Pregatiti in casa conserve traditionale pentru iarna?
- Da
- Nu
"Chiar daca nu indragiti pregatirea conservelor de iarna, uneori, fructele si legumele de pe piata va inspira sa faceti cateva borcane pentru a stoca gustul rece de vara si toamna.
Conservarea fructelor si legumelor este un proces laborios, fara indoiala, care are nevoie de timp, efort si resurse. Multi oameni nu renunta la asta, deoarece gustul mancarurilor gatite in casa este cel mai delicios si sanatos.
Calendarul de conservare
Daca va intrebati cand trebuie sa pregatiti unele conserve de iarna, verificati calendarul de conservare – va arata care sunt cele mai bune luni pentru anumite produse. Unele fructe si legume se pot mura intr-uo anume perioada scurta de timp, iar altele va ofera un timp de cateva luni in care sa va hotarati daca doriti sa va bucurati de gustul lor in timpul iernii.
Mai
In vremea frumoasa la sfarsitul lunii mai apar primele cirese. Soiurile de mai tarziu sunt mai potrivite pentru gemuri, dar daca va grabiti, puteti face câteva borcane acum in mai, cand apar primele. Cele mai multe gazde, cu toate acestea, astepta pentru luna urmatoare, deoarece pretul per kilogram este redus.
Iunie
Cu exceptia gemului de capsuni, iunie, este potrivita pentru conserve de mazare si cirese. Trebuie sa fiti mai atent cu ele, deoarece ele dispar la fel de repede cum apar.
Iulie
Cand vine vorba de conserve, iulie, poate fi descrisa ca o luna a fructulelor de zmeura, piersici, caise, cirese. Moment perfect pentru compoturi, gemuri si conserve. Iulie este potrivita pentru conservele fasole verde si dovlecei.
August
In august, calendarul de conservare devine mai incarcat. Printre fructele amintite apar afine, pere si smochine. Dintre legume s-ar putea lua in considerare conserve de suc de rosii, pentru ca pretul lor este mai mic. Apar pe piata si castraveciori.
Septembrie
Luna septembrie este cea mai aglomerata din calendarul de conserve, dar este cel mai bun timp pentru a face conserve de iarna. Este timpul muraturilor, vinete murate si piure de vinete, ardei murati, varza si morcovi. Unii folosesc luna septembrie pentru a pregati mai multe borcane de tocana (fasole verde, ardei, morcovi, vinete si suc de rosii), pentru a economisi timp in bucatarie in timpul iernii. Prunele si perele completeaza raftul cu prajituri.
Octombrie
Aceasta luna aduce aroma puternica de ardei. Sunt pe piata si suficiente produse pentru muraturi. Vremea este potrivita pentru gem sau gem de mere.
Noiembrie
Toamna tarzie este ideala pentru conopida, rosii verzi, varza, muraturi pentru calendarul de iarna. Este de asemenea potrivita pentru prepararea dulcetei de gutuie.
Decembrie-aprilie
Cea mai buna perioadă a calendarului de conservare, deoarece, atunci consumam rezultatul pregatirilor facute pentru iarna."