Snitele in crusta crocanta


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Snitele in crusta crocanta

    Cand eram si eu mica si facea mama snitele, mereu aveam o problema legata de crusta. Nu era crocanta. Bine... ea facea snitele asa cum stia ea sa faca si cum facuse dintotdeauna, cu paneul pe baza de faina. Asa ca m-am apucat si eu sa fac snitele, ca doar am crescut.
    Mai jos va prezint modul meu de a face snitele crocante.

    Ingredientele sunt cu aproximatie, pentru un piept de pui intreg (aproximativ 600 - 700 gr. si 14 bucati de snitele)

    Ingrediente pentru snitele crocante:
    - 1 piept de pui mare (600 - 700 gr.)
    - 2 oua mari sau 3 potrivite
    - faina (aproximativ 70 - 100gr.)
    - pesmet (aproximativ 250 - 300 gr.)
    - condimente pentru snitele: sare, piper proaspat macinat, boia de ardei dulce/iute, putin oregano (asta am folosit eu)

    Mod de preparare pentru snitelele crocante:
    Taiem pieptul de pui in felii subtiri ca pentru snitele. Pieptul meu de pui a fost deja feliat de cei de la macelarie, desi de data asta nu prea au nimerit-o chiar asa de bine. Spalm pieptul de pui, il scurgem bine si ne apucam sa il condimentam. Dupa ce am condimentat toate fasiile de carne pe ambele parti, dam la frigider pentru vreo ora, cat sa intre condimentele in pui.

    Luam 3 farfurii si pregatim compozitiile pentru pane. In prima farfurie (intinsa) punem faina, in cea de-a doua (mai inalta) batem ouale bine si le condimentam dupa gust, iar in cea de-a treia punem pesmetul. Scoate feliile de snitel de la frigider si ne apucam de crusta. Luam prima felie de carne si o trecem intai prin faina. O scuturam bine si apoi o trecem prin ou cu ajutorul unei furculite, pe ambele parti. O scurgem de surplusul de ou si o asezam pe patul de pesmet. Folosindu-ne de degete, punem pesmet pe toata suprafata snitelului si presam bine cu mana pentru ca pesmetul sa se lipeasca bine. Intoarcem snitelul si pe cealalta parte si procedam in acelasi mod, presand foarte bine.

    Ridicam snitelul din pesmet si il punem pe un platou sau un tocator. Pentru ca snitelul ca capete crusta aceea crocanta, il lasam sa se odhneasca pana cand terminam toate snitele urmand procedeul descris mai sus. Cand am terminat de "ambalat" toate snitelele punem o tigaie cu ulei la incins. Cand uleiul este incins bine, punem in tigaie snitele in ordinea in care le-am facut. Incepem sa prajim de la primul snitel facut si prajim pana la ultimul.

    Atentie la prajit. Intoarceti snitele pe partea cealalta cand devin aurii. Dupa ce le intoarceti, isi vor schimba usor culoarea devenind mai aramii. Ale mele nu sunt arse, sunt bine bronzate, exact cum ne plat.

    Snitele vor avea o crusta foarte crocanta, iar carnea din interior ramane moale. Daca va plac mai picante, puteti pune chilli sau boia iute de ardei in pesmet si in oul prin care veti trece snitelele. De asemenea, daca va plac alte condimente sau ierburi, le puteti amesteca si pe acestea in pesmet, iar crusta va fi si mai buna. Sper ca pozele dovedesc cat de crocante sunt snitele
    Se pot servi cu salata, cartofi prajiti, cartofi la cuptor sau orice garnitura care va face cu ochiul. Noi le-am mancat cu salata verde si cartofi prajiti

    Pofta buna!
    Snitele in crusta crocanta Fisiere atasate 1. Piept de pui snitele.jpg   2. Snitele condimentate.jpg   3. Crusta snitele.jpg   4. Snitele pesmet.jpg   5. Snitele inainte de prajit.jpg   6. Snitele crocante.jpg  

    Last edited by Ic3Girl; 11-07-2011 at 15:48.

  2. #2
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Daca nu-s crocante, pt. mine nu-s snitele adevarate!
    Felicitari pt. reteta!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0
    Citat Mesaj iniţiat de Nykolas Vezi mesajele
    Daca nu-s crocante, pt. mine nu-s snitele adevarate!
    Felicitari pt. reteta!
    Multumesc Sunt crocante si foarte bune... Acum le fac si imediat dispar
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: