatea medicului de familie va fi apreciată şi printr-un indicator de acoperire. Pentru toţi înscrişii de pe propria listă, medicul de familie va trebui să acorde consultaţii de prevenţie astfel încât persoanele cu risc de boală să fie depistate din timp şi consiliate sau investigate în funcţie de afecţiune.

    Potrivit ministrului, toţi adulţii sănătoşi cu vârste între 18 şi 39 de ani vor avea dreptul la un set de investigaţii gratuite şi la una-două consultaţii succesive preventive la medicul de familie o dată la trei ani, pe lângă consultaţiile la care pot apela atunci când intervine o problemă nouă de sănătate.

    După 40 de ani, vârsta de la care riscurile de îmbolnăvire cresc semnificativ, numărul consultaţiilor cu rol de prevenţie pentru adulţii sănătoşi va fi de unu-trei pe an, pe lângă consultaţiile la care pot apela atunci când intervine o problemă nouă de sănătate.

    "Aceste consultaţii periodice cu scop de prevenţie acordate adulţilor fără semne de boală, la cabinetul medicului de familie, cuprind: un chestionar structurat privind stilul de viaţă, examinare ţintită cu posibilitatea de trimiteri selective pentru anumite investigaţii suplimentare, în funcţie de grupa de vârstă sau de sex, comunicarea factorilor de risc individuali şi a planului de intervenţie asupra acestora - cardiovascular şi diabet, oncologie, sănătate mintală, sănătatea reproducerii, includerea persoanelor depistate cu risc crescut sau diagnostic de afecţiuni prioritare în programele naţionale relevante", a precizat Nicolăescu.

    Ministrul a mai arătat că, acolo unde este posibil, medicii de familie vor asigura asistenţă de urgenţă prin gărzi la domiciliu sau în centre de permanenţă, pentru pacienţii de pe listele proprii.

    Pachetul de servicii medicale de bază este structurat pe mai multe capitole şi vizează medicina primară, de ambulatoriu şi de spital, dar şi asistenţa comunitară şi medicina dentară, stabilind serviciile de care beneficiază toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt asiguraţi sau nu.

    Printre reglementările pachetului se numără limitarea internărilor în spitalele publice, însă numai pentru acele cazuri care pot fi tratate în ambulatoriul de specialitate, în spitalizare de zi sau de către medicul de familie.

    Pachetul de bază, al cărui proiect a fost lansat marţi de Ministerul Sănătăţii şi se află în dezbatere publică până la 1 noiembrie, este primul document de acest fel adaptat bugetului estimat pentru 2014, potrivit reprezentanţilor MS."


    Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că nu este agăţat de postul de ministru şi că, în principiu, nu are ce să mai caute la conducerea ministerului dacă pachetul de bază nu va intra în vigoare de la 1 februarie anul viitor.

  2. #2
    Senior Member FABIO este un nume cunoscut tuturor FABIO este un nume cunoscut tuturor FABIO este un nume cunoscut tuturor FABIO este un nume cunoscut tuturor FABIO este un nume cunoscut tuturor FABIO este un nume cunoscut tuturor FABIO este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    15-10-2007
    Locaţie
    C R A I O V A
    Sex
    M
    Mesaje
    542
    Mesaje bazar
    45
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    835
    Puncte CF
    0.0
    Slab

  3. #3
    Rocker Methos's Avatar Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor Methos este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    04-01-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    629
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    863
    Puncte CF
    253.0
    Usergroups:
    Pentru cei fara asigurare mi se pare bun, dar sa oferi aceleasi servicii gratuite si asiguratilor si neasiguratilor e complet aiurea.

  4. #4
    Moderator rogedan's Avatar rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    09-01-2007
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    10,452
    Mesaje bazar
    3838
    Putere Reputatie
    88
    Reputatie
    13019
    Puncte CF
    611.0
    Usergroups:
    Foarte slab

  5. #5
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    Foarte slab
    God Forgives, I Don't...

  6. #6
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    64
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    slab

  7. #7
    Spammer Pirvu Cosmin's Avatar Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-05-2013
    Locaţie
    1n 743 Fu7ur3
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    2,859
    Mesaje bazar
    171
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    5080
    Puncte CF
    83.5
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta








    „Nu-ți fie teama să înaintezi prea încet.Teme-te dacă te oprești!” SUN TZU.

  8. #8
    Fan Stiinta John.M's Avatar John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-12-2012
    Locaţie
    Fierbinți-Târg
    Sex
    M
    Mesaje
    680
    Mesaje bazar
    242
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    1732
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Slab.

  9. #9
    De-al casei punctuletzzzz's Avatar punctuletzzzz este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    27-09-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    287
    Mesaje bazar
    320
    Putere Reputatie
    23
    Reputatie
    34
    Puncte CF
    7.0
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta

  10. #10
    Fan Stiinta spider's Avatar spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-01-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    1,049
    Mesaje bazar
    202
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    1909
    Puncte CF
    30.0
    Usergroups:
    praf in ochi

  11. #11
    De-al casei costy_antony's Avatar costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor costy_antony este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    26-10-2009
    Locaţie
    location not found..try again?
    Sex
    M
    Mesaje
    363
    Mesaje bazar
    947
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    696
    Puncte CF
    30.0
    Usergroups:
    ma abtin

  12. #12
    Banned USD's Avatar USD va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    27-01-2012
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje
    52
    Mesaje bazar
    73
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    83
    Puncte CF
    3.5
    Foarte slab

  13. #13
    Oldtimer mickyraven's Avatar mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    16-11-2012
    Locaţie
    Somewhere on Earth
    Varsta
    54
    Sex
    M
    Mesaje
    1,086
    Mesaje bazar
    17
    Putere Reputatie
    29
    Reputatie
    2006
    Puncte CF
    3.0
    Ca intotdeauna, in an electoral se mai arunca o mana de praf in ochii contribuabilului. Am o parere proasta despre acest proiect, dar cand sa mai tinut seama de parerile platitorilor de biruri. Doar in apropierea alegerilor politicienii, mai fac un exercitiu de imagine sa arate bine la alegatori si mai dau un proiect de lege ciunt, schiop cum o fi, da sa fie.
    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."
    Ion Creanga

    "Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."
    Voltaire

    "Somnul ratiunii naste monstri."
    Goya

    "Un popor de oi naste un guvern de lupi."

    Edward R. Morrow

  14. #14
    Rocker Deaconu Paul's Avatar Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor Deaconu Paul este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    13-01-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    677
    Mesaje bazar
    827
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    738
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Slab

  15. #15
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography

  16. #16
    Banned A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta A%% este deja o vedeta
    Data de inscriere
    07-03-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    1,635
    Mesaje bazar
    14
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1498
    Puncte CF
    6.0
    Mai bun ca ce este acum. Sa vina si cei care-l contesta cu contraargumente.
    Oricum, daca ar fi dupa mine, eu as adauga ceva la sistemul de sanatate, anume ca platile pentru serviciile medicale sa se faca la ANAF, astfel incat in spitale sa nu existe bani.
    De exemplu, daca am de platit pentru o interventie chirurgicala, sa ma duc cu factura sa o platesc la Fisc sau, daca platesc ceva la asigurari, sau daca platesc un medic pentru ceva, sa platesc eu direct la ANAF, ca sa stie si aia mai exact cam ce bani se plimba prin acest ”sistem de sanatate”. Dupa aia ai avea o situatie mai exacta a banilor si a modului in care sunt ei cheltuiti in Sanatate.
    Sa platesc eu, direct, Popescu Ion, la Fisc, iar medicul sa se socoteasca cu Fiscul. Nu e o idee buna pentru romani sa intre cu bani in spital sau sa fie platiti medicii/doctorii la locul de munca.
    De asemenea, as obliga farmaciile sa afiseze preturile medicamentelor la raft. Neafisarea preturilor este hotie pe fata.
    Am multe idei si sunt convins ca exista altii si mai destepti ca mine, cu idei mai bune, dar, pana una-alta, vad ca medicii numai protesteaza si, din experienta mea cu romanii, sunt convins ca protesteaza numai de dragul banilor, nu de dragul pacientilor.

  17. #17
    Fan Stiinta Joker_joke08's Avatar Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    18-09-2008
    Locaţie
    Orasul Leilor,Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    1,449
    Mesaje bazar
    671
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    3166
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Foarte slab

  18. #18
    Hater Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    20-01-2006
    Locaţie
    Miserupia
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    7,969
    Mesaje bazar
    1057
    Putere Reputatie
    77
    Reputatie
    22211
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Foarte slab

  19. #19
    Senior Member CV-Mon Amour's Avatar CV-Mon Amour este placut de toti CV-Mon Amour este placut de toti CV-Mon Amour este placut de toti
    Data de inscriere
    02-04-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    701
    Mesaje bazar
    603
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    218
    Puncte CF
    31.5
    Foarte slab

  20. #20
    Afacerist ana maria's Avatar ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    30-04-2007
    Locaţie
    downtown
    Sex
    F
    Mesaje
    9,581
    Mesaje bazar
    3782
    Putere Reputatie
    82
    Reputatie
    20002
    Puncte CF
    822.0
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta
    Perpetuum Mobile

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: