vroiam sa stiu daca exista un site sau daca stie cineva ...cam care este pierderea la fructe&legume prin spalare (prune ardei rosii etc)
va multumesc.
vroiam sa stiu daca exista un site sau daca stie cineva ...cam care este pierderea la fructe&legume prin spalare (prune ardei rosii etc)
va multumesc.
Pierdere vitamine
Spalarea indelungata, excesiva a legumelor si fructelor produce pierderi mari de vitamina C. In 12 ore de pastrare in apa, legumele curatate, dar nefragmentate, pierd 10-15% din cantitatea intiala de vitamina C, iar daca au fost taiate in bucati pierd 50%.
ms frumos pt raspuns ...insa vreau sa stiu daca dupa procesul de spalare a 1000 g de prune, rosii etc etc cam ce pierdere se inregistreaza si daca este semnificativa (ma refer doar la greutate)
la 1000 g ?
1000 grame sau 1kg sau 10 kg etc etc un procent m-ar interesa sau daca este nesemnificativa .
va multumesc
Spalarea nu duce la scaderea lor in greutate. Pierderea nu este semnificativa.
Doar la cantitati foarte mari, scaderea ar putea fi masurata.
Si in primul rand depinde de cantitatea de impuritati (pamant, nisip etc.), pe care o prezinta inainte de spalare. In functie de aceasta, pierderea poate fi cat de cat semnificativa sau sa nu aiba prea mare importanta.
oki ms frumos ...mai astept si alte pareri ..opinii
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: