Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea zilei - 16.08.2016


Vezi rezultatele sondajului: Avem sau nu avem nevoie de Catedrala Mantuirii?

Votanţi
70. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    12 17.14%
  • Nu

    52 74.29%
  • Nu raspund

    6 8.57%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei - 16.08.2016

    Avem sau nu avem nevoie de Catedrala Mantuirii?

    • Da
    • Nu
    • Nu raspund



    "Eugen Tomac: O intrebare extrem de sensibila, care, fara sa realizam, a divizat astazi societatea romaneasca.
    Sunt foarte multe voci critice care contesta proiectul. Impinse dincolo de limite, argumentele se surpa insa usor in lipsa unui fundament solid.

    Sunt constient ca multi nu vor fi de acord cu abordarea mea. Insa eu sunt un cetatean care sustine din convingere acest demers si simt nevoia sa spun public de ce cred ca trebuie sa avem o catedrala, asa cum orice capitala europeana are.

    Pentru intelegerea corecta a ceea ce afirm, precizez ca respect toate cultele din Romania si le consider o bogatie spirituala. Prin urmare, este important sa le protejam si sa le garantam toate drepturile.

    Nu am judecat niciodata oamenii din jurul meu prin prisma confesiunii religioase. Am copilarit printre luterani, am prieteni catolici, greco-catolici, protestanti, am fost in Templul Coral din Bucuresti de fiecare data cand am fost invitat, am vizitat in repetate randuri Catedrala Westminster din Londra, am fost in familii de musulmani, am locuit in aceeasi camera cu un budist practicant.

    Stiu cat de important este sa acceptam si sa ne respectam fara a ne judeca religia.

    Realitatea din Romania ne certifica insa, potrivit ultimului recenamant, ca peste 86,5 la suta din romani sunt ortodocsi, 4,6% - catolici, 3,2% - reformati, 1,9% - penticostali, 0,2% - atei.

    Asadar, majoritatea populatiei Romaniei este crestina, iar cei mai multi dintre cetateni sunt ortodocsi. De aici pleaca discutia. Merita sau nu majoritatea cetatenilor ortodocsi sa aiba o catedrala in Bucuresti?

    Presa si multe organizatii neguvernamentale critica proiectul. Este dreptul lor s-o faca, libertatea de exprimare este esenta fiintei umane si un drept fundamental in democratie. Nu sunt de acord insa cu cei care, prin argumente nerealiste, pur si simplu induc populatia in eroare.

    Incercarea de manipulare are limite. Nu Biserica este de vina ca avem un stat atat de corupt. Nu Biserica este de vina ca cei 6 miliarde de euro alocati in fiecare an pentru Sanatate nu sunt gestionati eficient si ca anual zeci de mii de romani care ar putea fi salvati mor in spitale.

    Nu Biserica este de vina ca avem o clasa politica incapabila sa mentina linia reformei in Educatie. Nu din cauza Bisericii avem o administratie haotica, care se sufoca in norme si proceduri, fara sa fie in stare sa elaboreze proiecte de dezvoltare a tarii, iar cetatenii romani sa aiba locuri de munca bine platite.

    La fel de simpla este si abordarea potrivit careia bisericile ar trebui sa fie din lemn si in spatii mici.

    Niciuna nu are nimic in comun cu obiectivul si menirea pentru care se inalta, dupa un secol de incercari, aceasta lucrare cu o valoare de simbol uriasa pentru tot ceea ce inseamna identitatea spirituala a majoritatii populatiei Romaniei.

    Nu este o simpla biserica noua, este o Catedrala a Mantuirii, un omagiu adus tuturor celor care au avut de suferit pentru a-si pastra credinta de-a lungul secolelor. Ma refer la cei care au stat ascunsi in pesteri si schituri, dar care au avut puterea de a pastra vie flacara credintei, la conducatorii tarilor romane care au platit cu pretul vietii lor si a celor apropiati, dar n-au renuntat vreodata la credinta.

    Matei Brancoveanu avea 12 ani cand a fost decapitat pe 15 august 1714 in fata sultanului Ahmed al III-lea, impreuna cu ceilalti frati ai sai si tatal lor, Constantin Brancoveanu, pentru simplul fapt ca domnitorul n-a vrut sa renunte la credinta sa. Capetele lor au fost infipte in sulite si plimbate prin Constantinopol.

    Este o catedrala ctitorita in memoria milioanelor de romani care au avut de suferit in epoca comunista, cand cetatenii au fost prigoniti, intemnitati, multi dintre ei murind in conditii inumane in puscarii, altii dusi la canal sau sacrificandu-si viata in 1989 pentru ca societatea noastra sa fie astazi libera.

    Avem nevoie de o catedrala care sa dea Bucurestiului o noua identitate si sunt convins ca, indiferent cat de agresiva si de dura ar fi opozitia fata de aceasta lucrare importanta, cetatenii Romaniei vor sprijini acest demers.

    In jurul unor astfel de proiecte ar trebui sa existe consens, nu dezbinare, iar incercarea de politizare a acestui subiect este urata.

    Cu siguranta, exista si optiunea unei abordari decente, nu una plina de ipocrizie si de inversunare, lasand impresia in spatiul public ca aceasta constructie este proprietatea unui preot sau moftul unui primar.

    Catedrala este a comunitatii si avem obligatia s-o respectam si sa-i intelegem menirea!

    Eugen Tomac este un politician, istoric si jurnalist roman, deputat in Parlamentul Romaniei din anul 2012 si presedinte executiv al partidului Miscarea Populara."


  2. #2
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,826
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    181
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    nu

    sunt destule biserici, in Craiova au ajuns sa le faca in parculete... avem prea multe spatii verzi

    sunt singurii scutiti de la plata taxelor si impozitelor catre stat, de ce ?



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Addicted! silver20's Avatar silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    09-10-2008
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    1,963
    Mesaje bazar
    64
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1664
    Puncte CF
    73.0
    Nu

  4. #4
    Spammer john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    15-08-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    2,047
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1889
    Puncte CF
    78.0
    Da

  5. #5
    De-al casei Vento's Avatar Vento are ceva special... Vento are ceva special...
    Data de inscriere
    07-01-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    322
    Mesaje bazar
    138
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    143
    Puncte CF
    33.5
    DA!

  6. #6
    De-al casei cg1002's Avatar cg1002 este cel mai nesuferit user de pe acest forum cg1002 este cel mai nesuferit user de pe acest forum
    Data de inscriere
    14-07-2011
    Sex
    M
    Mesaje
    253
    Mesaje bazar
    809
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -152
    Puncte CF
    0.5
    DA, pentru ca desi nu pare avem cele mai putine lacase de cult raportate la nr de credinciosi(prin comparatie cu celelalte confesiuni); Frumos ar fi insa sa vedem aceeasi implicare si pentru constructia de noi spitale si pentru reconstructia sistemului de sanatate

  7. #7
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Nu

  8. #8
    De-al casei Katy&Katy's Avatar Katy&Katy este o comoara de om Katy&Katy este o comoara de om Katy&Katy este o comoara de om Katy&Katy este o comoara de om
    Data de inscriere
    19-12-2014
    Varsta
    41
    Sex
    F
    Mesaje
    299
    Mesaje bazar
    82
    Putere Reputatie
    20
    Reputatie
    307
    Puncte CF
    15.0
    Nu raspund

  9. #9
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Nu raspund

  10. #10
    Rocker Cocktail's Avatar Cocktail va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    10-02-2010
    Locaţie
    Republica Oltenia
    Sex
    M
    Mesaje
    370
    Mesaje bazar
    1443
    Putere Reputatie
    30
    Reputatie
    68
    Puncte CF
    21.0
    Usergroups:
    Respect opinia celor care au votat "DA" . Un singur lucru sa va dea de gandit ... Ne trebuie spitale! Suntem o natiune bolnava! Ne trebuie medici, asistente, manageri buni!.

  11. #11
    Senior Member proiect are ceva special... proiect are ceva special...
    Data de inscriere
    13-05-2015
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    836
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    23
    Reputatie
    103
    Puncte CF
    0.0
    Nu

  12. #12
    Fan Stiinta John.M's Avatar John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-12-2012
    Locaţie
    Fierbinți-Târg
    Sex
    M
    Mesaje
    680
    Mesaje bazar
    242
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    1732
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Nu.

  13. #13
    De-al casei adrian3 este o comoara de om adrian3 este o comoara de om adrian3 este o comoara de om adrian3 este o comoara de om
    Data de inscriere
    01-06-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    362
    Mesaje bazar
    469
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    302
    Puncte CF
    5.0
    Stiu ca tot omul are dreptul la o opinie, dar in cazul asta cei care au raspuns da sunt fara speranta, n-ai ce alege, oameni indoctrinati religios.

  14. #14
    Rocker Disdain's Avatar Disdain este o raza de lumina in ochii tuturor Disdain este o raza de lumina in ochii tuturor Disdain este o raza de lumina in ochii tuturor Disdain este o raza de lumina in ochii tuturor Disdain este o raza de lumina in ochii tuturor Disdain este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    31-07-2008
    Locaţie
    jossakin vaan tanne
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    319
    Mesaje bazar
    536
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    514
    Puncte CF
    4.0
    Usergroups:
    Suntem o tara cu o economie atat de prost administrata, incat cateodata nu-mi mai vine sa platesc niciun ban la stat. Sunt atatea biserici si bisericute pe unde nici nu te gandesti, nu gasesti un wc public in care sa ai curajul sa intri, in schimb gasesti biserici pe toate drumurile. Asta referitor la comentariul precedent al tipului care zicea ca nu sunt destule biserici raportate la numarul de credinciosi. ))))))
    30% din populatia tarii traieste din ajutorul social sau traiesc cu salariul minim, 35-40% din populatie este trecuta de a 3a varsta si mananca banii de la buget prin pensii. Cum isi permite guvernul sau primariile sa cheltuiasca atatia bani publici din putinii bani pe care ii sug efectiv de la cei cateva sute de mii de oameni care inca platesc taxe si impozite pentru o cladire. In conditiile in care avem o infrastructura a drumurilor deplorabila, cartiere in orase mari care inca n-au apa, canalizare sau caze, avem niste spitale in care mor oamenii pe capete si iti este frica sa intri gandindu-te ca iei vreo boala mai grava decat cea pentru care ti-ai facut curajul sa intri. Este aboslut strigator la cer sa cheltuie atatia bani pentru o IDIOETENIE!
    Last edited by Disdain; 16-08-2016 at 13:42.
    Your kingdom is of emptiness
    Invisible empire of illusion
    There's no majesty in your empty words
    Your ideology - self delusion
    Revisionism is the future
    So let's hail the same old dawn
    Kneel before the same old order
    You're no kings - only pawns
    You're waiting for tomorrow,
    Well, tomorrow never comes.
    Ha, you're waiting for your new dawn,
    So sad to say there isn't one..!

  15. #15
    Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-02-2011
    Locaţie
    Craiova Brazda
    Sex
    F
    Mesaje
    4,964
    Mesaje bazar
    3568
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    3910
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Nu raspund
    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


    Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


    "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

  16. #16
    Spammer @#I's Avatar @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta
    Data de inscriere
    05-11-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,872
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1105
    Puncte CF
    0.0
    Ați întrebat dacă ”AVEM...”. Nu pot să răspund dacă ”AVEM” nevoie, deci în locul altuia și nici altul nu poate răspunde în locul meu.
    Dacă România are nevoie? Tot stupid ar fi formulat.
    Creștinii au nevoie de biserici? Ateii au nevoie de biserici? Cocalarii cu creierii prăjiți au nevoie de biserici? Milițienii au nevoie?
    Savanții au nevoie? Asistentele? ETC.
    Contează cum pui o întrebare, să știi să formulezi o întrebare, că altfel iese același rahat mereu, aceleași răspunsuri stupide, EXACT ca la orice altă întrebare.
    Vedeți răspunsurile date = sunt la fel date ca la întrebarea...E bine în România? Nu, că e prostie, asistați social, biserici, nu spitale ETC. Adică , deși puneți întrebări diferite, răspunsurile nu prea se schimbă. Bine, asta este și din cauza retardului respondenților, a rataților care cred că viața lor merge prost pentru că nu există spital în Dăbuleni sau pentru că se scarpină un popă la testicule de trei ori pe zi.
    Măcar , prin întrebări formulate exact, pot apărea și altfel de răspunsuri, în afară de cele ale proștilor.
    DEȘI NU CRED În România Internetul zace de prostie, de asistați, de ratați care critică sistemul, lenea șamd.

  17. #17
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Nu

  18. #18
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    64
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    NU!

  19. #19
    De-al casei dorinus's Avatar dorinus are ceva special... dorinus are ceva special...
    Data de inscriere
    31-10-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    46
    Sex
    M
    Mesaje
    415
    Mesaje bazar
    44
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    160
    Puncte CF
    387.0
    Nu raspund

  20. #20
    De-al casei russel are ceva special... russel are ceva special...
    Data de inscriere
    12-04-2007
    Locaţie
    pe aici...pe colo...
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    416
    Mesaje bazar
    24
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    112
    Puncte CF
    19.0
    Nu
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: