Chestiunea zilei 27.09.2013


Vezi rezultatele sondajului: Ce pesteri din Romania ati vizitat sau considerati ca merita sa fie vizitate?

Votanţi
61. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Pestera Ursilor

    29 47.54%
  • Pestera Muierii

    53 86.89%
  • Pestera Scarisoara

    23 37.70%
  • Pestera Popovat

    8 13.11%
  • Pestera Huda lui Papara

    5 8.20%
  • Pestera Ghetarul de la Focul Viu

    8 13.11%
  • Pestera Dambovicioara

    18 29.51%
  • Peştera Vântului

    8 13.11%
  • Peştera Meziad

    6 9.84%
  • Pestera Ialomicioarei

    11 18.03%
  • Pestera Valea Cetatii

    5 8.20%
  • Pestera Ungur Mare

    7 11.48%
  • Pestera Farcu

    6 9.84%
  • Alta

    15 24.59%
Sondaj cu raspunsuri multiple
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 27.09.2013

    Ce pesteri din Romania ati vizitat sau considerati ca merita sa fie vizitate?

    • Pestera Ursilor
    • Pestera Muierii
    • Pestera Scarisoara
    • Pestera Popovat
    • Pestera Huda lui Papara
    • Pestera Ghetarul de la Focul Viu
    • Pestera Dambovicioara
    • Peştera Vântului
    • Peştera Meziad
    • Pestera Ialomicioarei
    • Pestera Valea Cetatii
    • Pestera Ungur Mare
    • Pestera Farcu
    • Alta



    Pestera Ursilor- se afla in judetul Bihor, în imediata apropiere a localităţii Chiscau, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m. Interiorul se distinge prin diversitatea formaţiunilor de stalactite şi stalagmite existente, cat şi prin cantitatea impresionantă de urme şi fosile ale ursului de cavernă, care a dispărut acum 15.000 de ani.

    Pestera Muierii - este situata pe teritoriul comunei Baia de Fier, judetul Gorj (D.N. 67 Tg.Jiu - Ramnicu Valcea km 47). Prima pestera electrificata din Romania (1965) si amenajata pentru vizitare, pestera a fost sculptata in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, de catre raul Galbenul.

    Pestera Scarisoara - Situata in Muntii Apuseni la aproximativ 40 km de orasul Campeni, in NV judetului Alba, pe teritoriul comunei Garda de Sus, Pestera Scarisoara este una dintre cele mai mari pesteri cu gheata din Romania (al doilea ghetar subteran ca marime din lume). Cel mai mare este in Slovacia. Ghetarul are un volum de si o grosime de 20 m, 75.000 metrii cubi, acesta nu s-a topit niciodata cu toate ca are o vechime de circa 3.000 ani.

    Pestera Popovat - face parte din complexul de pesteri prezente in Cheile Carasului. Este cea mai bogata in formatiuni calcaroase din Romania.

    Pestera Huda lui Papara - este pestera din Muntii Trascaului, care cumuleaza toate superlativele pentru aceasta grupa montana si nu numai: cea mai lunga, cea mai denivelata, cea mai dificila, cu cea mai mare sala, cu cea mai inalta galerie, cu cel mai lung curs subteran, cu cel mai mare debit, cu cea mai mare cascada, cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa, cu cele mai lungi si mai numeroase excentrite, cu cel mai mare depozit de chiropterit din Romania. Pestera se afla pe teritoriul satului Sub Piatra, comuna Salciua, judetul Alba.

    Pestera Ghetarul de la Focul Viu - este una dintre pesterile aflate in Muntii Bihorului. Este dispusa pe Valea Galbena, in apropiere de Varful Piatra Galbenii si Varful Cuculeul de Fier. Pestera Focul Viu ca marime, ocupa locul trei in randul ghetarelor subterane din tara. Acest ghetar in jurul pranzului, cand razele soarelui intra aproape perpendicular pana in camera ghetarului, capata irizatii rosiatice, creand iluzia de a fi luat foc. Pestera se deschide la o altitudine de 1.165m.

    Pestera Dambovicioara - este situata in zona castica a culoarului Rucar - Bran, una din cele mai dezvoltate din tara. S-a format in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului, datorita actiunii apelor paraului Dambovicioarei, a carui vale se gaseste la cativa metri in aval. Este o pestera calda, cu 10 - 12 °C, cu o umiditate moderata si strabatuta de un usor curent de aer.

    Peştera Vântului - este cea mai mare peşteră din România, cu o lungime totală de 52 de kilometri. Se află în Munţii Pădurea Craiului, în vecinătatea localităţii Şuncuiuş, însă doar o mică parte din ea este accesibilă turiştilor. A fost descoperită în anul 1957, iar numele i se datorează curenţilor puternici de aer care se simt mai ales la intrare.

    Peştera Meziad - este o peşteră mare, fiind una dintre primele peşteri amenajate şi mult timp una dintre cele mai lungi peşteri din Romania (4.750 m lungime cu mai multe nivele) fiind situată în Judetul Bihor pe Valea Meziadului in zona de vest a Muntilor Apuseni. Declarată monument al naturii, o rezervatie speologică, peştera a fost cercetată intens. Peştera Meziad a fost reamenajată în 1921 şi deschisă turistilor.

    Pestera Ialomicioarei - Aflata la 1600 m altitudine, in imediata apropiere a Hotelului Pestera, este unul din cele mai importante obiective turistice ale Bucegilor. Adancimea portiunii accesibile este de 400m. Deschiderea la intrare 15m. Pestera este in intregime electrificata iar accesul turistilor se face pe scari de lemn.

    Pestera Valea Cetatii - este situata in apropiere de localitatea Rasnov, judetul Brasov. Aceasta face parte din rezervatia naturala cu acelasi nume si este inclusa in multe trasee turistice deosebite aflate in apropiere de Cetatea Rasnov. Formatiunile impresionante de aici, oglindite in micile lacuri din interiorul pesterii, dar si impresionanta sala a Catedralei, au fost cele care au transformat-o intr-un obiectiv turistic deosebit de valoros. Pestera este usor accesibila si celor care se afla in vacanta in Poiana Brasov.

    Pestera Ungur Mare - se afla in judetul Bihor, in apropiere de satul Suncuius. Asemeni Pesterii Meziad, aceasta dispune de un portal de intrare impresionant, sapat direct in stanca abrupta. Aceast lucru a facut si din aceasta pestera una dintre cele mai apreciate ale Muntilor Apuseni. Desi este deschisa doar intr-o mica parte pentru explorarea turistica, aceasta se afla intr-un areal propice vacantelor in aer liber si drumetiilor montane, platoul de pe partea cealalta a apei, din fata pesterii, fiind considerat loc de campare.

    Pestera Farcu - este probabil cea mai recenta aditie pe lista celor mai frumoase pesteri din Romania. La origine, aceasta era de fapt mina din localitatea Rosia, judetul Bihor. In urma inchiderii minei si a cercetarilor ulterioare, s-au descoperit aici formatiuni naturale de cristal. Din acest motiv, pestera a fost amenajata in scopuri turistice si poate fi vizitata de cei care doresc sa se apropie si mai mult de bogatia naturii si de un spatiu mai putin explorat deocamdata.

  2. #2
    De-al casei alexeu94's Avatar alexeu94 este placut de toti alexeu94 este placut de toti alexeu94 este placut de toti
    Data de inscriere
    01-02-2013
    Sex
    M
    Mesaje
    459
    Mesaje bazar
    112
    Putere Reputatie
    25
    Reputatie
    289
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Pestera Muierii
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Spammer Pirvu Cosmin's Avatar Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Pirvu Cosmin este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-05-2013
    Locaţie
    1n 743 Fu7ur3
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    2,859
    Mesaje bazar
    171
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    5080
    Puncte CF
    83.5
    Usergroups:
    Pestera Ursilor.








    „Nu-ți fie teama să înaintezi prea încet.Teme-te dacă te oprești!” SUN TZU.

  4. #4
    Senior Member didi130's Avatar didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti didi130 este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    14-12-2010
    Locaţie
    世界
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    890
    Mesaje bazar
    434
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    2062
    Puncte CF
    4.0
    Usergroups:
    Pestera Muierii.
    Nu semnez decat la notar.

  5. #5
    Oldtimer mickyraven's Avatar mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mickyraven este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    16-11-2012
    Locaţie
    Somewhere on Earth
    Varsta
    54
    Sex
    M
    Mesaje
    1,086
    Mesaje bazar
    17
    Putere Reputatie
    29
    Reputatie
    2006
    Puncte CF
    3.0
    Pestera Muierii.
    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."
    Ion Creanga

    "Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."
    Voltaire

    "Somnul ratiunii naste monstri."
    Goya

    "Un popor de oi naste un guvern de lupi."

    Edward R. Morrow

  6. #6
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    Pestera Muierii.

  7. #7
    Newcomer annies's Avatar annies va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    17-09-2013
    Sex
    F
    Mesaje
    19
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    22
    Reputatie
    52
    Puncte CF
    0.0
    Merita vizitate: Pestera Muierii si Pestera Scarisoara

  8. #8
    Maniac JaMb0's Avatar JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    10-01-2010
    Locaţie
    Craiova / Bologna
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    4,422
    Mesaje bazar
    97
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    16218
    Puncte CF
    17.0
    Peştera Muierii doar...

  9. #9
    Afacerist ana maria's Avatar ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare ana maria a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    30-04-2007
    Locaţie
    downtown
    Sex
    F
    Mesaje
    9,581
    Mesaje bazar
    3782
    Putere Reputatie
    82
    Reputatie
    20002
    Puncte CF
    822.0
    Usergroups:
    Am vizitat mai multe, si cred ca toate trebuie vizitate .
    Perpetuum Mobile

  10. #10
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Pestera Muierii
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography

  11. #11
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    Pestera Muierii
    God Forgives, I Don't...

  12. #12
    Hater Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    20-01-2006
    Locaţie
    Miserupia
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    7,969
    Mesaje bazar
    1057
    Putere Reputatie
    77
    Reputatie
    22211
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Pestera Muierii
    Pestera Scarisoara
    Pestera Dambovicioara
    Pestera Ialomicioarei

  13. #13
    Spammer gabrrieel's Avatar gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta
    Data de inscriere
    02-04-2013
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    2,034
    Mesaje bazar
    36
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    1363
    Puncte CF
    4.0
    Pestera Muierii
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: