E prima data cand fac “cake pops”, un fel de acadele din tort, cu glazura. Sunt super incantata de cum au iesit; sunt delicioase si sunt sigura ca data viitoare o sa imi iasa si mai bune.


Ingrediente:

Mix pentru tort la cutie de la Dr. Oetker:
- pudra pentru blat + ingredientele necesare (mentionate pe cutie)
- pudra pentru crema + ingredientele necesare (mentionate pe cutie)
Ciocolata alba de menaj
Ciocolata neagra de menaj
Fulgi de cocos
Cacao
Bete pentru frigarui/betisoare pentru acadele

Cum se face:

Se prepara mixul pentru blatul de tort urmarind instructiunile de pe cutia de Dr. Oetker si se pune in cuptor. Se prepara mixul pentru crema urmarind instructiunile de pe cutie si se da la frigider pentru a se raci.

Dupa ce se coace blatul, se lasa sa se raceasca, iar apoi se faramiteaza intr-un castron, fara partile crocante (stratul de suprafata sau daca s-a ars putin pe fund). Se incepe sa se incorporeze crema in firimiturile de blat pana cand amestecul are consistenta unui aluat de paine ( nu prea multa crema pentru ca nu se va mentine forma acadelelor). Nu stiu masuri exacte, pentru ca eu am improvizat. Puteti sa si gustati sa vedeti daca este bun. Cand amestecul capata consistenta dorita, incepeti sa faceti bilute, rotind portiuni de aluat intre palme. Fiecare biluta are dimensiunea unei ridichi. Eu cred ca am mancat vreo doua bilute in timp ce le faceam. Asezati bilutele pe o tava/farfurie acoperita cu hartie de copt.

Se incalzeste putina ciocolata si se scufunda varfurile betisoarelor in ea pentru a se lipi mai bine in interiorul bilutei, iar apoi se introduc in biluta pana la capat, dar nu le strapungeti. Dati la frigider cam 1 ora jumatate.

Dupa ce bilutele s-au racit, topiti ciocolata. Eu am avut si neagra si alba (in care am adaugat colorant alimentar albastru). Dupa ce ciocolata devine lichida, lasati-o putin sa se raceasca, dar nu pana se intareste, doar cat sa nu curga toata de pe bilute si tinand de betisor, treceti fiecare acadea prin ciocolata. Asezati pe hartia de copt. Dupa ce ati repetat pentru fiecare acadea in parte, puteti sa dati la frigider, sau daca ciocolata s-a mai intarit putin, dar inca este lipicioasa, puteti sa ornati cu fulgi de cocos, bomboane, zahar sau cacao.


Dupa ce am terminat de ornat, le-am dat la frigider. Cred ca o sa le las peste noapte si o sa le mancam in week-end.
Sper sa va placa. Eu va garantez ca sunt delicioase si nu sunt nici greu de facut.

Daca va decideti cumva sa preparati si voi, vreau neaparat poze .
Pofta buna!