Ingrediente
20 cartofi noi rosii
3 linguri iaurt
o lingura zeama de lamaie
o lingurita usturoi pisat
o lingurita ghimbir proaspat ras
un varf de turmeric
o lingura tandoori masala
2 linguri ulei de masline
1 ardei mic chilli zdrobit
frunze de coriandru uscate

Mod de preparare

1. In primul rand spala bine cartofii, fiind noi nu ii vei mai curata de coaja. Pune-i la fiert in apa cu sare si lasa-i sa fiarba vreo 3-4 minute. Scurge apa de pe ei, freaca-i cu grija cu un prosop ca sa cureti pielitele (daca se desprind), inteapa-i cu o furculita si pune-i deoparte intr-un bol.

2. Intr-un alt vas amesteca bine iaurtul impreuna cu zeama de lamaie si restul ingredientelor (mai putin frunzele de coriandru). Adauga cu grija cartofii si amesteca-i bine ca sa se acopere cu amestecul de ingrediente. Pune la frigider cu cel putin 2 ore inainte sa-i gatesti. Poti sa lasi cartofii noi in condimente la frigider chiar si peste noapte.

3. Dupa ce i-ai lasat la marinat, prajeste cartofii intr-o tigaie incinsa stropita cu ulei, la foc mediu, timp de 12-15 minute, pana devin aurii si crocanti in exterior.

Sfaturi:

Tandoori masala se gaseste mai nou in toate hiper-marketurile de la noi, este un amestec de ingrediente.

Daca ai cumparat cartofi noi care nu sunt de aceeasi dimensiune, taie-i in jumatate pe cei mai mari, astfel timpul de preparare va fi apropiat pentru toti.
Mod de servire

Cartofii noi tandoori rumeniti in tigaie, merg perfect serviti ca atare sau ca si garnitura langa o delicioasa friptura.