- EUR
- 4,9761
-
Paste cu somon
Spre bucuria sau rusinea mea, in ultima vreme am facut greva si n-am intrat in bucatarie. Sa nu va ganditi acum ca am facut foamea... Ba din contra Au venit soacrele in vizita asa ca eu am intrat in bucatarie destul de rar. Apoi am venit acasa si clar nu am avut sanse de stat in bucatarie, apoi am avut alti musafiri si tot asa... Si cum azi nu se mai putea si aveam pofta de paste cu somon (cumparat ieri), am zis sa trec prin bucatarie. In fuga... ca e cald
Ingredientele de mai jos sunt pentru 4 portii de paste cu somon (portii extra large dupa parerea mea, avand in vedere ca eu n-am putut sa dovedesc o portie).
Ingrediente pentru paste cu somon:
- 500 gr. paste (eu am avut fusili si penne rigate, asa ca am pus din amandoua)
- 500 ml. frisca lichida pentru gatit
- 250 gr. somon afumat (l-am cumparat in vid)
- 4 - 5 file-uri de ansoa (optional)
- 1 ou
- sare, piper dupa gust
- o bucatica de unt pentru calit somonul
- parmezan ras pentru "ornat"
Mod de preparare pentru paste cu somon:
Se pune apa la fiert pentru paste cu sare si putin ulei. Intre timp pregatim sosul pentru pastele cu somon.
Tocam somonul in cubulete mai maricele si tocam fileurile de ansoa marunt. Luam un wok sau o tigaie foarte incapatoare si punem un cubulet de unt, punem tigaia pe foc si cand untul s-a topit adaugam somonul si fileurile de ansoa maruntite bine. Lasam sa se caleasca cateva minute pana somonul isi schimba culoarea si apoi adaugam smantana pentru gatit si amestecam bine. Se pune sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Eu am pus piper negru pentru ca nu imi place piperul alb decat daca este in combinatie cu restul tipurilor de piper, dar daca va place si aveti piper alb, folositi din acela.
Mare atentie la "fiertul" sosului. Smantana lichida nu trebuie sa fiarba pentru ca se va branzi. Atunci cand sosul ajunge aproape de punctul de fierbere, stingeti focul.
Intre timp apa pentru paste a inceput sa fiarba. Puneti pastele si fierbeti-le urmand indicatiile de pachet. Cand pastele au fiert, treceti-le printr-un jet de apa rece, scurgeti-le bine de tot si puneti-le peste sos. Dati drumul din nou la foc si lasati-l la minim. Amestecati bine de tot sosul cu pastele si adaugati oul crud. Amestecati bine pana se omogenizeaza si stingeti focul.
Oul crud are rolul de a omogeniza sosul, de a-l lega si a-l face mai cremos. Daca nu vreti sa il puneti, nu il puneti.
Puneti pastele cu somon pe farfurie, adaugati parmezan din belsug si serviti cat sunt inca fierbinti.
Pofta buna!
-