Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea zilei 25.09.2015


Vezi rezultatele sondajului: Considerati ca municipalitatea ar trebui sa cheltuie 150.000 de euro pentru organizarea unui referendum local impotriva proiectelor nucleare de la Kozlodui?

Votanţi
57. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    12 21.05%
  • Nu

    38 66.67%
  • Nu ma pot pronunta

    7 12.28%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 25.09.2015

    Considerati ca municipalitatea ar trebui sa cheltuie 150.000 de euro pentru organizarea unui referendum local impotriva proiectelor nucleare de la Kozlodui?

    • Da
    • Nu
    • Nu ma pot pronunta


    "Consilierii locali craioveni nu au votat astăzi pentru organizarea unui Referendum local împotriva proiectelor nucleare de la Kozlodui, după mai bine de două ore de discuții, intervenții și explicații în cadrul ședinței lunare, la care a participat și un expert în Dreptul mediului, care a apreciat că, în ciuda unui rezultat 100% favorabil referendumului, acțiunea nu ar produce niciun fel de efecte juridice, în consecință nu ar schimba cu nimic ceea ce deja s-a hotărât: construirea depozitului nuclear din Bulgaria.

    Consilierii locali au vrut să știe dacă organizarea unui referendum ar avea efecte concrete în cazul în care craiovenii ar vota împotriva dezvoltării centralei de la Kozlodui. Răspunsul expertului în Drepul mediului, avocat prof. univ. Mircea Duțu, a fost clar: ”Din punct de vedere legal, ideea unui referendum nu ar duce nicăieri. Este o fredonare de idei, fără implicare juridică. (...) Indiferent de rezultatul referendumului, acesta nu va produce efecte juridice”, a subliniat acesta, după o serie mai lungă de explicații și argumente menite să aducă clarificări în rândul aleșilor locali, dar și a celor câteva zeci de reprezentanți ai societății civile de la Grupul de Acțiune Civică (GAC), organizație care a strâns 15.000 de semnături necesare demarări procedurilor de organizare a unui Referendum local, prezenți în sală. Acesta a punctat că demersul ar fi trebuit organizat cel puțin la nivel de județ, de Consiliul Județean, idee susținută și de primarul Craiovei și nu în aceste condiții, fără cunoașterea legii și a drepturilor europene.

    Juristul Primăriei, Ovidiu Mischianu, a explicat, la rându-i, câteva chestiuni de ordin tehnic și juridic, ca de exemplu data organizării referendumului, fără de care hotărârea nu ar putea fi validată, la fel și bugetul necesar demersului. ”În momentul de față, bugetul nu este stabilit. De asemenea, termenul de 15 noiembrie 2015 care apare în proiect este imposibil de pus în aplicare”, a precizat Mischianu. Explicațiile acestuia i-au nedumerit și mai tare pe unii dintre aleșii locali, Pavel Badea și Dan Cherciu cerând să li se spună dacă proiectul are sau nu viză de legalitate.

    Cum juristul le-a explicat că ar trebui să aducă un amendament cu o altă dată, consilierii au cerut amânarea votului. Inițiatorul proiectului, primarul Craiovei, a explicat că a fost de acord să introducă pe ordinea de zi acest proiect exact în forma în care i-a fost dat de GAG, pentru că nu s-a putut opune dorinței societății civile, însă nu este de acord cu amânarea lui. ”Nu retrag proiectul de pe ordinea de zi, nu susțin varianta amânării pentru că nu duce nicăieri (...). Din calculele noastre, costul referendumului ar fi de circa 150.000 de euro, nu știu dacă e o sumă mare sau nu, nu vreau să mă propunț. Dar, este decizia dumneavoastră dacă votați sau nu organizarea lui, iar eu, ca primar, trebuie să o pun în aplicare. Așadar, nu-l retragem, ci trebuie să votați dacă mergem mai departe sau nu”, a afirmat primarul Olguța Vasilescu.

    Cum nimeni nu s-a încumetat să aducă vreun amendament, s-a trecut la votul propriu-zis: au fost două voturi pentru proiectul privind organizarea referendumului (din partea consilierilor Dan Cherciu și Pavel Badea), opt abțineri și 15 voturi ”împotrivă”.

    Reacția coordonatorului Grupului de Acțiune Civică, Luminița Simoiu (video), nu a întârziat să apară: ”Rușine, domnilor consilieri locali!”. Iar mustrarea verbală a fost însoțită ulterior de un nou demers pentru dizolvarea Consiliului Local Craiova. ”Îmi manifest indignarea totală față de modul în care a decurs această ședință. A fost un aranjament ordinar (...). Din punctul nostru de vedere inclusiv data de 15 noiembrie este fezabilă (...) cât despre bani, noi am solicitat fonduri încă din luna februarie (...) și faptul că invocă că nu au 180.000 de euro e revoltător, dacă ne uităm în jur și vedem statui monstruoase, avem bani pentru stadioane, pentru tot felul de târguri (...). Îmi pare rău că s-a folosit vocea unor așa-ziși specialiști în domeniul legislativ, așa cum au spus. Avem dovezi că a existat o implicare a politicului pentru stoparea acestui proiect. Voi cere demisia ministrului Mediului, a conducerii Agenției pentru Protecția Mediului Craiova și astăzi începem și procedura pentru inițiativa cetățenească de demitere a Consiliului local și strângem semnături, iar acum nu mai pornim de la zero, ci de la 15.000 de semnături”, a declarat presei Luminița Simoiu."


  2. #2
    Member MrTrebor31's Avatar MrTrebor31 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    07-10-2011
    Locaţie
    craiova CV9
    Sex
    M
    Mesaje
    219
    Mesaje bazar
    188
    Putere Reputatie
    27
    Reputatie
    82
    Puncte CF
    0.0
    Sa presupunem ca s-ar organiza referendumul respectiv si s-ar vota impotriva proiectelor nucleare de la Kozlodui. In ce fel va afecta acest rezultat hotararea Bulgarie de a construi proiectele respective?! Nicicum! In concluzie s-ar cheltui banii fara rost. Aceasta problema trebuie tratata la un nivel mai inalt, respectiv intre guvernele celor doua tari, sub supravegherea factoriilor de decizie specifici problemei ai Uniunii Europene.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Senior Member cristianb's Avatar cristianb este placut de toti cristianb este placut de toti cristianb este placut de toti
    Data de inscriere
    29-06-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    677
    Mesaje bazar
    393
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    201
    Puncte CF
    10.0
    NU, bine nteles, doar ca din stirile de pe posturile craiovene am inteles ca e vorba de 150 000 lei, nu euro.

  4. #4
    Addicted! silver20's Avatar silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    09-10-2008
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    1,963
    Mesaje bazar
    64
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1664
    Puncte CF
    73.0
    Nu

  5. #5
    Moderator rogedan's Avatar rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. rogedan este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    09-01-2007
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    10,452
    Mesaje bazar
    3838
    Putere Reputatie
    88
    Reputatie
    13019
    Puncte CF
    611.0
    Usergroups:
    Nu

  6. #6
    Oldtimer Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    30-09-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    1,473
    Mesaje bazar
    102
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    667
    Puncte CF
    728.5
    Nu

  7. #7
    Member MrTrebor31's Avatar MrTrebor31 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    07-10-2011
    Locaţie
    craiova CV9
    Sex
    M
    Mesaje
    219
    Mesaje bazar
    188
    Putere Reputatie
    27
    Reputatie
    82
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de cristianb Vezi mesajele
    NU, bine nteles, doar ca din stirile de pe posturile craiovene am inteles ca e vorba de 150 000 lei, nu euro.
    Nu cunosc exact nr. de sectii de votare la nivelul orasului nostru, dar pornind de la nr. craiovenilor cu drept de vot 260.000 daca consideram ca la o sectie sunt arondati, in medie, 2000 de alegatori ar rezulta ca nr. sectiilor de votare ar fi de 130. Daca impartim cei 150.000 lei la nr. de sectii de votare, calculat de mine dar eu cred ca nr. real este mai mare, rezulta ca s-ar cheltui 1150 de lei pe sectie - suma este prea mica pentru plata membrilor sectiilor de votare si a cheltuielilor pentru logistica referendumului.

  8. #8
    Senior Member blondu''s Avatar blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    04-12-2008
    Locaţie
    Minas Tirith
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    761
    Mesaje bazar
    597
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    578
    Puncte CF
    28.0
    Usergroups:
    Nu!
    #rezist

  9. #9
    Afacerist ana maria's Avatar ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    30-04-2007
    Locaţie
    downtown
    Sex
    F
    Mesaje
    9,581
    Mesaje bazar
    3782
    Putere Reputatie
    82
    Reputatie
    20002
    Puncte CF
    822.0
    Usergroups:
    Nu . E clar ca cetatenii nu vor un depozit nuclear la 100km distanta de Craiova. Cred ca trebuie facute presiuni la nivel international asa incat uniunea sa nu le dea voie sa-l construiasca .
    Perpetuum Mobile

  10. #10
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,800
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    181
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    nu



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  11. #11
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Nu

  12. #12
    Spammer john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    15-08-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    2,047
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1889
    Puncte CF
    78.0
    Nu

  13. #13
    Banned mario008's Avatar mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008 mario008
    Data de inscriere
    17-11-2012
    Locaţie
    Bora Bora
    Sex
    M
    Mesaje
    1,357
    Mesaje bazar
    291
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -2000
    Puncte CF
    86.0
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta

  14. #14
    Spammer @#I's Avatar @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta
    Data de inscriere
    05-11-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,872
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1105
    Puncte CF
    0.0
    Nu știu, dar nu m-ar mira dacă s-ar cheltui 300 000. S-au cheltuit sute și sute de mii de euro în Craiova pentru ceșcuțe de frunze și ghivece de plastic, bani ajunși în buzunarele a două-trei persoane. Din punctul ăsta de vedere , banii pt referendum nu ar fi fost cei mai prost cheltuiți bani din istoria Craiovei, pt că s-ar fi împărțit la foarte mulți.
    Dacă multe mii de euro ar fi intrat în buzunarele cui trebuia , consilierii ar fi aprobat imediat referendumul. Dar așa...banii mergeau la sute de cetățeni angajați în procesul de votare, angajați la secțiile de vot pentru 1-2 zile.
    Deci, se aprobă pe loc, dacă e vorba de ciordeala unor țiganizați care se cred afaceriști europeni, dacă se taie frunză la câini, dacă se fac bănci de calitatea a treia cu 10 miliarde/bucată.
    Desigur, și referendumul ar fi o tâmpenie de babe care au dat de Fbook. Dacă nu se respectă anumite legi, distanța față de granița noastră, vreo altă lege, DA, dă-i în judecată. Dacă nu...te chiși în referendumurile de bloc.

  15. #15
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Nu...

  16. #16
    Senior Member ddaann88 este o raza de lumina in ochii tuturor ddaann88 este o raza de lumina in ochii tuturor ddaann88 este o raza de lumina in ochii tuturor ddaann88 este o raza de lumina in ochii tuturor ddaann88 este o raza de lumina in ochii tuturor ddaann88 este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    19-07-2013
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    968
    Mesaje bazar
    2
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    514
    Puncte CF
    617.0
    Nu

  17. #17
    Addicted! bog28ucv's Avatar bog28ucv este placut de toti bog28ucv este placut de toti bog28ucv este placut de toti
    Data de inscriere
    10-02-2009
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    1,589
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    268
    Puncte CF
    164.0
    Da

  18. #18
    Senior Member didi130's Avatar didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    14-12-2010
    Locaţie
    世界
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    890
    Mesaje bazar
    434
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    2062
    Puncte CF
    4.0
    Usergroups:
    Nu.
    Nu semnez decat la notar.

  19. #19
    De-al casei mihnearafael's Avatar mihnearafael are ceva special... mihnearafael are ceva special...
    Data de inscriere
    30-10-2011
    Sex
    M
    Mesaje
    263
    Mesaje bazar
    23
    Putere Reputatie
    27
    Reputatie
    178
    Puncte CF
    14.0
    Nu

  20. #20
    Senior Member last smoke's Avatar last smoke este o comoara de om last smoke este o comoara de om last smoke este o comoara de om last smoke este o comoara de om last smoke este o comoara de om
    Data de inscriere
    12-05-2006
    Locaţie
    IN YOUR MIND
    Sex
    M
    Mesaje
    931
    Mesaje bazar
    389
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    447
    Puncte CF
    25.0
    Nu
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: