Chestiunea zilei - 24.02.2017


Vezi rezultatele sondajului: Considerati ca imnul "Desteapta-te romane!" inspira tristete, insulta sau denigreaza in vreun fel neamul romanesc?

Votanţi
55. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    7 12.73%
  • Nu

    44 80.00%
  • Nu raspund

    4 7.27%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei - 24.02.2017

    Considerati ca imnul "Desteapta-te romane!" inspira tristete, insulta sau denigreaza in vreun fel neamul romanesc?

    • Da
    • Nu
    • Nu raspund


    "Un academician clujean care a realizat trei variante de imn cere Parlamentului, Guvernului si Presedintiei constituirea unor comisii speciale pentru inlocuirea imnului "Desteapta-te romane!", pe motiv ca imnul actual "inspira tristete", "ba chiar insulta, denigreaza neamul romanesc".(...)

    In legatura cu imnul national, Adrian Toader a declarat ca linia melodica a actualului imn "Desteapta-te romane!" se afla intr-o gama minora ce inspira tristete, iar textul este demodat, nu face cinste, "ba chiar insulta, denigreaza neamul romanesc, iar mai nou nu respecta directivele CE".(...)

    Adrian Toader a explicat ca, in opinia sa, inca din titlu si din prima strofa se observa, prin indemnul "Desteapta-te", trimiterea la ideea ca poporul roman are nevoie de desteptare, ca ar fi inapt, incapabil, adancit in "somnul cel de moarte", deci mort sau aproape mort.(...)

    Adrian Toader sustine ca textul actualului imn aduce aminte in strofa a 2-a de latinitatea neamului romanesc si pune accent pe aceasta atat prin versurile "sange de roman", cat si prin "un nume de Traian", lasand deoparte originea daca a poporului roman, in timp ce ridica in slavi un cotropitor al Daciei.(...)

    Acesta considera ca un popor cu pretentii de a fi european, civilizat, renunta la formulari injurioase precum cea din strofa a 6-a, "Si blastama cu lacrami in ochi pe orisicare" sau din din strofa a 7-a, "De fulgere sa piara, de trasnet si pucioasa".

    In opinia acestuia, textul imnului induce si discriminarea bazata pe religie si credinta prin versul din strofa a 11-a, "Preoti, cu crucea-n frunte", "in conditiile in care nu toate religiile recunoscute din Romania au acest simbol, crucea".(...)"



  2. #2
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Nu
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Member Alfonso's Avatar Alfonso este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    12-04-2010
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    130
    Mesaje bazar
    258
    Putere Reputatie
    29
    Reputatie
    31
    Puncte CF
    0.0
    Complet fals ce zice acest Adrian Toader!

    Daca renuntam la imnul national, vom renunta la identitatea noastra. Sunt cele mai proaste argumentari si imbecile auzite vreodata. Daca suntem in UE nu inseamna sa fim ca altii ci doar o civilizatie mai inalta, care se intelege prin economie puternica, legi bune, oprirea coruptiei, infrastructura dezvoltata etc. Nu se intelege prin distrugerea propriei identitati ca natii. Si daca fiecare popor in parte accepta alte religii, nu inseamna ca trebuie dizolvata propria religie pe baza careia s-a creat tara respectiva.
    In fine..unii au niste idei...

  4. #4
    Moderator domingo's Avatar domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    23-09-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    2,446
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    7067
    Puncte CF
    115.0
    Usergroups:
    Nu

  5. #5
    De-al casei Vento's Avatar Vento are ceva special... Vento are ceva special...
    Data de inscriere
    07-01-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    322
    Mesaje bazar
    138
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    143
    Puncte CF
    33.5
    NU! Insa merita schimbat!

  6. #6
    Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-02-2011
    Locaţie
    Craiova Brazda
    Sex
    F
    Mesaje
    4,964
    Mesaje bazar
    3568
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    3910
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Nu
    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


    Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


    "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

  7. #7
    Afacerist █ VeNoM™ █'s Avatar █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti █ VeNoM™ █ este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    30-12-2005
    Locaţie
    1Mai
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    1,679
    Mesaje bazar
    833
    Putere Reputatie
    45
    Reputatie
    2761
    Puncte CF
    7.5
    Usergroups:
    NU ! Dar "Romanul" nu se mai "Desteapta"...Din somnul cel de moarte....In care-l adancira "Coruptii Politicieni" !

  8. #8
    De-al casei Iahuu's Avatar Iahuu este placut de toti Iahuu este placut de toti Iahuu este placut de toti
    Data de inscriere
    02-08-2008
    Locaţie
    Sarari
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    404
    Mesaje bazar
    661
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    289
    Puncte CF
    4.0
    Usergroups:
    Nu!
    Ce intrebare este asta?
    Si de ce trebuieste schimbat?
    Romanul ar trebui sa "asculte" acest imn!
    O "rascoala" ar fi benefica!
    Am ajuns de rasul lumii!
    Am vrut democratie!??
    Ce democratie avem?
    Mai multe portocale? Mai multa bautura? Mai multr masini? Iesiri in alte tari? Si invatam ce, de acolo?
    Cum sa aruncam gunoaiele pe jos?

    ---------- Post added 24-02-2017 at 13:27 ----------

    Unde sunt cele 10 porunci?
    La noi sunt..."10 intamplari ciudate"!
    While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future.
    Zambetul este ca stergatorul de parbriz .
    Nu opreste ploaia,
    Dar te ajuta sa iti vezi de drum !

  9. #9
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    nu

  10. #10
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Perfect ce zice academicianul. Are dreptate in unele privinte.

  11. #11
    Member James Paul's Avatar James Paul este o raza de lumina in ochii tuturor James Paul este o raza de lumina in ochii tuturor James Paul este o raza de lumina in ochii tuturor James Paul este o raza de lumina in ochii tuturor James Paul este o raza de lumina in ochii tuturor James Paul este o raza de lumina in ochii tuturor James Paul este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    14-04-2016
    Sex
    M
    Mesaje
    190
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    17
    Reputatie
    710
    Puncte CF
    0.0
    imnul actual este unul trist, ne trebuie unul mai optimist, mai motivant, mai usor de cantat, cam ca acesta https://www.youtube.com/watch?v=AV_ZwQ19MoY sau ca acesta https://www.youtube.com/watch?v=ADXdf-vZa5Y
    Last edited by James Paul; 24-02-2017 at 20:57.

  12. #12
    Addicted! silver20's Avatar silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    09-10-2008
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    1,963
    Mesaje bazar
    64
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1664
    Puncte CF
    73.0
    Nu raspund

  13. #13
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,740
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    180
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    nu



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  14. #14
    Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    in eter
    Sex
    M
    Mesaje
    4,693
    Mesaje bazar
    616
    Putere Reputatie
    61
    Reputatie
    12249
    Puncte CF
    19.0
    Varianta originala - Trei culori ( fara adaugirile puse de comunisti ) https://www.youtube.com/watch?v=RAhSfVXUS6U

    Pentru versuri , varianta aceasta https://www.youtube.com/watch?v=RutpWPONuyw

    Mult mai usor de retinut si mai usor de cantat, la fel de motivant ca cel actual , parerea mea .

  15. #15
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    63
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    Nu

  16. #16
    Fan Stiinta spider's Avatar spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta spider este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-01-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    1,049
    Mesaje bazar
    202
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    1909
    Puncte CF
    30.0
    Usergroups:
    In asta stateam, restul problemelor le-am rezolvat...
    Lupii sunt mai slabi si mai mici decat elefantii sau leii,insa nu vei vedea niciodata un lup dansand la circ.

  17. #17
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Nu

  18. #18
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Nu

  19. #19
    Helper bogdanfbj's Avatar bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    17-11-2011
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    4,377
    Mesaje bazar
    48
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    4297
    Puncte CF
    261.5
    Usergroups:
    Nu!
    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic!
    www.pescardejiu.blogspot.com
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: