De aproape 1 an incerc sa fac tot felul de minuni la cuptor si nimic nu imi iese pentru ca sincera sa fiu inca nu i-am dat de cap cu temperatura: ba arde in fata, ba in spate, ba pare ca mi se inalta prajitura, dar de fapt nu e coapta la mijloc, ba o las sa se coaca si mi se arde pe fund. Nu pot sa fac nimic in cuptor care sa imi si iasa.
Am incercat sa fac si pizza si focaccia si nimic. Asa ca am incercat o noua abordare: blat in tigaie.
Eu sunt super multumita. Sper sa va placa si voua.
Poza nu este cu ce imi iese mie, dar este foarte asemanatoare. Data viitoare cand o sa mai fac, o sa o schimb; cel mai probabil maine.
Ingrediente:
Coca:
- 500g faina (aprox. 2 cani normale);
- 1 lingura de sare;
- jumatate de cub de drojdie;
- oregano;
- usturoi praf/pisat (cel pisat are gustul mai intens);
- 1 lingura ulei;
- apa.
Aveti nevoie de: un bol mare pentru coca, o ceasca de cafea sau un bol mic, facalet sau un pahar cilindric fara striatii, tigaie si o pensula pentru ulei sau un servetel.
Mod de preparare:
In bolul mare se cerne faina ( sau nu ). Se adauga oregano, usturoiul si sarea. In bolul mic se desface drojdia cu putina apa calduta (1-2 linguri) si se adauga peste faina impreuna cu uleiul. Se incepe sa se adauge apa pentru a se forma coca. Daca este nevoie se completeaza cu faina ca aluatul sa nu fie lipicios. Se continua sa se framante coca 10-15 minute sau pana incepe sa pocneasca.
Se lasa la dospit: 30 min.
Dupa ce aluatul s-a dospit, se portioneaza coca in bulgari cam cat un pumn. Se tapeteaza cu faina un blat sau masa (eu fac direct pe masa) si intinde aluatul pe rotund cat mai subtire, dar nu destul cat sa se rupa.
Se ia tigaia si se unge cu ulei si se indeparteaza excesul cu un servetel. Se pune pe aragaz la foc mediu pana se incinge si dupa se aseaza lipiile de aluat si se procedeaza ca la claite. Dupa 1-2 lipii se reimprospateaza stratul de ulei.
Dupa ce s-au facut se pot unge cu putin ulei de masline. Se servesc cu sos (aici va priveste; mie imi place de usturoi) si bere sau ca paine normala.
Se pastreaza in frigider si merg si a doua zi.
Pofta buna!